Kromka pełnoziarnistego chleba - cztery zboża

Chleb pełnoziarnisty cztero - zbożowy

Kromka pełnoziarnistego chleba - cztery zboża waży 70 g.

  100g na zdjęciu (70 g)
Energia 191 kcal 134 kcal
Białko 5,3 g 3,7 g
Tłuszcz 2,8 g 2,0 g
Węglowodany 31,0 g 21,7 g
Błonnik 10,5 g 7,4 g

Chleb pełnoziarnisty cztero - zbożowy kalorie w 100g: 191kcal

Zobacz więcej: kromka sztuka chleb pełnoziarnisty 70g żyto pszenica jęczmień owies

Ostatnia aktualizacja: 2018.12.12

Ważenie dodano: 2014.06.27 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (54%), woda, mąka pszenna (3%), siemię lniane, płatki owsiane (2%), płatki jęczmienne (2%), sól, błonnik owsiany, drożdże, sezam.
Informacje: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych.
Producent: Benus
Marka: Mestemacher

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Nie lubię takiego chleba. Kwaśny jest pewnie przez te drożdze.
  • stopkatowaniu 2014/06/27 14:06
    Już wolę zjeść kajzerkę pęlnoziarnistą albo nawet i zwykłą ^^ tyle samo kalorii a przynajniej smaczne ;)a to wygląda i smakuje jak g*** :)
  • [komentarz usunięty - to nie jest miejsce na zgłaszanie propozycji produktów do zważenia. Maciej]
  • Erryxxon - miała te pralinki kiedyś te pralinki moja mama i je z ciekawości zważyłam to jedna (zalezy ktora) bo są różne kształty wazy od 11 do 15 gram
  • Trochę bez sensu ważenie bo waga całości jest podana na opakowaniu i można sobie podzielić przez liczbę kromek. Zresztą akurat w tym chlebie poszczególne kromki się różnią od siebie grubością i wagą w naprawdę stosunkowo dużym stopniu i można się przejechać.
  • No faktycznie sie mozna przejechac :P 20 kcal w jedna czy w druga... nie robmy dramy ;) btw, wspolczucia dla tworcow ze znowu musza tlumaczyc po co waza juz zwazone, i podawac odnosniki wyjasniajace ;) a chlebek jest wybitnie smaczny, uwielbiam tego typu pieczywo, jest super zdrowe i bogate we WSZYSTKO ;p masa blonnika i syci na dlugo, ja tam polecam , na pewno lepsze niz kajzerka - nadmuchana poducha bez smaku :P
  • @Aya___
    Taa, no to po co w ogóle ważyć produkty jak można sobie oszacować z nie mniejszym błędem niż w przypadku różnic wagowych między poszczególnymi kromkami?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/06/27 20:55
    @Amcio: Tutaj wyjaśniamy dlaczego ważymy produkty z masą i wartościami podanymi na opakowaniu.
  • @Amico pewnie dlatego, że nie każdy ma czas sobie szacowac:) nie mowie ze to jakas wyzsza matematyka ;) a kwestia ideii powstania stronki o takiej tematyce to juz pytanie do założycieli:) jak dla mnie jest bardzo przydatna, czesto wyrzucam opakowania po danym produkcie i zapomnę sprawdzic wartości, wagę, a nie mam w domu takiej kuchennej, więc sprawa jest dosc utrudniona..a strona taka duzo ulatwia, pozdro dla tworcow ;p
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/06/27 21:09
    Bardzo proszę o komentowanie zważonego produktu, komentarze dotyczące wyboru produktów do zważenia można dodawać w linku podanym przeze mnie powyżej. Komentarze nie nie na temat będą tu usuwane.
  • MoReLoWa<3 2014/06/27 22:35
    Ja osobiście polecam tego typu pieczywo, jest smaczne i syci na długo, prawie zawsze brałam sobie go do szkoły i byłam długo najedzona, a po nadmuchanej bułce szybko głodna! No i chlebek ma bardzo dobry skład :)
  • Taki chlebek do tostera i na to łyżeczka miodku-pycha.
  • MoReLoWa<3 2014/06/28 01:34
    @she29: też nie raz go wkładałam do tostera ;) i jadłam np. z dżemem ,...
  • Chleb, co się zowie! Bardzo go lubię :) Syci na długo :)
  • Uwieliam tego typu pieczywo, nawet jak ograniczam weglawodany w diecie to nie rezygnuje z niego. Naprawde syci na dlugo i jest zdrowe ze wzgledu na sklad. Jadam tylko na slono:)
  • Po 2 kromkach tego chleba cukier skacze mi do prawie 300 gdzie po białym pieczywie tej samej ilości cukier mam w granicach 150-170 wydaje mi się, że producent nie podaje wszystkiego na etykiecie.
  • To jest bardzo dobry chleb. Ja mieszkam na stale w DK i tutaj mozna dostac tylko taki chleb, mnostwo rodzajow. Czy wiecie ze prawie w ogole nie ma w DK pieczywa bialego? Bardzo trudno bylo mi sie przyzwyczaic do jedzenia tylko takiego chleba ale teraz nie mam z tym problemu i wybieram juz wylacznie pelnoziarniste pieczywo. Kromka takiego chleba syci na dlugo i nie czuc tak szybko glodu jak po zwyklej bulce. Poza tym ma mnostwo skladnikow odzywczych i blonnika. Polecam
  • Marta811 2018/12/12 11:51
    Polecam Wam własne wypieki chleba. Mój popisowy przepis to chlebek ze słodem jęczmiennym, dzięki któremu skórka chleba jest bardzo chrupiąca a środek bardzo delikatny :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę