Ser smażony

Łyżka sera smażonego waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 166 kcal 42 kcal
Białko 20,5 g 5,1 g
Tłuszcz 7,5 g 1,9 g
Węglowodany 4,2 g 1,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser smażony kalorie w 100g: 166kcal

Zobacz więcej: ser łyżka smażony 25g

Ostatnia aktualizacja: 2017.11.30

Ważenie dodano: 2013.07.02 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: twaróg, masło, sól.
Producent: Top Tomyśl

Mamy 22 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Hmm... to spore różnice są między serami tego samego rodzaju. Dla przykładu ser smażony delikatesowy bez kminku (btw mój ulubiony ;) ma na 100g niewiele mniej, bo 137kcal, 4g węglowodanów i ale tylko 10g białka.
  • nigdy nie jadłam :P
  • Ja uwielbiam ten ser, może nawet bardziej bez kminku, a najbardziej nie w takich opakowaniach tylko świeżutki na wagę z mleczarni, która go produkuje u mnie w mieście :) Miło go tu zobaczyć - odzywa się mój lokalny patriotyzm ;p
  • Uwielbiam ser smażony, ale nie taki z opakowania, tylko normalny, robiony w panierce...pycha :D
  • <3 Fajnie, że nie tak dużo. Polecam na chlebek, czy bułeczkę xD
  • super!!!!!!!!!chociaż nie jadłam tego,, produkowanego" ale sama czasami robię,naprawdę prosty przepis a wspaniały smak polecam serdecznie.;)(oczywiscie ten domowy;))
  • aha i ja robie troche inaczej niz powyzej daje jajko i jest taki super ciągnący-ważne żeby ser biały był mocna hmmm zepsuty? nie wiem jak to nazwać, ale to pyszne jest;)
  • ale sie podjarałam;) chyba zaczne kolekcjonowac ser i sobie usmaze taki;)
  • Livia92 możesz opowiedzieć, jak dokładnie robisz taki ser? jestem totalnie zielona w temacie, a chętnie bym spróbowała :)
  • jasne, że powiem ,ale niekrórzy moga poczuć się zniesmaczeni;) mój wujek robi wyborny i nawet kiedys widziałam w tv(byłam w szoku bo myślałam, że tylko my w domu tak robimy:))
    bierzesz ser biały, twaróg i zostawiasz w ciepłym miejscu, aż zjełczeje(zrobi się taki żółty nalot i cóż będzie niezbyt ciakawie pachnieć;)) na patelni rozgrzewasz jak najmniej masła(jak masz teflon to nie trzeba dawać)
    w pewnym momemcie ser zacznie się ciągnąć tak jak żółty kiedy to nastapi dajesz jajko lub kilka w zależności ile sera masz(jajko powoduje, że po wystygnięciu ser nie zrobi się w grudę ale będzie miał konsystencję serka topionego)my z wujkiem dajemy kminku do smaku najlepiej smakuje nagoraco ze świeżym chlebkiem, chrupiącym mniam;) ostatnio znowu go odkryłam kiedy zapomniałam o kostce sera w mojej lodówce jak ją znalazłam to ser miała taki żółty nalot ;) nie chciałam wywalać więc sporządziłam wg przepisu wyborne
    aha im starszy ser tym lepszy smak;) jako ciekawostkę dodam,że wujek potrafił kilka tygodni trzymac ser z mysla o tym przepisie;) jak na razie tym ,którzy spróbowali bardzo smakuje, a ci co nie spróbowali zrobili to tylko przez swiadomosc powstawania tego specjalu;)
    jutro ide do sklepu po ser i za miesiąc sobie zrobię:P aha ser nalezy zakryc np.przed owadami czy cos.
    Jesli ktos zrobi taki ser podzielcie sie wrazeniami smakowymi, mam nadzieje ze pomoglam ;)
  • Livia, nie zepsuty tylko zgliwiały :) a przepisy krążą po internecie - sprawdźcie w google "domowy ser smażony przepis".
  • aha tylko z jakiem nie nalezy przesadzac najlepiej dac jedno i wystarczy, bo wyjdzie jajecznica a nie ser;D
  • Nie trzeba czekać tak długo żeby ser się "zepsuł", można to przyspieszyć posypując pokruszoną kostkę sera sodą oczyszczoną. Następnego dnia postępuje się tak jak napisała Livia. Nie wiem jak to ma się do smaku sera który poleży miesiąc i sam dojrzeje, ale na pewno nie różni się od sklepowych smażonych serów :)
  • Livia92: dzięki! kiedyś na pewno się skuszę :)
  • ja moge tylko rekomendować ten ser domowy;) naprawdę fajny sposób na niemarnowanie jedzenia
  • a czy to jest zdrowe jeść taki zepsuty ser? przyznam że nie brzmi to zbyt zachęcajaco :D
  • W sumie to wpadłam na taki pomysł ,że można by było taki cały serek zjeść jak serek wiejski na kolacje ,bo to by było jakieś 330 kcal ,czyli tyle ile może mieć kolacja :D
  • maaagda98
    Brawo ty też tak jadam np serek Brie wcinam sam bez pieczywa i czuję się najedzony . Wędlina czy kiełbasa jest zbędna a nawet ze względu na specjalne dodatki :-) nie zalecana do jedzenia .
  • majkun
    Ser im ładniej pachnie tak ładnie ;-) jest lepszy . Najlepszy jak już sam potrafi się przemieszczać w przestrzeni hihihi .
  • probowalam pare razy zrobic sama ale mi nie wychodzi - taki jest klejacy raczej niz ciagnacy, trudno zjesc bo dziala jak mordoklejka troche... ale taki sklepowy (kupowany w kawalku, jak zolty) lubie bardzo, z kminkiem i bez, jem bez chleba ale czesto z pomidorem albo papryka bo sie komponuje jak kazdy ser
  • Kupiłam taki sklepowy i kompletnie mi to nie smakowało. Szkoda było wyrzucać, więc stopiłam go w rondelku z porcją szpinaku i przyprawami, i zjadłam na kolację. W takiej wersji bardzo smaczne :)
  • wielkopolanin007 2017/11/29 18:43
    20% białka no no no to bardzo dobry wynik przy tak małej ilości węgli.
    Zawartość makroelementów zależy pewnie od użytego twarogu ale robiąc go w domu z półtłustego to taki serek wydaje się być produktem z listy tych dobrych.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę