Szklanka czerwonej fasoli gotowanej na parze

Czerwona fasola gotowana na parze

Szklanka czerwonej fasoli gotowanej na parze waży 190 g.

  100g na zdjęciu (190 g)
Energia 111 kcal 211 kcal
Białko 8,3 g 15,8 g
Tłuszcz 0,5 g 1,0 g
Węglowodany 15,2 g 28,9 g
Błonnik 8,5 g 16,2 g

Czerwona fasola gotowana na parze kalorie w 100g: 111kcal

Zobacz więcej: szklanka 190g czerwona fasola gotowana na parze

Ostatnia aktualizacja: 2014.02.05

Ważenie dodano: 2014.01.27 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Ułóż dietę
Skład: czerwona fasola, woda, sól, emulgator: chlorek wapnia.
Producent: Bonduelle
Ułóż dietę

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Taka fasola jest zdrowa?
  • Wydaje się zdrowy tylko ten chlorek wapnia mi tu nie pasuje, ale ponoć jest nieszkodliwy dla człowieka
    To znalazłem w internecie o chlorku wapnia:

    Pochodzenie: Naturalnie sól, składnik soli morskiej i kamiennej.

    Funkcje i cechy charakterystyczne: Regulator kwasowości, poprawia zwięzłość struktury owoców i warzyw, wiąże metale.

    Produkty: Wiele produktów, również jako źródło wapnia w suplementach żywieniowych.

    Dopuszczalne dzienne spożycie: Nie określono.

    Efekty uboczne: Nie są znane.

    Ograniczenia żywieniowe: Brak. E509 mogą spożywać wszystkie grupy religijne oraz weganie i wegetarianie.

    Syntetyczny wzmacniacz tekstury i stabilizator .Sól wapniowa kwasu solnego. Uważany za nieszkodliwy.
  • a jak to jest wogóle z przechowywaniem żywności w puszkach i to często przez bardzo długi okres, czy metal nie wpływa jakoś negatywnie na produkt?
  • A cała taka puszka ile waży?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę
Ułóż dietę