Szklanka kasztanów jadalnych

Kasztany jadalne

Szklanka kasztanów jadalnych waży 150 g. Kasztany bez łupinek ważą 135 g.

  100g na zdjęciu (135 g)
Energia 224 kcal 302 kcal
Białko 4,0 g 5,4 g
Tłuszcz 1,0 g 1,4 g
Węglowodany 49,0 g 66,2 g
Błonnik 6,8 g 9,2 g

Kasztany jadalne kalorie w 100g: 224kcal

Zobacz więcej: 150g szklanka orzechy jadalne

Ostatnia aktualizacja: 2014.02.19

Ważenie dodano: 2011.10.14 w kategorii Bakalie i nasiona

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/10/14 21:29
    Będąc dzisiaj w swoim ulubionym warzywniaku, rozmarzyłam się na głos do sprzedawcy: "Chciałabym kupić dziś coś oryginalnego, nowego, np. kasztany, w tamtym roku u Pana widziałam !!!" A sprzedawca na to: "A proszę bardzo, leżą na wystawie, rano przywiozłem pierwszą w tym sezonie dostawę." Szczerze mówiąc, to od dwóch lat nie mogłam się zdecydować na ich zakup. Aż w końcu nadszedł ten dzień. Ale nie mam pojęcia, co z nimi zrobić... Jakie macie pomysły ? Smakują Wam w ogóle ? Śmiało wklejajcie linki do swoich przepisów. Z przyjemnością podpatrzę i może któryś wykorzystam lub będzie dla mnie inspiracją :)
  • one sa przepyszne :D ja je zawsze jadlam same, na cieplo - takie niedawno wyjete z piekarnika :) wystarczy naciac skorupke (inaczej wybuchnie) i pomoczyc kolo godziny w wodzie, a potem do piekarnika :D Mozna tez od razu po nacieciu wlozyc do piekarnika, ale takie odmoczone wychodza smaczniejsze :)
    A pozatym myslalam, ze maja tyle kcal, co orzechy ;)
  • BaŁaMuTkA 2011/10/14 22:23
    Nie mam pojęcia jak smakują ale od dziecinstwa slysze ze sa mega przepyszne;];] normalnie narobiliscie mi smaka...;]
  • Bez przesady, nie wybuchną ;) Gdy stawiałam pierwsze kroki w pieczeniu kasztanów to ich nie nacinałam i jakoś nigdy nie eksplodowały w moi piekarniku. Nacięcie sprawia,że się dokładnie upieką i będzie je później łatwiej obierać.
    Podobnie jak haruka, uważam,że są przepyszne. Gustuje jednak tylko w tych pieczonych - wszelkie "przetwory" z kasztanów nijak się nie maja do smaku tych pieczonych.
    Do tej pory ich kaloryczność liczyłam jak dla migdałów. Jestem miło zaskoczona :)
  • jadlam raz ale jakos mi nie posmakowały, ale moze kupie kilka i zrobie drugie podejscie. z biegiem lat smak sie zmienia podobno :)szpinaku nie lubilam a teraz uwielbiam wiec moze z kasztanami tez tak bedzie?
  • Oj niestety z doświadczenia wiem ze mogą eksplodowac ;) właśnie za pierwszym razem nie ponacinalam i nie wszystkie dotrwaly do końca pieczenia w całości ;)
    kiedyś jadlam tez kasztanowa paste, ale niesmakowala mi kompletnie.
  • Pyszne były kiedyś... Na ciepło z masłem ^^ Nadal pamiętam ten smak.
  • Mademoiselle 2011/10/15 09:26
    placki kasztanowe na ulicach Wiednia... mmm. Sentyment.
  • http://kotlet.tv/pieczone-kasztany świetny przepis na pieczone kasztany :)
  • Nigdy nie próbowała ale jak dla mnie za duzo kcal mają :)
  • @Paula: E tam za duzo... przeciez takie stwierdzenie nie ma sensu, zastanow sie :) Nie trzeba jesc na kilogramy, a 2kkcal w ciagu dnia to wcale nie jest duzo. Ciagle ograniczanie kalorii w ostatecznosci nie prowadzi do utraty tluszczu, powoduje tylko problemy...niestety.
    pozdrawiam :)
  • pawel ja to wszystko wiem tylko ze choruje na ed i bede patrzec na kcal do konca zycia niestety heeh
  • Oj, mam nadzieję, że dodacie także zdjęcie jednego kasztanka :) Na 100g wydaję się na prawdę mało, w porównaniu np. do orzechów.
  • we Wrocku na rynku sprzedaja teraz pieczone kasztany :)
  • troche przypominaja, ale smak mimo wszystko oryginalny. skoro lubisz orzechy to najprawdopodobniej kasztany przypadna Ci do guzstu ;)
  • nigdy nie jadłam, smaczne są?
  • Nishimura 2012/10/19 18:52
    mi smakowały. oryginalny smak ale dobre były :)
  • Miałam dzisiaj okazje spróbować kasztanów gotowanych na parze i musze przyznać ze bardzo mi smakowaly. Na pewno częściej zagoszcza na moim talerzu :)
  • Pojawiły się w Biedronce cena 20zł/kg. Będę robił podejście do kasztanów smażonych w maśle klarowanym.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę