Schab ze śliwką

Plaster pieczonego schabu ze śliwką suszoną waży 80 g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 288 kcal 230 kcal
Białko 27,0 g 21,6 g
Tłuszcz 16,5 g 13,2 g
Węglowodany 9,2 g 7,4 g
Błonnik 1,2 g 1,0 g

Schab ze śliwką kalorie w 100g: 288kcal

Zobacz więcej: 80g plaster schab śliwka Wielkanoc

Ostatnia aktualizacja: 2013.06.09

Ważenie dodano: 2010.07.09 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 6 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ale sie skurczyl ten schab w 100g ma 27g bialka a surowy ma 21g wiec nie bojce sie takiej ilosci kcal to mało, ale ja wole bez sliweczki
  • Filemonkowa 2011/06/17 13:10
    smaczne :) Ech, szkoda, że "be" przy moim semiwegetarianizmie
  • ja chyba wolę schab z morelą... tak czy siak, u mnie w domu tylko na święta :D.
  • ten schab pieczony byl z duza iloscia oleju? Bo samo mieso wyglada na chude, wiec skad tu tyle tluszczu?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/01/02 23:19
    @haruka: Niestety, samo mięso ze schabu nie należy do najchudszych http://ilewazy.pl/porcja-schabu (choć to i tak jedna z lepszych części, biorąc pod uwagę całą tuszę wieprzową). W 100 g znajduje się około 10 g tłuszczu, 21 g białka oraz 68 g wody. Pod wpływem zastosowanej obróbki cieplnej, wilgoć wyparuje, czyli dla 100 g gotowego produktu wartości ulegną zagęszczeniu. Mam niestety podaną zawartość wody w pieczonym schabie bez śliwki. Wynosi ona 49 g / 100 g. Ale w tym powyższym byłoby podobnie. Stąd takie wartości. Ale oczywiście białeczka w tych 100 g gotowego produktu też będzie odpowiednio więcej :) "ten schab pieczony byl z duza iloscia oleju?" posmarowany był maksymalnie 1 łyżką oleju. Pieczeń została sporządzona przez Macieja mamę (swoją drogą była bardzo pyszna), ale wartości pobrałam gotowe. Jednak już nie pamiętam, z jakiego źródła, ale uważam, że są prawidłowe.
  • a jakie to są tłuszcze? dużo w tym nasyconych? bo dobre jest, a jesli niezdrowy to nie chce przesadzac :d

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę