Figi w lekkim syropie

Figa w lekkim syropie waży 16 g.

  100g na zdjęciu (16 g)
Energia 72 kcal 12 kcal
Białko 0,6 g 0,1 g
Tłuszcz 0,3 g 0,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 17,2 g 2,8 g
Cukry proste 2,5 g 0,4 g
Błonnik b.d. -

Figi w lekkim syropie kalorie w 100g: 72kcal

Zobacz więcej: figa lekki syrop 16g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.01

Ważenie dodano: 2016.09.29 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: figi, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. 420 g / 210 g.
Informacje: Wyprodukowane w Hiszpanii.
Producent: Hellriegel

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gdzie mozna kupic takie figi?
  • Czemu te figi maja mniejsza kaloryczność na 100g od świeżych skoro zawierają cukier?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/09/30 08:43
    @Figamka: Ja figi w lekkim syropie zakupiłam w Kauflandzie.
    @Gracia: Wartości świeżej figi, jak i tej powyżej zważone są porównywalne: http://www.ilewazy.pl/figa-swieza
    W przypadku fig w lekkim syropie bierze się do obliczeń wszystkie składniki wchodzące w skład opakowania (w tym wodę, która niejako obniża kcal w przeliczeniu na 100 g wyrobu).
  • O, zaczęliście pisać ilość cukrów prostych w produkcie :) Super!
  • Pani Izo to jak to jest z tymi produktami z puszek. Informacje na puszkach sa dla mnie zbyt mało jasne. np puszka fasoli. Bez zalewy 400 gram , sama fasola 220gram. to ile ma sama fasola?bez wody? a ile np woda? da się to jakoś obliczyć? tak samo tu ? ile ma sama woda z cukrem a ile same figi ? może to jest banalne ale dla mnie wydaje się mega niejasne i skomplikowane.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2016/09/30 10:17
    @pastelova Tak, sukcesywnie będziemy dodawać cukry proste, kwasy tłuszczowe nasycone oraz sól do nowych ważeń, jeśli dane te będą dostępne.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/10/01 06:59
    @MalyKsiaze: W przypadku produktów pochodzących z puszek, wartości podawane są przez producentów w dwojaki sposób: jedni umieszczają informacje na opakowaniu w stylu: "wartość / 100 g produktu odsączonego". Inni sumują wszystkie składniki (w tym również wodę) i uśrednione wartości 100 g dotyczą całości zawartości puszki. Jakby nie było, w obu przypadkach, to co nałożymy na talerz - na przykład same figi zarówno w jednym i drugim przypadku - wartość 100 g będzie odpowiednia.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę