Ser bryndza

Plaster sera bryndza waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 236 kcal 24 kcal
Białko 17,0 g 1,7 g
Tłuszcz 18,8 g 1,9 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser bryndza kalorie w 100g: 236kcal

Zobacz więcej: 10g plaster ser bryndza

Ostatnia aktualizacja: 2016.02.12

Ważenie dodano: 2012.04.03 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Ania1105 2012/04/03 21:58
    uwielbiam!
  • papryczqa 2012/04/04 08:49
    to coś takiego jak twaróg czy ma inny smak?
  • ten ser jest zrobiony z mleka owczego czy mieszanki owczego i krowiego (widzialam obie wersje)? jaki to producent?
  • A to mnie zaskoczyliście :) Zawsze byłam święcie przekonana, że bryndza jest bardzo kalorycznym serem, a tu niespodzianka!
    Muszę sobie kupić małą kosteczkę, choć pewnie to, co mogę kupić w Poznaniu ma się nijak do serka nabytego na stoisku u górali w Zakopanem...
  • papryczqa@ to taki jakby twarożek właśnie tyle że dość słony. pychota
  • ekstra:) teraz będzie łatwiej:))
  • pyszności:)
  • karolcia 2012/04/25 17:17
    Uwielbiam pieczywo chrupkie z dużą ilością bryndzy mniam :)
  • a ja wolę świeży, mięciutki chlebek (ale biały) z chrupiącą skórką i bryndzą. Raz z mamą wszamałyśmy tak cały chleb na spółkę ;D
  • stokrotka 2012/09/28 20:03
    Przed chwilą delektowałam się ciemną bułką z dodatkiem grillowanej bryndzy prosto z Zakopanego :) Polecam, do tego pomidor i mamy pyszną kolację ;)
  • A to ja wole wymieszać ser biały, z makrelą(z konserwy oczywiście, obraną z ości) , cebulką solą i pieprzem , dokładnie wymieszać i to jest dopiero pyszczne! Szkoda tylko że nie ma tu nic na tem temat :( ale jakoś dam sobie rady, może wkrótce się autorzy zmotywują i dodadzą ten przysmak! :)
  • to pyszny bardzo słony serek :) najlepiej smakuje z chrupkim pieczywem i pomidorkiem ;) Polecam owczo-krowi ;D
  • o, nie wiedziałam, że jest taka niskokaloryczna :) uwielbiam bryndzę, najbardziej mi smakuje z chlebem razowym i ogórkiem kiszonym :)
  • Jutro z takim robie pierogi, pychaa :D

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę