Plaster sera topionego Hochland

Ser topiony

Plaster sera topionego ze szczypiorkiem waży 18 g.

  100g na zdjęciu (18 g)
Energia 241 kcal 43 kcal
Białko 11,0 g 2,0 g
Tłuszcz 19,0 g 3,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 12,0 g 2,2 g
Węglowodany 6,5 g 1,2 g
Cukry proste 6,5 g 1,2 g
Błonnik b.d. -
Sól 2,5 g 0,5 g

Ser topiony kalorie w 100g: 241kcal

Zobacz więcej: plaster ser szczypiorek topiony 18g

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.07

Ważenie dodano: 2010.08.17 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Hochland
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Był to produkt wytypowany przeze mnie do zważenia. Dziękuję za odpowiedź. Wprawdzie mam już wagę kuchenną, ale ta stronka jest nadal bardzo przydatna. Polecam ją wszystkim na pewnym portalu na temat odchudzania,oni też są zachwyceni.
  • KRYSTYNA 2010/09/25 17:01
    Serdecznie witam i bardzo dziekuje za Panstwa prace. To super strona - prawie codziennie tu zagladam. Jestem bardzo zadowolona, ze ktos pomyslal o takim przeliczniku a nie tylko gramy i kilogramy, zdjecia i obrazowe przedstawienie produktow - wszystko jest super. Jeszcze raz dziekuje i serdecznie pozdrawiam. Krystyna Folga
  • a ja kupuję light i w nich wychodzi 46 kcal na plasterek
  • serek topiony to śmieć na miarę parówki - same konserwanty, substancje szkodzące etc. Mało sera i zero składników odżywczych. Szczególnie groźne dla zdrowia są serki z dodatkami: szczypiorkiem, szynką, pomidorem... niż te tradycyjne. Żeby taki szczypiorek "trzymał się" w serze należy do wyrobu dodać masę substancji konserwujących. Chyba nie muszę dodawać, że jest to okropne świństwo dla organizmu? :)
  • Smak dzieciństwa - świeżka bułeczka, prawdziwe masło ten ser, mmm...
  • U mnie smakiem dzieciństwa była tak samo bułka biała z masłem i serem, ale żółtym, a nie takie coś. Nigdy mi one nie smakowały
  • Od kiedy macie tą nową stronę korzystam z dziennika i muszę przyznać że bardzo mi brakuje serka topionego "light". Nie jest to jakaś konieczność tylko sugestia od tostomaniaczki :)
  • Jako dzieciak lubiłam ten serek. :) I właśnie przypomniał mi się mój dziwaczny sposób jego jedzenia: odrywałam maluteńki kawałeczek folii na rogu i wyciskałam jej zawartość do buzi jak jakąś pastę ;d
  • dariaaaa 2016/05/05 14:43
    Pani Izabela mam takie pytanie. Mam świadomość że taki serek to nic zdrowego dla organizmu ale mimo wszystko je uwielbiam. Odzywiam się zdrowo ale ten serek jest moja słabością. Prace mam siedząca ale w dni wolne dużo ruchu, 7-10km spacerem, jestem szczupła. Czy jedzenie 1 takiego plasterkami na śniadanie (codziennie) może się odbić niekorzystnie na zdrowiu i figurze? Wiem że zjedzony raz na jakiś czas nie, ale ten 1 plasterek codziennie? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
  • Kiedyś używałam na tosty, mimo że skład pozostawia bardzo wiele do życzenia. Aż do momentu, jak sobie policzyłam, ile te badziewie kosztuje za kilogram ! prawie cztery dychy :0
  • @Tvk_91 a teraz jaki ser uzywasz/polecasz to tostow do zapiekania ?
  • Chyba jestem jakaś dziwna, ale nigdy mi one nie smakowały, wolałam zjeść samą bułkę, niż z tym serkiem.
    A tosty lubię robić ze zwykłym żółtym serem, ale jeszcze lepiej z mozzarella zwykłą albo tą w plastrach, posypane pieprzem ziołowym a na górę pomidorek ;)
  • @MalyKsiaze
    Używam zwykły żółty ser, ale musi być normalny tłusty, nie żaden light. Dobrze pasuje emmentaler, sprawdzi się też podlaski (mój ulubiony), albo tarta mozzarella
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/05/07 08:47
    @dariaaaa: Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ każdy organizm indywidualnie reaguje na spożywane produkty. Na podstawie tak śladowych informacji, nie jestem w stanie oszacować i udzielić dłuższej wypowiedzi (a to nie byłoby również tematem ważenia)
    Musisz przeanalizować za i przeciw i samodzielnie podjąć decyzję o kontynuacji bądź nie spożywania tego typu serów.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę