Porcja pierogów z twarogiem

Pierogi z twarogiem

Porcja pierogów z twarogiem waży 150g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 239 kcal 359 kcal
Białko 11,1 g 16,7 g
Tłuszcz 9,9 g 14,9 g
Węglowodany 26,6 g 39,9 g
Błonnik 0,5 g 0,8 g

Pierogi z twarogiem kalorie w 100g: 239kcal

Zobacz więcej: 150g porcja ser twaróg pierogi

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2010.01.29 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Dla Was porcja to 5 pierogów? :D
    Ja robię z cienkiego ciasta z mąki pełnoziarnistej z chudym twarogiem i jem sztuk 12 ;). W dodatku taki mój jeden pieróg mam mniej niż 30 kcal.
    Jakby kogoś to zainteresowało, to oto mój przepis na ciasto:
    3 szklanki mąki pełnoziarnistej (Lubella)
    jajko (lub 2)
    łyżeczka oliwy
    woda

    ciasto wychodzi bardzo elastyczne. Krążki na pierogi wycinam szklanką i wychodzi mi ich około 85. Można więc obliczyć kalorie dla samego ciasta na jednego pieroga :)
    mąka - 1320
    jajka - 160
    oliwa - 50
    w sumie wychodzi 1530, co podzielone na 85 daje 18 kcal :)
    teraz wystarczy zrobić farsz i voila - zdrowy i przesmaczny obiad gotowy :).

    PS
    w razie wątpliwości: pierogi z podanego przepisu wychodzą prawie tak duże, jak te na zdjęciu; różnica w wartości energetycznej spowodowana jest prawdopodobnie grubością ciasta: moje jest dość cienkie, co mi jednak w ogóle nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie - mogę cieszyć się smakiem farszu, który jest wtedy lepiej wyczuwalny ;). Smacznego!
  • moja babci robi pierogi bez jajek i zaparza ciasto wodą = jeszcze mniej kalorii. :D
  • odnosnie babcinego jedzonka... nie wiecie ile kcal moze miec karpatka (tak mniej wiecej chociaz...) - wczoraj wpadlam babcie odwiedzic a tam taka swiezo zrobiona i zjadlam praktycznie cala blache (bez 2 kawalkow) ajjjj
  • Ania1105 2011/06/06 15:18
    haruka: z pewnością bardzo dużo, bo większość osób (zwłaszcza ci, którzy nie zwracają uwagi na wagę ;)) dodaje do kremu masło. nieraz spotkałam się z przepisami, w których było nawet półtorej kostki masła! do samego ciasta też trzeba dodać około połowy kostki.
  • a jak ktoś dba o linię to co dodaje zamiast masła? to się skuszę może i zrobię. karpatka, love love. :)
  • Ania1105 2011/06/06 15:52
    nic, robi po prostu bardziej gęsty budyń, ale to nie to samo ;-)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/06/06 16:36
    Moi Drodzy, proszę wystawiać opinie na temat pierogów z serem. A jeżeli chcecie wystawiać komentarze dotyczące karpatki, proszę zaproponować jej zważenie http://www.ilewazy.pl/dodaj-propozycje-do-zwazenia.
  • [komentarz usunięty] - nie na temat. Maciej.
  • [komentarz usunięty] - nie na temat. Maciej.
  • [komentarz usunięty] - nie na temat, to naprawdę nie jest miejsce do dyskusji o karpatce.. Maciej.
  • uuuu no to ostro sobie podjadlam... Ania dzieki za info
  • Tosieńka 2011/08/12 21:10
    Interesuje mnie przepis na te pierożki...znam wiele różnych wersji lecz nie zawsze wychodzą...czy moglibyście opublikować? bedę bardzo wdzięczna!!!
  • Do ciasta pierogowego dodaja się masła? Od kiedy?
    U mnie w domu, babcia i mama, zawsze robiły wyłącznie z wody i mąki. Czasem dodawały jajko, rzadko bez niego ciasto jest samaczniejsze.

    Najlepszy farsz to szpinak z twarogiem, albo podduszone pieczarki z cebulką.
    Fatk, mega dietetyczne to to nie jest, no ale bez przesady...
  • Ania1105 2012/08/30 12:28
    nie, nie pierogowego. po prostu padło pytanie o karpatkę.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę