Łyżeczka serka śmietankowego z chrzanem Łaciaty

Serek śmietankowy z chrzanem Łaciaty

Łyżeczka serka śmietankowego z chrzanem Łaciaty waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 229 kcal 23 kcal
Białko 5,5 g 0,6 g
Tłuszcz 21,5 g 2,2 g
Węglowodany 3,3 g 0,3 g
Błonnik b.d. -

Serek śmietankowy z chrzanem Łaciaty kalorie w 100g: 229kcal

Zobacz więcej: łyżeczka serek śmietankowy chrzan łaciaty 10g

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.10

Ważenie dodano: 2015.02.14 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: serek śmietankowy, chrzan 8%, białka mleka, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Informacje: Produkt termizowany.
Producent: Mlekpol
Marka: Łaciaty

Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • skład przyjemny,a smak? próbował ktoś?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/15 08:09
    @MalyKsiaze: Zarówno mi, jak i Maćkowi smakował ten serek. Posiada kremową konsystencję. Chrzan jest dość dobrze wyczuwalny. Piszę "dość", ponieważ prawie codziennie spożywam chrzan i prawdopodobnie mój odbiór może być zaburzony ;)
  • Z tej serii wszystkie smaki są pyszne
  • Króliczę 2015/02/15 12:32
    Zgadzam się z @Agataskate, ponadto - lubię "siostrzany" produkt z Piątnicy.
  • Nie przepadam za chrzanem, ale ten serek wspaniale komponuje się z wędzonym łososiem na kanapce, w tortilli lub naleśniku.
  • SkupZłomu11 2015/02/15 16:46
    No nie wiem 'dość wyczuwalny" to średnio opisuje ten serek. Moim zdaniem smakuje jak chszan w konsystencji serka. Ja nic nie mam do chszanu ale to coś jest nie jadalne samo na kanapce. Zabija smak wszytskiego z chlebem włącznie .... . Nie wiem może ja próbowałam jakąś wadliwa partię - ale to po prostu było dramatycznie chszanowe.
  • @SkupZłomu11, chSZan :D przepraszam musiałam :P

    Nie jadłam tego serka. Nie spodziewałam się, że tego typu serek może mieć tak dobry skład. Czasem zjem Almette na kanapce pod łososiem. Teraz spróbuje Łaciaty serek, może będzie zamiennikiem :)
  • Ja uwielbiam ten serek. Nie powiedziałabym też, że chrzan w nim jest zbyt mocny. Ot, po prostu go prawidłowo czuć tak jak powinno smak prawdziwego chrzanu. A że trochę gryzie, to w tym cały chrzanu urok i taki ma być.
  • Pani Izabelo, czy uważa Pani, że taki serek jest zdrowy?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/07 16:19
    @aga19: Przyznam, że osobiście nie przepadam za pytaniami w postaci: "czy ten produkt jest zdrowy". Większość tych samych surowców / produktów znajdujących się na rynku może być dla pewnej grupy ludności "zdrowa", a dla innej niekoniecznie.
    Analizując ten serek można stwierdzić, że posiada prosty skład surowcowy, co czyni go korzystnym. Dostarcza dość dużej ilości tłuszczu. Niestety, zawiera mało białka. Może stanowić dobre urozmaicenie menu dla osób zdrowych. W przypadku osób ze schorzeniami, np. z otyłością, chorobami układu sercowo - naczyniowego powinien być spożywany sporadycznie. Warto w tego typu przypadkach zastąpić go serkiem o zbliżonej konsystencji i składzie, ale obniżonej zawartości tłuszczu, np. serkiem śmietankowym Philadelphia Light 12 %.
  • a jeszcze lepszy bieluch lub rocitta ;]
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/07 18:33
    @MalyKsiaze: Owszem, wskazane przez Ciebie serki jak najbardziej będą korzystnym zamiennikiem. Ja podałam taki najbardziej zbliżony pod względem smaku i konsystencji do powyżej zważonego :)
  • Dziękuję za odpowiedż, ale zastanawia mnie ten serek śmietankowy w składzie. Czy to nie jest tak, że serek składa się z jeszcze innych niewymienionych tam składników?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/09 09:17
    @aga19: Zgodnie z regulacjami prawnymi, producent zobowiązany jest do podawania wszystkich składników wchodzących w skład receptury produktu.
    Niektóre osoby zastanawia, czy występujący na pierwszym miejscu w składzie "serek śmietankowy" składa się jeszcze z innych składników. Otóż pod tą nazwą kryje się śmietanka ukwaszona odpowiednimi szczepami bakterii, aby uzyskać skrzep (to tak, jak w przypadku twarogu, zaszczepia się odpowiednimi kulturami mleko). Nie podaje się w składzie tych bakterii, ponieważ produkt poddawany jest procesowi termizacji (czyli podgrzewaniu) i najprawdopodobniej w gotowym produkcie ich tam nie ma. Jednak swoje zadanie spełniły tworząc odpowiednią strukturę serka :)
  • Dziękuję za wyjaśnienie, ulżyło mi, bo bardzo polubiłam ten serek :)
  • Czy ten serek ma intensywny smak chrzanu? Uwielbiam smak chrzanowy, a jedyny serek jaki do tej pory próbowałam z intensywnym smakiem był Almette i zastanawiam się czy opłaca się kupować ten, jeśli ten aromat "zniknie" na kanapce :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę