Plaster wędzonej mozzarelli

Mozzarella wędzona

Plaster wędzonej mozzarelli waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 233 kcal 47 kcal
Białko 19,0 g 3,8 g
Tłuszcz 17,0 g 3,4 g
Węglowodany 1,0 g 0,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Mozzarella wędzona kalorie w 100g: 233kcal

Zobacz więcej: 20g plaster ser wędzona mozzarella

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.06.03 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka, żywe kultury bakterii.
Producent: OSM Grodzisk Mazowiecki
Marka: latteo

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ważenie znajduje się w kategorii: "Owoce i ich przetwory".


    Jak ja nie lubię niczego, co wędzone, poza oscypkiem. :D
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/06/03 22:29
    @Anonimowa: Poprawione.
  • podpuszczka... ale jaka?
    ta z żołądków biednych zwierząt czy sztuczna (mikrobiologiczna)?
  • nie mogę dodać komentarza... tralalalaaa
  • o już działa!
    pytałem o rodzaj używanej przy produkcji tego sera podpuszczki:
    z żołądków cielęcych czy sztuczna?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/06/04 18:26
    @Łukasz: o co chodzi w Twojej wiadomości? (jest jakiś problem z dodawaniem komentarzy? - jeśli coś nie działa napisz proszę szczegóły na ilewazy@ilewazy.pl)
  • Gabriela 2012/06/04 18:33
    Uwielbiam mozzarellę i uwielbiam wędzone, ale akurat połączenie tych dwoch opcji niezbyt mi podchodzi. :P Jest odrobinę bez smaku (a może po prostu trafiłam na kiepski egzemplarz).
  • Weronika 2012/06/04 19:23
    Powiem szczerze, że nie jadlam wędzonej mozzarelli (chociaż zwyczajną bardzo lubię). Ciekawa jestem, gdzie można taką dostać. Wie ktoś?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/06/04 20:41
    @Gabriela: Zanim spróbowałem wydawało mi się to dziwną kombinacją, ale muszę powiedzieć, że mi smakowało i z przyjemnością zjem ponownie. Delikatne, ale jak dla mnie ten wędzony posmak wyczuwalny i przyjemny (ale zgadzam się, że na tle innych wędzonych produktów może się wydawać mdłe/bez smaku). Jak komuś pasuje delikatny smak mozzarelli to taki wariant też może smakować, dla poszukiwaczy mocnych, wędzonych aromatów będzie to za słaby smak.
    @Weronika: Wydaje mi się, że kupiona była w Piotrze i Pawle.
  • wrzucam do produktów dziwnych,których ochoty probować nie mam ;]
  • @łukasz, o ile pamiętam ze studiów, to używanie podpuszczki naturalnej jest nieopłacalne finansowo i obecnie używa się głównie takiej produkowanej metodami biotechnologicznymi (bardzo mnie to swojego czasu ucieszyło). ta mozzarella chyba nie należy do najdroższych dostępnych, więc nie ma się co zastanawiać jakiego pochodzenia jest podpuszczka, bo żołądki są drogie ;p
  • greeny666 2012/06/04 22:09
    po prostu nie wierze-wlasnie dzis kupilam i chcialam prosic o zwazenie tej mozarelli :) Jest przepyszna!Dziekuje,bardzo sie przyda :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę