Kiełbaska owinięta bekonem

Kiełbaski owijane bekonem

Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona, parzona owinięta bekonem wieprzowym waży 97 g.

  100g na zdjęciu (97 g)
Energia 279 kcal 271 kcal
Białko 13,0 g 12,6 g
Tłuszcz 24,0 g 23,3 g
Węglowodany 2,4 g 2,3 g
Błonnik b.d. -

Kiełbaski owijane bekonem kalorie w 100g: 279kcal

Zobacz więcej: kiełbasa kiełbaska wieprzowa wędzona parzona bekon sztuka 97g 97g

Ostatnia aktualizacja: 2015.06.10

Ważenie dodano: 2015.06.07 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: kiełbaska - 78% [mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, stabilizator: trifosforany; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; cukier, przyprawy, aromaty, substancja konserwująca: E 250]; bekon wieprzowy wędzony, parzony - 22% [bekon wieprzowy (95%), sól spożywcza, stabilizator: E 451, substancja zagęszczająca: E 407, białko wieprzowe, cukier, maltodekstryna, glukoza, przeciwutleniacz: E 316, aromat (z glutenem), regulator kwasowości: E 262, E 575, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: E 250.
Informacje: Zawiera gluten.
Producent: Sokołów S.A.
Marka: Specjal Line Grill

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/07 21:01
    Na etykiecie znajduje się następująca informacja: "Wysoka jakość" Żenujące... Chyba, że ewentualnie producentowi chodziło o wysoką jakość papieru przeznaczonego na etykietę ;)
  • Mój tata niedawno zjadł całą zawartość opakowania :O
  • observerka 2015/06/07 23:22
    Pani Izabelo, proszę uważać z tak śmiałymi uwagami na temat produktów akurat tego producenta, licho nie śpi ;)
  • Haha, firma \"Sądołów\" i wszystko jasne :D
    Jednak trzeba wziąć pod uwagę, że po przygotowaniu taka kiełbaska będzie miała mniej kcal, bo tłuszcz z boczku się wytopi. Nie polepsza to jednak jej walorów zdrowotnych.
  • Szkoda grilla rozpalać :). Fragment "białko wieprzowe,cukier, maltodekstryna" wkleił się 2 razy.
  • Kiełbasa? Bardziej skład średniej parówki.
  • Nie narzekajcie, skład jest całkiem niezły, nie ma MOM ani koszenili... ;)

    A na serio, to nie tknęłabym takiego czegoś, obrzydza mnie tyle dziwnych substancji w składzie, no jak można do zwykłej kiełbasy zawiniętej w boczek napchać tyle syfu!
    A na grilla lepiej wziąć mięso z kurczaka pokrojone w paseczki, i normalny boczek, najlepiej kupiony gdzieś u lokalnego rzeźnika, na wsi itp. Cenowo wyjdzie podejrzewam podobnie albo nawet taniej, a w smaku i jakości, to nawet nie ma co gadać ;)
  • ja za bekonem nie przepadam, ale jako że to mięso owinięte mięsem, chłopak oszalałby ze szczęścia :D
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/08 06:57
    @cuckoo: Dziękuję za zwrócenie uwag. Poprawione.
  • A ja nadal jestem ciekawa, po co produkować takie coś. Przecież samemu można kupić kiełbaski oraz bekon i zrobić podobne samemu, a w smaku na pewno będzie dużo lepsze. :/
  • @lilalou - Po co produkować takie coś? Tak samo jak po co produkować owsianki w kubkach i 100 ich wersji z dodatkami. Tak samo jak jakikolwiek gotowiec: człowiek to istota, która owszem, może zrobić sama, ale o wiele bardziej woli zapłacić komuś żeby zrobił to za niego. Pamiętam jak na wyczieczce szkolnej kiedyś dostaliśmy domki z aneksami kuchennymi. Najpierw współlokatorkom zaproponowałam żebyśmy zmywały nasze garnki na "kolejki", każda innego dnia zamiast każda swoje, żeby "hurtowo" i szybciej było. Po szybkiej zgodzie koleżanek na ten pomysł zaraz zapłaciłam jednej z nich żeby zmywała za mnie podczas mojej kolejki. Nie, rączki by mi nie odpadły, ale po co mam to robić jak ktoś inny mógł, a ja w tym czasie czytałam gazetę?
  • @Airam dobrze, że nie należę do leniwych i staram się często nie raczyć takimi "cudami", ale wiadomo,źe w rozsądnych ilościach nic nie szkodzi.;)
  • Zastanawiam się po co... kupienie kilka plastrów boczku i kiełbasek jak już koniecznie ktoś chce coś takiego szamać to naprawdę nie jest wydatek z kosmosu, a i jakość lepsza, jeśli kupujemy z dobrego źródła.
  • Miałam nieprzyjemność jeść te kiełbaski z grilla.
    W smaku byłyby nawet okej gdyby nie widok i smak tłuszczu (i wody?) dosłownie wylewających się z produktu.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę