Porcja niskowęglowodanowego makaronu z inuliną

Makaron niskowęglowodanowy z inuliną

Porcja niskowęglowodanowego makaronu z inuliną waży 50 g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 365 kcal 183 kcal
Białko 67,0 g 33,5 g
Tłuszcz 7,0 g 3,5 g
Węglowodany 9,0 g 4,5 g
Błonnik b.d. -

Makaron niskowęglowodanowy z inuliną kalorie w 100g: 365kcal

Zobacz więcej: porcja makaron niskowęglowodanowy 50g inulina

Ostatnia aktualizacja: 2014.01.20

Ważenie dodano: 2014.01.17 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: gluten pszenny witalny, proteina grochowa, świeże jaja (20 %), orkisz, inulina z korzenia cykorii.
Producent: Lapiniak GmbH
Marka: Adam's Fitness Food

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gdzie można dostać ten produkt?
  • W praktycznie każdym hipermarkecie. Zupy jem kilka razy do roku, ale jak już mam na nia ochotę to ten makaron mnie ratuje. 100g tego ma mniej węgli niż jakieś 20-30g normalnego.
  • Ostatnio w Realu w CH Marki (nie wiem, jak jest w innych - generalnie unikam tych sklepów) stanęłam przed obliczem ogromnej, pełnej bio-dietetyczno-diabetyczo-sojowo-ryżowo-(...) produktów, więc pewnie i ten makaron by się tam znalazł ;)

    A co do samego smaku - nie znam, ale może warto się zainteresować.
  • Co to z makaron? Państwa zdaniem lepszy niż normalny? Zdrowszy? Nigdy nie próbowałam.
  • czym jest "gluten pszenny witalny"? białkiem? wydawało mi się zawsze, że gluten sam w sobie jest węglowodanem, ale teraz widzę, że to był błąd. rzuciłby ktoś snopek światła na tę kwestię?
  • Vivien - no właśnie nie jest węglowodanem, a białkiem. A ściślej mieszaniną dwóch białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Ale to określenie "witalny" brzmi dla mnie cokolwiek dziwnie... Że niby jak? Żywy ci on jest w tym cud-makaronie? A w zwykłej białej mące to jakiś inny rodzaj? Gorszy? ;)
  • Ten sam tylko wyizolowany- prawie samo białko. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego "witalny" ale może dlatego, że czasem czysty (czyli ten "witalny") gluten dodaje się do wypieków, żeby je "ulepszyć" więc to może taki synonim "polepszacza".
  • Wszystko fajnie, tylko dlaczego tak drogo ;p
  • Paranoja!
    Już bezpieczniej i zdrowiej zjeść porcje razowego (np. żytniego) makaronu niż faszerować się zwiększoną dawką toksycznego glutenu pszennego!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę