Omlet

Omlet sporządzony z 2 jaj klasy L, smażony na łyżeczce oliwy z oliwek waży 85g.

  100g na zdjęciu (85 g)
Energia 231 kcal 196 kcal
Białko 16,2 g 13,8 g
Tłuszcz 18,4 g 15,6 g
Węglowodany 0,8 g 0,7 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Omlet kalorie w 100g: 231kcal

Zobacz więcej: porcja 85g jaja omlet

Ostatnia aktualizacja: 2015.11.06

Ważenie dodano: 2010.01.27 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 92 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • smakowicie wyglada ale nie kuscie bo strasznie tłusty :) przynajmniej jak na mnie. mam slaba przemiane materii. innym polecam :)
  • Ola, a może masz słabą przemianę materii bo...jesz za mało?
  • ja też mam baaardzo slabą przemianę materii przez stosunkowo niską wagę i drastyczne obniżanie kcal przy odchudzaniu... zupełnie nie wiem, co z tym zrobić.
  • gosia2326 2011/02/21 16:20
    nie jest źle. wcale nie jest to jakieś MEGA kaloryczne. do tego serek wiejski, jakieś owoce i śniadanie idealne - jak dla mnie ;) dzięki. bardzo przydatne ważenie :)
  • a jak to zrobić ,że ten omlet jest taki ładny ,płaski jak naleśnik?Mi nigdy taki nie wychodzi ;/
  • @Natal ja zawsze staram sie zrobić żeby był puszysty a i tak wychodzi mi taki naleśniki :(
  • i przywiera do patelni:D
  • Mi omlet nie przywiera chociaż robię bez tłuszczu jak zawsze. tylko za każdym razem wychodzi taki płaski :/
  • aliceglass 2011/04/20 12:16
    spróbujcie dziewczyny rozsmarować kropelkę oleju papierowym ręcznikiem na teflonie. ja tak robię i jest super;) a omlecika dziś będę robić na kolację i nie mogę się doczekać haha. uwielbiam sobie słodkości w takiej postaci:)
  • aliceglass 2011/04/20 12:17
    ps najlepszy jest ten puszysty omlet. gdy ubijesz najpierw same białka, a później mieszasz je z innymi składnikami:) polecam też w tej wersji, ale pewnie większość gotujących zna tą metodę;)
  • Czyli żeby był puszysty to mam najpier ubic same białka i potem dać do nich żółtka, czy zrobić z samych białek?
  • aliceglass 2011/04/20 12:46
    najpierw ubij same białka z odrobiną soli (wtedy szybciej się ubije.) później żółtka zmieszaj w oddzielnej miseczce z odpowiednimi przyprawami jakimi tam chcesz. następnie dodaj żółtka do białek łyżką. lekko wymieszaj żeby białko nie opadło i później wylej powoli na wcześniej natartą olejem patelnię:) smacznego. (trochę chyba chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiale)
  • Ok dzięki :D dzis spróbuje :D
  • A ile kalorii ma omlet smażony bez oliwy na suchej patelni ?
  • a: Jest usmażony na łyżeczce oliwy, czyli musisz odjąć kalorie z oliwy (40), czyli Twój omlet będzie miał 156 kcal.
  • Dzięki :)
  • Fantasmagorie 2011/08/21 16:05
    Jadłam dziś omlet w restauracji. W karcie napisane było, że to 'omlet z dżemem', więc myślałam naiwnie, że dostanę takiego cieniutkiego, a tu... zaserwowali mi jakieś biszkoptowe niewiadomo co. Czego oni mogli tam do środka napakować i ile to, u licha, mogło mieć kalorii?
    To 'coś' wyglądało mniej więcej tak -> http://imageshack.us/photo/my-images/560/omletbiszkoptowy2.jpg/
    Bardzo proszę o pomoc!
  • eh, to normalny omlet, miał pewnie w sobie 2 jaja i ze 2 łyżki mąki. Oblicz sobie, pewnie usmazono go też na tłuszczu.
    LITOŚCI, czy to, że omlet został sporządzony prawidłowo, to znaczy jajka (bądź same białka) zostały ubite oznacza, że to nie jest omlet, tylko biszkoptowe niewiadomo co, napakowane po brzegi kaloriami, co tuczy niemiłosiernie ??
  • Fantasmagorie 2011/08/21 16:12
    Emma, niestety jak się ma anoreksję, to tak jest.
    Ale całkiem szczerze dziękuję za uspokojenie ;)
  • Wiem doskonale co to znaczy anoreksja ;-)
    Na szczęście już z tego wyszłam.
  • Fantasmagorie, może wg szefa kuchni omlet musi być bardziej pulchny. I tak Cię podziwiam, że mając anoreksję wybrałaś taką potrawę i to w restauracji (nie widząc jak została ona przygotowana, ile tłuszczu i innych składników).
  • Błagam, co potrawa to rozmowy schodzą na anoreksję, 100kcalowe śniadania, różnice między 5 a 10 kalorii.
    ja nie wiem, czy przez przypadek ta strona nie służy do złych celów (wbrew woli twórców oczywiście).
  • Marta, wydaje mi się, że jest to spowodowane ogromną skalą problemu. No i niestety ciężko znaleźć jakieś informacje na temat żywienia, które nie będą dotyczyły diet odchudzających, dlatego przy każdej okazji rozmowy tutaj kierowane są na złe tory.
    Też cierpię na zaburzenia, ale nie wariuję jeśli nie mam podanych informacji z dokładnością co do 0,001 kcal.
    A i poprzedni komentarz o jedzeniu w restauracji sugeruje, że niektórzy są już na dobrej drodze, skoro decydują się na zjedzenie czegoś niewiadomego pochodzenia.
    Mi jeszcze zostaje omlet wykonany osobiście, najlepiej z papryką i innymi warzywami :)
  • @ jo: nie ma co podziwiać, ja także decydowałam się na jedzenie w restauracjach podczas choroby. Ale zwykle kończyło się to dużym wysiłkiem i głodowymi porcjami, w wyniku czego chudłam.
  • eh, jak na razie zjedzenie czegoś w restauracji pozostaje w sferze marzeń, ale przynajmniej próbuję nauczyć się gotować i ta strona pomaga bardziej niż zdroweconieco ;)
  • Jedzenie w restauracji na ogół nie jest zdrowe i bardziej kaloryczne niż jakbyśmy mieli sami przygotować posiłek.Czytałam,że na diecie lepiej unikać jedzenia w takich miejscach i brać posiłki ze sobą.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/08/21 22:22
    Proszę o powrót do komentowania omleta.
  • [komentarz usunięty] - nie na temat. Maciej
  • [komentarz usunięty] - nie na temat. Maciej.
  • [usunięty fragment nie na temat] - Maciej
    A tak w ogóle to co zrobić by omlet wyszedł taki biszkoptowy? Mnie kusi jeszcze omlet z bananami,ale nie wiem czy jajko i ten owoc to dobre połączenie,ktoś próbował? :)
  • Zuta, ubij dobrze białka :)
    jeśli lubisz banany (ja nienawidze), to powinno Ci smakować takie połączenie. Nie widzę przeszkód w łączeniu, bo często ludzie zachwycają się bananami w cieście (też jajko).
    jakbym już zdecydowała się na omlet na słodko z owocami, to z jakimiś borówkami, albo malinami i jogurtem naturalnym.
  • I to wystarczy? Nie trzeba dodawać mąki by wyszedł biszkopt? :)
  • Mam pytanie do pani Izy: Jestem na redukcji wagi od kilku dni:) Dzisiaj na obiad zjadłam takiego omleta, z tym, że bez dodatku tłuszczu (smażyłam na teflonie) z dodatkiem warzyw. Tak się zastanawiam, czy przy diecie jest jakaś różnica, jeśli będę jadła jajka w takiej właśnie formie, czy lepiej gotowane? Szczerze przyznam, że omlet bardziej mi smakuje:) Liczba kalorii nie ulegnie zmianie, ale jak z pozostałymi składnikami?
    Pozdrawiam serdecznie;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/09/12 15:23
    @Maria: "Dzisiaj na obiad zjadłam takiego omleta, z tym, że bez dodatku tłuszczu (smażyłam na teflonie) z dodatkiem warzyw" Ten obiad nie był prawidłowo skomponowany. Brakowało w nim przede wszystkim skrobi (czyli np. w postaci kaszy, ryżu, makaronu, dania mącznego, pieczywa) oraz tłuszczu pod surowa postacią, np. łyżeczka / łyżka oliwy lub oleju. Poza tym 2 jajka na obiad + warzywa to jakaś głodowa porcja, której nie stosuje się w prawidłowym obniżaniu masy ciała.
    "Tak się zastanawiam, czy przy diecie jest jakaś różnica, jeśli będę jadła jajka w takiej właśnie formie, czy lepiej gotowane?"
    Dieta = styl życia. Czyli podczas obniżania masy ciała, rodzaj prawie wszystkich produktów pozostaje bez zmian, manewrujemy przede wszystkim ilościami. Mowa oczywiście o produktach odpowiednich dla zdrowia organizmu. Bardzo ważne jest urozmaicenie, czyli raz spożywamy jaja na miękko, innym razem na półtwardo, albo robimy jajecznicę lub omleta. I będzie w porządku :)
  • Dziękuję serdecznie za odpowiedź:)
    Miała pani rację, porcja była chyba zbyt mała, po godzinie byłam głodna jak wilk:) Słyszałam gdzieś, że jedna porcja węglowodanów dziennie na redukcji jest wystarczająca, ja zjadłam je do śniadania w postaci kaszy jaglanej, dlatego do obiadu zrezygnowałam:) Hmm... chyba jednak trzeba się będzie zastanowić nad ustaleniem zdrowych posiłków:) Chyba kluczem do sukcesu jest MŻ, bo produkty z pełnego przemiału, warzywa i owoce od zawsze kocham:)
  • mnie omlet bezapelacyjnie kojarzy się z czymś mega puszystym, dlatego ubijanie białka jest obowiązkowe ;)
    właśnie przed chwilą zjadłam na drugie śniadanie omlet kakaowy z serkiem wiejskim i dżemem wiśniowym, mniam ;)
  • A można zostawić Onet w lodówce na noc, nie zepsuje sie do rana?
  • oczywiscie nie chodzilo mi o onet tylko omlet :|
  • Czy omlet z bialek jest duzo mniej kaloryczny? Widzialam ostatnio przepis
    4 bialka
    banan
    otreby

    Bialka ubic na sztywno z odrobina soli (zeby ubita piana utrzymywala sie dluzej), dodac pokrojony banan, otreby i wszystko podsmazyc na malej ilosci oleju z obu stron.

    Polac jogurtem naturalnym i posypac cynamonem (mozna dodac cukier)
  • joanna1991 2012/01/06 13:44
    E,
    w jednym jajku mającym 90 kcal tylko 20 jest z białka a 70 z żółtka więc kaloryczność omletu bez dodawania żółtek bardzo się zmniejsza. Inna sprawa że sporo kcal w zaproponowanym przez Ciebie przepisie będzie pochodziło z banana.
    Przepis jednak wydaje mi się ok i sama zamierzam go wypróbować na jutrzejsze śniadanie:)
  • Ja robię tylko z ubitych białek, bez dodatku otrąb, bo według mnie przeszkadzają tylko. Czasem, jeśli nie chce mi się bawić, mieszam białka z łyżeczką/dwiema mleka odtłuszczonego w proszku. Ot, taka przekąska w ciągu dnia :D
  • Powiem wam szczerze, ze zrobilam wczoraj z tego przepisu i jako ze mam mala patelnie wystarczylyby 2 bialka zdecydowanie. Omlet mi sie troche rozpadl, nie moglam go przewrocic ale slyszalam ze trzeba nad tym popracowac ;) poza tym dodalabym nastepnym razem cukru bo jednak ta pianka mimo ze wychodzi taka fajna puchata to jednak za malo slodka (mimo banana).

    joanna1991, tak to przepis na typowe sniadanie :)
  • @haruka: można zostawić nawet bez lodówki na noc, ale wątpię, żeby był smaczny...
    będzie suchy i zwiędły po kilku godzinach, a wyjęty z lodówki musi się ocieplić do temperatury pokojowej. Raczej zostawiłabym taki omlet poza lodówką i sprawdziła czy nadaje się do zjedzenia rano. Nie otrujesz się na pewno :)
  • Zostawilam na noc zamknięty w mikrofali. Z bananem i wiesniakiem smakowal rano całkiem dobrze ;)
  • A ja chciałam polecić omlet na parze... Przepis na niego znalazłam w starej książce dietetycznej mojej babci. Patelnię stawia się na garnku z wrzącą wodą, wylewa się na nią rozbełtane jajka z dodatkami i przykrywa, a po ok. 10 minutach otrzymujemy delikatny, idealnie ścięty omlet.
    Bardzo często robię tak jajka, również sadzone. Dziś zrobiłam na kolację omlet z pokruszonym białym serem i groszkiem, do tego zjadłam domową bagietkę pełnoziarnistą z masłem klarowanym oraz sałatę z pomidorem. Pycha!
  • On jest zrobiony tylko z dwóch jajek? Jaki jest cały przepis?I jak pani go zrobiła?
  • Mogłaby Pani podać cały przepis ? Czy była używana mąka i jeśli tak to w jakich ilościach ?
  • No jak mąka skoro węgli prawie wcale :-)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/06/24 21:02
    @Klaudia: "On jest zrobiony tylko z dwóch jajek?" Plus łyżeczka oliwy z oliwek. Spójrz proszę pod opis znajdujący się pod zdjęciem.
    "Mogłaby Pani podać cały przepis" Myślę, że dobrym przykładem będzie ten przepis (a składniki dodasz, jakie sama będziesz chciała):http://www.zdroweconieco.pl/omlet-z-mozzarella-i-pomidorami.html
  • Michałfitworkoutgym 2012/07/29 20:41
    Słuchajcie dziewczyny jecie za malo i mala przemiana bo nei macie czym przyspieszyc metabolizm jedyna rada to jesc male posilki a czesto i nie 1000 kcal tylko 1900 bo przy tylu idzie przemiana i 2-3 litry wody !! oczywiscie aktywnosc baseny,bieznie,rower, gimnastyka z rana nawet a zobaczycie efekty :) pozdro z siłowni:)
  • Ani to omlet, ani naleśnik, takie nie wiadomo co. Omlet powinien być puszysty, to jest jakaś wersja dla leniwych?
  • Ania1105 2012/07/30 10:16
    nie, to jest prawdziwy omlet jajeczny. omlet puszysty jest z jajek z mąką, np. biszkoptowy
  • Mój omlet bez mąki jest puszysty ;)
  • Ania1105 2012/07/30 13:44
    pod warunkiem, że go ubijasz wcześniej, prawda? a w tym przypadku jajka są zapewne tylko wymieszane i wlane na patelnię.
  • Mlekołatka 2012/10/04 10:04
    mm <3
  • Jeżeli chcecie by omlet bł 'pulchny' dodajcie do niego trochę proszku do pieczenia,zobaczycie jaki grubasek smaczny wyjdzie :)
  • Dziewczyny/Chłopaki puszysty omlet w restauracjach może wynikać z tego, że białka zostały wcześniej ubite ;p Ja też tak robie na śniadanko oddzielam białko od żółtek z dwóch jaj i ubijam białka ze szczyptą soli potem mieszam i wychodzi taki puuuuszysty fajny :P dobra opcja albo z serkiem naturalnym + warzywa albo z dzemem niskosłodzonym + owoce jakieś MNIAM :)!!!
  • Nie prawda bo łyzka oliwy ma juz 13,7 tluszczy a dodac 2 zółtka to 11 gram dodatkowo wiec tluszczy hest 24,7 prosze poprawic to
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/05/12 21:06
    @Chyny: Nie ma błędu, tutaj składniki wg ilewazy: http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/901352 Oliwy jest łyżeczka a nie łyżka, na co zwracamy uwagę w opisie. W powyższym linku trzeba patrzeć na podsumowanie (wartości dla 100 g nie są tam poprawne dla omleta gotowego, bo składniki są uwzględnione przed obróbką cieplną a podczas przygotowania wyparowała woda i zmieniła się masa). Różnice po przecinku wynikają ze sposobu przeliczania i błędów zaokrąglania (najpierw przeliczenie dla 100 g po przygotowaniu, później przeliczenie na porcje), ale nie mają żadnego praktycznego znaczenia.
    Wyniku nie można oczywiście traktować w sposób ściśle matematyczny niezależnie jak się do niego dojdzie (jak zawsze są to produkty naturalne i wartości są szacunkowe).
  • Znalazłam ciekawy przepis w internecie na omlet z twarogiem i szpinakiem czas wypróbować :D
  • Witam, chciałabym zapytać ty taki omlet ma więcej niz 300 kcal? :
    2 jajka
    2 łyżki otrębów pszennych
    cynamon
    kilka plasterków jabłka
    białka ubic na sztywno.Do żółtek dodć otręby ,cynamon i jabłko.Następnie delikatnie połączyć pianę z masą żółtkową,,wylć na patelnie teflonową. Smażyć z dwóch stron.(bez dodatku tłuszczy)
    Bo niby dwa jajka to 180 kcal,2 lyzki otrębów to 14 jabłko to ok.50(niecałe) cynamon to śladowa ilość nie wiem czy wliczać czyli razem ok.250 kcal, ale zastanawia mnie czy te wartości kaloryczne ulegają zmianą podczas smażenia mimo że bez tłuszczów...proszę o odpowiedz :)
  • @wikuss, jak mogą ulec zmianie? skąd mają się wziąć kalorie, przeniknąć z powietrza, teflonu?;p
  • @wikuss - wartość kaloryczna całej potrawy się nie zmieni, będzie to po prostu suma kaloryczności poszczególnych składników.
  • Witam ;)
    Mam pytanie: Ile kalorii mniej więcej miałby omlet z jednego jaja?
  • niccoer2 2014/03/02 11:24
    @Healthyeating chyba nie pytasz powaznie........ skoro masz podane z dwoch, to odliczyc jedno nie jest trudno...
  • Jasne, że mogę sobie odliczyć. Ale sprawdzałam na różnych stronach, kaloryczność waha się od 93 kcal do 125 kcal. Poza tym zadałam to pytanie raczej "specjalistom", nie Tobie ; )
  • HealthyEating - specjaliści już Ci podali informację i omlet z 1 jaja będzie miał 2 razy mniej kcal niż z 2 jaj, chyba logiczne. Obliczenie z proporcji czy zwykłe podzielenie chyba nie powinno przerastać niczych możliwości matematycznych zwłaszcza, że nie pytasz o precyzyjny wynik a sama napisałaś, że chcesz wiedzieć "mniej więcej". Trochę wstyd zadawać takie pytania.
  • Healthy, you made my day :D
  • Tralalo9 2014/05/31 11:57
    Ja robię małe jak placki. =]
  • A jak wezmę połowę produktu do kalkulatora to tak, jakbym jadła z jednego jajka? bo z dwóch to za dużo dla mnie hehe
  • @emejzin - możesz dodać pół tego omleta (wtedy masz kaloryczność jednego jajka i połowy łyżki oliwy z oliwek) lub po prostu osobno jedno jajko i odpowiednią ilość tłuszczu, na której smażysz. Powinno wyjść bardzo podobnie. ;)
  • omlet robi sie wylacznie z jajek? czy sa jeszcze jakies inne skladniki..? moze ktos zdradzic :D
    moja glupota, ale nigdy nie mialam okazji go jesc :)


  • niccoere 2014/08/24 10:11
    @klara99 wystarczy zobaczyc przepisy w necie przeciez........... wode tylko sie dodaje jeszcze i jakies przyprawy wg uznania.
  • Ja dodaję mleko i szczyptę sody, smażę na teflonowej patelni w ogóle bez tluszczu
  • Dziekuje bardzo:)
    sprawdzalam w necie, ale kazdy przepis byl inny, wiec postanowilam tutaj poszukac odpowiedzi ;)
  • Omlet z szynką ! Na niedzielne śniadanie.. Zawsze robie z 2 jaj, trochę mleka, soli, wsypuje pokrojoną szynkę, i zawsze wychodzi idealny :)
  • a ja jem posiłki tylko z białka i z tłuszczu + warzywka XDDD jak coś to masa pozdro. jakoś żyję od 3 miechów. CO NA TO PANI IZABELA
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/01/04 16:50
    @franko: nie jest to rozsądny sposób odżywiania się. Napisz o swoim stanie zdrowia i samopoczuciu za 3 lata ;)
  • Jak to jest że 4 jajka sadzone mają 30 g białka - a omlet z 4 jaj ma 55 g białka??? zakładając że jest to czysty omlet... Będę wdzięczny za wyjaśnienie
  • źle policzyłeś. ten omlet jest z dwóch jajek, a Ty go policzyłeś x 4. Omlet z 4 ma 28g białka. Wszystko się zgadza
  • Proszę pomoście. Całe życie robiła omlet z 2jaj, pół szklanki maki i pół szklanki mleka. Do tego truskawki czy coś. Taki omlet ma jakieś 450 kcal(!)
    Jak zrobić pulchny omlet do 300 kcal? :(
  • Jeżeli omlet to z min. trzech jajek i dwóch łyżek wody która właśnie zapewnia puszystość .Dobrze wybełtać w głębokim talerzu , dzięki czemu się odpowiednio napowietrzy . Smażę tylko na klarowanym maśle tak by był lekko galaretowaty , lecz to kwestia gustu . Nigdy nie dodaję mąki , przecież to ma być omlet nie placek :-) .
  • Witam
    Proszę o wyjaśnienie dlaczego na 100g omleta przypada 16,2g białka, natomiast na 100g jajka kurzego 12,5g.
    http://www.ilewazy.pl/jajo-kurze-klasa-wagowa-xl
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/07/30 19:08
    @Urbix: Podczas obróbki cieplnej wyparowało część wody, co spowodowało "zagęszczenie" składników w przeliczeniu / 100 g.
  • @Ijon "Jeżeli omlet to z min. trzech jajek"
    Zgadzam się! Mam zamiar zrobić niedługo na śniadanie; to ma byc porządny posiłek i waham się, czy użyć 3 czy 4 jajka. Dodatki preferuję "wytrawne", do omletu najlepiej pasuje mi ser, ketchup i pieczarki, dobry też jest z papryką i groszkiem; ewentualnie na słodko, to z białym serem i np. cynamonem albo cukrem waniliowym.
    Jeszcze nie robiłam omletu samodzielnie, chyba użyję oleju rzepakowego; na mojej starej przywierającej patelni to i tak będzie nie lada wyzwanie ;)
  • @Tvk_91 polecam patelnię do naleśników , ma niski rant dzięki czemu łatwo się zsuwa na talerz tym bardziej jeżeli składasz go w pieroga . Ja tak lubię . Zsuwam częściowo na talerz , nakładam pomidory z cebulką i szczpiorkiem , czasami dodaję tuńczyka na koniec posypuję startym żółtym serem i zakrywam drugą połówką omletu . Smacznego ! .
  • @ Ijon Taki składany omlet jest najlepszy! Myślę, że fajnie wyjdzie z tuńczykiem, kukurydzą, czarnymi oliwkami i posypany serem, obowiązkowo szczypta oregano :)
  • Tvk_91 koniecznie dodałbym pomidorka malinowego uwielbiam :-) . Smacznego śniadania życzę .
  • Stella669 2015/10/27 16:19
    Czy ten omlet zrobiony został tylko z łyżeczki oleju i z dwóch jaj, czy jeszcze jakieś składniki dodać ?
  • Stella669
    Na maśle klarowanym smaż lub oleju kokosowym , ja mieszam na patelni jedno i drugie . Można dodać łyżeczkę sosu sojowego do jajek przed bełtaniem .
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/11/06 10:01
    @Stella669: Przedstawiony omlet na tej stronie występuje w najprostszej z możliwych postaci. Zdecydowanie zachęcam do sporządzania omletów z dodatkami, na przykład warzywami, serami, wędlinami, aromatycznymi ziołami i przyprawami.
    Albo na słodko z owocami i np. jogurtem czy naturalnym serkiem homogenizowanym. Wówczas warto pokusić się o omleta biszkoptowego.
  • Taki mój patent dla was kochani :
    Wybełtać trzy jajka z łyżką sosu sojowego i dwiema łyżkami wody mocno aż porządnie się spienią . Następnie wylać na patelnię do naleśników na której wcześniej stopione zostały po łyżeczce masło klarowane ( ghee) i olej z kokosa . Od razu nim się zetnie nałożyć wcześniej pocięty ser np ementaler , można pociąć w plastry a następnie w paski . Posypać groszkiem konserwowym . Smażyć dociskając topiący się ser i groszek .
    Zsunąć do połowy na duży talerz , na tą połówkę nałożyć wcześniej przygotowane pomidory z cebulką oregano tymiankiem doprawione pieprzem i solą . Przykryć drugą połówką omletu składając całość do formy pieroga . Smacznego ! .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę