Kromka chleba z ziarnami soi

Chleb z ziarnami soi

Kromka chleba żytniego z ziarnami soi waży 30g.

  100g na zdjęciu (30 g)
Energia 198 kcal 59 kcal
Białko 6,8 g 2,0 g
Tłuszcz 2,8 g 0,8 g
Węglowodany 35,9 g 10,8 g
Błonnik 5,4 g 1,6 g

Chleb z ziarnami soi kalorie w 100g: 198kcal

Zobacz więcej: chleb kromka soja 30g

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2009.11.12 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Jaki to jest chleb? Czy mozna go kupic wszedzie? Jaka firma?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/02/10 14:27
    Witam serdecznie :)
    Producentem chleba jest znana w Polsce firma Schuldstad. Myślę, że pieczywo to można zakupić w każdym mieście :) Polecam go nie tylko ze względu na dobry smak, ale także dlatego, że ma bardzo ciekawy skład. Duży udział mąki żytniej razowej, z dodatkiem ziarna żyta oraz stosunkowa dość duża zawartość nasion soi, powoduje, iż chleb zawiera błonnik pokarmowy w odpowiedni sposób regulujący perystaltykę jelit.
    Izabela
  • badałam ostatnio na zajęciach z biotechnologii ten chleb. Badania wykazały, że nie ma on błonnika, a ciemny kolor pieczywa marki Schulstad pochodzi z karmelizacji. Możliwe, że nie każdy rodzaj pieczywa tej marki jest w ten sposób wytworzony, ale należy uważać. Za to prawdą jest, że wszystkie bułki i chleby marek takich jak Real czy Carrefour (które są ciemne) są "prawdziwe", a nie karmelizowane w celu uzyskania ciemnego koloru. Dziwne, ale z tego wynika, że lepiej kupować pieczywo Real niżeli marki Schulstad.
  • Ohh! Ja kupuję chleb sojowy w moim miasteczku w piekarni "Piotruś"
    Skład: mąka pszenna typ 750-70%, mąka żytnia typ 580 - 30%, zakwas naturalny, ziarno soi, drożdże i sól.
    Nie jest ciemny, tylko jasny i także ma takie widoczne ziarna soi. Pyszny i pewnie kromka także ma 60 KCAL. :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę