Porcja kapusty kiszonej koreańskiej kimchi

Kimchi koreańska kapusta kiszona

Porcja kapusty kiszonej koreańskiej kimchi waży 145 g.

  100g na zdjęciu (145 g)
Energia 39 kcal 57 kcal
Białko 2,4 g 3,5 g
Tłuszcz 0,7 g 1,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 7,3 g 10,6 g
Cukry proste 6,1 g 8,8 g
Błonnik b.d. -
Sól 2,3 g 3,3 g

Kimchi koreańska kapusta kiszona kalorie w 100g: 39kcal

Zobacz więcej: kapusta kapusta kwaszona kapusta kiszona kimchi koreańska kapusta porcja 145g

Ostatnia aktualizacja: 2017.09.25

Ważenie dodano: 2017.09.22 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: kapusta pekińska, rzodkiew japońska, por, chili, solone i fermentowane anchois, czosnek, goździki, sól, sezam, imbir.
Producent: Korea Best

Mamy 5 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • szkoda, ze mają te ryby... z chęcią bym zjadła ale niestety nie jest wege :(
    Właściwie, ciekawi mnie fakt, ze nie ma cukru w składzie. Wszystkie przepisy z którymi się spotkałam go miały. Czy znacie może bezcukrowy przepis na domowe kimchi?
  • Chętnie bym skosztowała. A skąd taka duża zawartość cukrów prostych, skoro do produktu nie był dodawany cukier? Z warzyw?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/09/25 09:21
    @Tvk_91 większa ilość cukrów prostych, niż w surowej kapuście, wynika z samego procesu fermentacji.
  • akurat kiszenie zmniejsza ilość cukrów prostych
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Kiszenie
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/09/25 19:46
    @nera tak masz rację, a ja zastosowałam skrót myślowy.
    W kapuście surowej jest niewiele węglowodanów prostych. Na logikę sądziłam zatem, że jakiś proces inicjacyjny (chemiczny) powoduje rozpad cząsteczek węglowodanów złożonych na węglowodany proste i dopiero te ulegają dalej fermentacji mlekowej. Zgodnie z moim tokiem myślowym, tu fermentację przerwano wcześniej.
    Jest wśród naszych użytkowników jakiś spec od kiszenia kimchi?
    Być może jednak zawartość cukrów prostych wynika po prostu z poszczególnych surowców tego produktu?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę