Kostka sera Arla Apetina light

Ser Arla Apetina light

Kostka sera typu śródziemnomorskiego z bazylią i oregano light waży 2 g.

  100g na zdjęciu (2 g)
Energia 163 kcal 3 kcal
Białko 16,5 g 0,3 g
Tłuszcz 10,3 g 0,2 g
Węglowodany 0,2 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser Arla Apetina light kalorie w 100g: 163kcal

Zobacz więcej: sztuka 2g ser kostka śródziemnomorski Arla Apetina bazylia oregano

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2010.12.30 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: ser (mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), zalewa solankowa (woda, sól, oregano, słodka bazylia)
Producent: Arla

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Pani Izabelo, czy orientuje się Pani, czy podpuszczka w tym serze to podpuszczka naturalna czy mikrobiologiczna?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/12/31 10:57
    @Martin: Zadzwoniłam do Działu Jakości firmy Arla i uzyskałam informację, że do produkcji powyższego sera wykorzystywana jest podpuszczka pochodzenia mikrobiologicznego.
    W obecnych czasach bardzo rzadko spotyka się w serach podpuszczkę naturalną - czyli pochodzenia zwierzęcego (chymozyna, pozyskiwana z trawieńców młodych cieląt). Przede wszystkim wynika to z wyższej ceny oraz zmniejszonej dostępności w stosunku do mikrobiologicznej (uzyskiwanej na drodze biosyntezy mikrobiologicznej z grzybów lub drożdży).
  • Bardzo dziękuję za zadanie sobie tyle trudu przy odpowiedzi na moje pytanie :) Jestem wegetarianką i uzyskane informacje są dla mnie bardzo cenne :) Pozdrawiam serdecznie!
  • ja również dziękuję, bo odkąd dowiedziałam się czym jest podpuszczka, spędzało mi to sen z powiek ;)
    uspokoiła mnie ta informacja :)
    pozdrawiam noworocznie!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę