Makaron ryżowy

Porcja makaronu ryżowego waży 40 g.

  100g na zdjęciu (40 g)
Energia 365 kcal 146 kcal
Białko 6,8 g 2,7 g
Tłuszcz 0,7 g 0,3 g
Węglowodany 83,0 g 33,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Makaron ryżowy kalorie w 100g: 365kcal

Zobacz więcej: 40g makaron porcja ryżowy bezglutenowy

Ostatnia aktualizacja: 2014.02.17

Ważenie dodano: 2011.02.27 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mąka ryżowa (92 %), woda
Producent: Tan Viet
Marka: Tao Tao

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Barbara K. 2011/02/28 19:45
    Ostatnio zastanawiałam się nad kupnem tego makaroniku w Kauflandzie, jednak mam obiekcje, czy na pewno jest zdrowy.
    Co byłoby lepszym wyborem - lubella pełne ziarno czy właśnie ten powyższy :) ?
    Za wszystkie odpowiedzi serdecznie z góry dziękuję!
    PS Strona jest rewelacyjna! Korzystam z niej nawet kilka razy dziennie!
  • myślę że ten jest jednak zdrowszy :)
    ale nie wiem jak go gotować, żeby miał jakiś smak? bo jest strasznie mdły...
  • kwestia twoich potrzeb. ten ma zdecydowanie większy wpływ na podniesiennie cukru we krwi, czyli prawdopodobnie nieco wiekszy potencjał do odłożenia w postaci tkanki tłuszczowej, poza tym powinnismy unikac nadmiernej mobilizacji organizmu do wytwarzania insuliny gyż taka sytuacja może mieć wpływ na powstawanie insulinoopornosci. ryżowy makaron jest też dosyc jałowy, ma małą gęstość odżywczą tzn dużo kalorii a mało minerałów, witamin, flawonoidów, antyoksydantów etc.

    makaron pełnoziarnisty, ma sporo magnezu,fosforu, jest zdecydowanie bogatszy w pierwiastki, zawiera również sporo błonnika. mankamentem jest stosunkowo wysoka zawartość substancji antyodżywczych upośledzających gospodarkę leptynową co również w dłuższym okresie może wpływać na gospodarke insulinową, do spożywania glutenu ostrożnie powinny podchodzić nawet osoby dobrze go tolerujące.
  • Makaron polecam wrzucać na patelnię podczas smażenia, żeby sosik w niego wszedł :) Wtedy nadaje mu smaku. Ja uwielbiam go z wieprzowym czerwonym curry

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę