Łyżeczka ketchupu McDonalds

Ketchup McDonalds

Łyżeczka ketchupu McDonalds waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 111 kcal 11 kcal
Białko 1,6 g 0,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,0 g
Węglowodany 25,8 g 2,6 g
Błonnik b.d. -

Ketchup McDonalds kalorie w 100g: 111kcal

Zobacz więcej: łyżeczka ketchup mcdonalds 10g

Ostatnia aktualizacja: 2020.04.14

Ważenie dodano: 2016.04.21 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 66% koncentrat pomidorowy (wytworzony z co najmniej 184 g pomidorów / 100 g ketchupu), syrop glukozowo-fruktozowy, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw.
Informacje: Produkt bezglutenowy. Wyprodukowany z 12 dorodnych pomidorów, oryginalna receptura McDonald's.
Producent: Develey Polska Sp. z o.o.

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Najlepszy na rynku, dużo smaczniejszy niż "oryginalny" develey :)
  • Mimo że McDonald's nie kojarzy się z dobrym jedzeniem, ten ketchup faktycznie ma jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy skład).
    Dla porównania ketchup Tortex: koncentrat pomidorowy 37%, woda, cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu, przyprawy, aromat.
  • Nie jadłam tego, dużo w nim "octowatości"? ;) (wiem, można spróbować, ale kupowanie na zapas się nie sprawdza tutaj)
  • mrt
    Chyba wyrałaś/wybrałeś jeden z najgorszych ketchupów do porównania. xD Jedynie chyba gorszy jest ten reklamowany przez Ewe Wachowicz bo ma tylko 20% koncentratu a reszta to woda z chemią i przyprawy xD

    Ja tam wole z Pudliszki albo Heinz, dobry jest też ten nowy Roleski bez żadnych dodatków :D
  • Uwielbiam pomidory dlatego nie jadam ketchupu :-) . Jak można spaskudzić smak pomidora octem i syropem glukozowo-fruktozowym :-( .
  • jeden z moich ulubionych zaraz obok Pudliszki i Kotlin....
  • Króliczę 2016/04/21 21:35
    W tym miejscu zgadzam się z ljonem;
    nie jadam ketchupu (ale koncentrat pomidorowy [Pudliszki/Mikado] - tak :P). Tym bardziej ze zdziwieniem przyjmuję fakt, że istnieją ludzie, którzy ketchup dodają do... WSZYSTKIEGO [praktycznie] :/
  • Króliczę
    Kiedyś moje kuzynki na ketchupie robiły zupę pomidorową , co było dla mnie nie do pojęcia :-( . Koncentrat to całkiem inna bajka , zimą kiedy pomidorów świeżych posiadających smak brakuje smaruję nim sery żółte białe i wędlinę .
  • mój tata nakładał na talerz majonez obok koncentratu pomidorowego i mieszał część ze sobą uzyskując w ten sposób 3 sosy. jadłam koncentrat jako dziecko, ale tylko ze względu na naśladowanie taty, dobrze pamiętam, że wcale mi to nie smakowało. dzisiaj ratowałam keczupem makaron, bo sos do gotującego już się makaronu okazał się zupełnie niezjadliwy. tak więc zrobiłam pseudo danie z makaronu spaghetti, keczupu i parówek (znane z opowiadań kolegów) i zjadłam. w każdym razie smakowało mi bardziej niż zupki chińskie XD
  • Też nie jadam ketchupu, po prostu mi nie smakuje. Większość osób które znam się dziwią, ze nawet frytek z tym nie zjem, ale według mnie ketchup psuje ich smak. Za to uwielbiam je z sosem czosnkowym, ojjj tak :)) jego mogę jeść zawsze, oczywiście taki domowy, nie kupny ;)
  • Ketchup tak samo jak i majonez psuje smak nawet jajek do których wolę używać chrzanu i musztardy.
  • athanasejoja12 2016/04/21 23:21
    uwielbiam keczup ale nie przepadam za tym z Maka, za to mogę łyżkami jeść coś keczupo-podobnego czyli sos BBQ Roleski - polecam jeśli ktoś lubi wędzoną paprykę ! :)
  • Nie jest najgorszy, ale osobiście najbardziej lubię 1. Heinz; 2. Hellmann's; 3. Kotlin; 4. Pudliszki
  • @Airam u mnie lista wygląda tak samo, Heinz to faworyt zawsze i wszędzie. Aczkolwiek gdy tylko to możliwe wybieram opcję w szklanej butelce. Jakoś tak lepiej mi smakuje :)
  • Na tej stronie znajduje się mój wpis o psuciu smaku przez ketchup i podtrzymuję tę opinię w stosunku do jajek które najlepiej smakują z musztardą , chrzanem , majonezem i oczywiście solą i pieprzem . Ketchup najlepiej pasuje do wędlin i mięs , ja najczęściej jadam z rana z nim i musztardą parówki bez konserwantów , polepszaczy smaku i stabilizatorów czyli wszelakich fosforanów i octanów z serii " Pure " w Lidlu " i serii" Nature " w Biedronce . Najlepszym bez zagęszczaczy , konserwantów i wzmacniaczy smaku są ketchupy Firmy Develey . Ja kupuję pikantny który wbrew nazwie jest troszeczkę ostrawy nie pikantny , ale cóż jestem z tych co piją tabasco prosto z buteleczki i jadają na surowo samą habanero . Właśnie ta firma wytwarza na zamówienie ketchup dla McDonald`s dlatego mają taki dobry i tylko ketchup i nic innego , nie jadam burgerów w takich sieciach , jeżeli już to z food trucków . .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę