Wafel pszenno ryżowy Crunchella

Wafle pszenno ryżowe Crunchella

Wafel pszenno ryżowy Crunchella o smaku maślano - waniliowym waży 6 g.

  100g na zdjęciu (6 g)
Energia 373 kcal 22 kcal
Białko 10,2 g 0,6 g
Tłuszcz 1,3 g 0,1 g
Węglowodany 78,5 g 4,7 g
Błonnik 3,3 g 0,2 g

Wafle pszenno ryżowe Crunchella kalorie w 100g: 373kcal

Zobacz więcej: sztuka 6g ryżowy wafel pszenno

Ostatnia aktualizacja: 2016.08.08

Ważenie dodano: 2012.05.11 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: pszenica, ryż, tłuszcz roślinny, aromat maślano - waniliowy, sól.
Producent: Kupiec
Marka: Crunchella

Mamy 44 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • O, świetnie to wygląda. Gdzie można dostać? :)
  • Moim zdaniem ani to dobre (próbowałam co prawda wersji cebulowej), ani sycące i do tego chyba niezbyt zdrowe? Gdzieś spotkałam się z opinią, że wafli ryżowych i innyc takich "dmuchanych" rzeczy lepiej unikać. Pani Izabelo, co Pani o tym sądzi?
  • Ja to kupowałam w realu w dziale z pieczywem typu Wasa waflami ryzowymi etc... Jadłam akurat cebulowe i za specjalnie to smaczne nie było, ale przegryźc można :)
  • Co to właściwie jest , z czym to się je i gdzie można to dostać :D ?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/05/11 19:44
    @Agata: Na opakowaniu producent jako propozycję podania pokazuje te wafle z czekoladą i truskawką. Mają kształt przypominający miseczki, więc naturalne wydaje się napełnienie ich "czymś". Zastanawiam się jednak co by do tego pasowało, może jakieś owoce? jak dla mnie mają smak taki trochę nijaki (dopiero jak przeczytałem na opakowaniu jaki mają smak to zidentyfikowałem posmak masłowy). Izabela kupiła je w Piotrze w Pawle, ale powinny być do dostania w każdym większym markecie.
  • maślano-waniliowa jest moim zdaniem okropna w smaku ;)
    ale ta cebulowa czy naturalna jest już o wiele lepsza - crunchella smakuje trochę jak prażynki.
  • Pani Izabelo, chciałabym poznać Pani zdanie na temat jedzenia tych wafli przy odchudzaniu?
  • W Eko maja takie same tylko o naturalnym smaku.
  • a ile sztuk jest w opakowaniu ? :) wie ktośś?
  • Pięć! :D
  • w opakowaniu jest 5 sztuk wafli ;>
  • @neutrino: nazywanie Crunchelli źródłem błonnika jest poprawne, ponieważ zawiera ponad 3g błonnika na 100g produktu. Pieczywo chrupkie żytnie czy też chleb solruta są produktami o wysokiej zawartości (powyżej 6g/100g).
  • ja lubię takie produkty i czasem sobie na nie pozwalam ;)
    lepsze to niż słodycze;)
  • Miałam okazję spróbować cebulowe, gdyż kupiła je moja mama. Nic szczególnego, ale można pochrupać ;)

    @domka: lepsze, nie lepsze, ani tym, ani tym się nie nasycisz :P
  • Jest jedna taka rzecz, która mnie niesamowicie zadziwia.... dlaczego ludzie tak bardzo obawiają się chleba?! Przecież dobry żytni bochenek ma o niebo więcej wartości odżywczych niż taki sucharek, już nie wspominając o tym, na ile godzin najada, w przeciwieństwie do tego, i o jego naturalności...

    Popularność pieczywa chrupkiego zadziwia mnie cały czas. Mam nadzieję, że ci którzy je jedzą, naprawdę preferują jego smak ponad chleb... gdyż myślę, że jeżeli nie, nie warto się zmuszać - prawdziwe pieczywo z dobrej mąki nie ma w sobie nic, co stawiałoby je poniżej takich produktów.
  • olciaaaa 2012/05/12 08:52
    a ja kupuje takie coś ale innej firmy (nie pamiętam jakiej) to jedna sztuka ma 19kcal :) bo tak pisze na opakowaniu ;) dino kupuje za ok 3zł. pozdro
  • @Ola, mam dokładnie identyczne przemyślenia na temat pieczywa chrupkiego i chleba ;)
    Chociaż muszę przyznać, że jakieś 2 tygodnie temu z ciekawości kupiłam żytnie crispbread firmy Ryvita. W sumie jeszcze przy kasie zastanawiałam się na co mi to, ale później okazało się, że są naprawdę smaczne! Wybrałam wersję z pestkami dyni (akurat były w sklepie tylko dwie opcje). Skład przedstawia się następująco: Pełnoziarnista mąka żytnia, Pestki dyni (20%), Płatki owsiane (16%), sól. Tak więc baaardzo przyzwoicie! Najbardziej posmakowało mi połączenie z ricottą i miodem, z guacamole lub z masłem orzechowym ;)
    Ale takiej Crunchelli czy dmuchanych ryżowych wafli to w życiu nie kupię - ani to zdrowe ani smaczne. Dobrego, żytniego razowca na zakwasie nic nie zastąpi! ;)
  • ja kupuje w kaufladzie, kosztuja niecałe 3 zł a w opakowaniu około 10 wafli
  • Ola, agnieszka, Zwykły chleb razowy i np. pełnoziarniste Wasa (coś typu tego http://www.ilewazy.pl/kromka-pieczywa-chrupkiego-mlecznego) sycą podobnie. Myślę, że ludzie na diecie wybierają często to drugie ze względu na czas jedzenia, tzn. kromkę zwykłego razowego chleba pogryziesz szybciutko i do mózgu nie zdąży dojść informacja o sytości. Natomiast zanim zjesz 3 "kromki" Wasy to minie dobrych kilka minut zanim to pogryziesz. Osobiście lubię i razowy i tekturki, ale zależy jakie. Takich dziwactw, jak w tym konkretnym ważeniu nie ruszam, bo ani to dla mnie smaczne, ani wartościowe. Znam jednak osoby, które bardzo lubią tego typu przekąski (bo jak to inaczej nazwać?), a producenci to wykorzystują i reklamują jako zdrowe. Mnie też denerwuje te sianie paniki jeśli chodzi o chleb, makaron i ziemniaki. W odpowiednich ilościach nic nikomu nie zaszkodzi i nie warto zakładać, że coś na diecie jest "z góry" zakazane, tym bardziej jeśli tyczy się to zdrowych produktów, a nie jakichś napakowanych margaryną i białym cukrem czekoladek.
  • Osobiście uwielbiam "prawdziwe" pieczywo żytnie, orkiszowe, razowe. Ale! Pełnoziarnista żytnia Wasa jest akurat zdrowym zamiennikiem. W skład wchodzi jedynie mąka, drożdże, sól, nie ma żadnych dziwnych składników (porównując np. do Sonko). Zgadzam się z wypowiedziami powyżej - wkurza to, że producenci reklamują takie dziwadła jako zdrowe przekąski.
  • bwaldorf 2012/05/12 13:34
    jadłam i nawet dobre to było ale ale ale... jest mała szansa że skończy się jeść na jednym wafelku... ponadto jest to produkt wysoko przetworzony, nie lepiej zjesc po prostu gotowany ryż?? ale w ramach urozmaicenia i w granicach zdrowego rozsądku - czemu nie ;)
  • Ja często zjadam to jako podkładkę pod np.cukinię z pomidorkiem.Mi akurat pasują te cebulowe :)Tylko cena (Real) za 5 sztuk - 3,49 to gruba przesada,już lepiej sobie kupic całe opakowanie jakiejś pełnoziarnistej wasy.
  • nataliappp 2012/05/14 12:22
    Są w tesco na bank. Ja na takie cusie zazwyczaj nakładam trochę jogurtu plus migdały/ kiwi/ miód/ żurawinę/ suszone morele albo orzechy. Czasami też jako dodatek do kefiru zmiksowanego z jabłkiem i pietruszką. mniam. wolę jednak unikać i wybieram chleb razowy.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/14 19:43
    @Marta: "Pani Izabelo, chciałabym poznać Pani zdanie na temat jedzenia tych wafli przy odchudzaniu?"
    Według mnie, dieta = styl życia. Czyli powinno się spożywać podczas jej trwania większość takich produktów, które będzie się konsumowało w trakcie stabilizacji, a także przez całe swoje życie. Przeczytaj proszę moje zdanie na temat wafli ryżowych (oba produkty pod względem składu i wartości odżywczych są zbliżone):
    http://www.ilewazy.pl/wafel-ryzowy#comment-10084
    http://www.ilewazy.pl/wafel-ryzowy#comment-10094
  • dziękuje :)
  • Nie widzę sensu jedzenia tego. Puste kalorie.
  • a ja dzisiaj miałam to na śniadanie: 2 wafle, a na nich sałata, kiełki rzodkiewki, mozarella i pomidory - bardzo dobre :) podoba mi się w nich to, że są takie duże i mogę zmieścić na nich dużo składników - pod tym względem przewyższają pieczywo typu Wasa (bo nikt 2 kromkami się nie naje, po za tym mieści się na nich ledwo 1 plasterek pomidora) czy zwykły chleb.
  • Eee, ja wolę pełnoziarnisty chleb razowy. :P
  • co do chlebka zgadzam się - nie do zastapienia. Płatki czy owoce na śniadanie są nie dla mnie (w liceum przerabiałam diete, która zalecała jedno jajko, banana i szklankę mleka w ramach śniadanka!):) W diecie wszystko zalezy od ilości :D
  • tinnyjustiny 2012/06/05 15:39
    Cebulowa jest obrzydliwa, ale zwykłą bardzo lubię.
  • szukałam tego wszędzie! Dzięki!
  • Agataaa666 2012/08/24 12:59
    Polecam posmarować łyżką koncentratu pomidorwego, na to walnąc wedle uznania jakieś warzywa, dla jedzących mięso szynkę/kurczaka, na to minimalna ilość niskotłuszczowego sera żółtego i dietetyczna pizza gotowa :)
  • Ja to jem z serkiem wiejskim :)
  • ja uwielbiam cebulową. smaruję sosem chili + sałata + wędlinaa drobiowa.
    można się najesc do syta będąc na diecie np 1000-1500kcal. paczka wafli, czyli 5 sztuk ma tylko 105kcal. jak dla mnie takie 5 wafli z dodatkami to śniadanie idealne, pół dnia później nie jestem głodna. wystarczy pod sałatę i wędlinę na każdy wafel położyc cos innego: łyżeczka pesto, płasko majonezu (tak, majonez), sosy przeróżne jest różnorodnie a to w diecie bardzo ważne i mówię tu o smaku i świadomosci, ze sie zjadło dużo róznych rzeczy, a nie tylko o składnikach odżywczych :)
  • @kreska, na takich śniadaniach prędzej się zagłodzisz (i nie mówię tu o uczuciu sytości) na śmierć niż schudniesz. chyba, że chcesz zrzucić parę kilo mięśni i osłabić wszystkie niezbędne tkanki, w takim wypadku to doskonała dieta.
  • @rigby

    jem bardzo zróżnicowane posiłki i schudłam już 5kg w miesiąc, czyli tempo spokojne, ale nie w tym rzecz, nie róbmy offtopa, rzecz w tym, że Crunchella to fajny sposób na lekki posiłek i faktycznie zapycha, daje uczucie sytości a o to w odchudzaniu na ŻP [żryj połowę :)], czy 1000kcal, czy jak zwał tak zwał chodzi. nie musi to byc sniadanie, mnie akurat pasuje jako śniadanie bo aktualnie mam raczej mało aktywny tryb życia, ale może też byc lekką kolacją, czy można tym zapchac napad głodu, czy pochrupac bez wyrzutów sumienia na diecie niskokalorycznej. co do odchudzania, w przeszłości udało mi się zrzucic 10kg, które nie wróciło i jak byłam zdrowa, tak dalej jestem, badam się regularnie. szczerze mówiąc wkurza mnie, że mnóstwo 'znawców' psioczy na diety niskokaloryczne, kiedy jest mnóstwo osób dla których to naprawdę działa i nie robi im żadnej krzywdy, o ile jest rozsądnie stosowane, więc nie mów mi proszę, o osłabianiu tkanek, zrzucaniu mięśni i Bóg wie co jeszcze, o znawco. jak ktoś się odchudza to zawsze dostarcza mniej niż powinien bo inaczej nie schudnie. wyraźnie napisałam, że pisząc 'dieta' mam na myśli chudnięcie - stan bardzo chwilowy.
  • @Sylwia w Almie masz ich pod dostatkiem;)
  • Maciej: "Zastanawiam się jednak co by do tego pasowało, może jakieś owoce?" Bardzo dobre są z suszoną żurawiną :)
  • daybreak 2014/04/06 14:38
    A ja nie do końca rozumiem skąd tyle negatywnych opinii, być może te waniliowe faktycznie są niedobre, ale cebulowe i pszenno-zbożowe są przepyszne. Zawierają naprawdę sporą ilość błonnika na taką lekką wagę i jakby spojrzeć na skład to wcale nie taki zły. I wiadomo, tu nie chodzi przecież oto, by całkowicie zastąpić nimi chlebek, ja je raczej traktuję jako rozmaitą przekąskę, nadaje się zarówno jako podwieczorek, jak i na II śniadanie, a nawet "tak o" lepiej po nie sięgnąć, oglądając telewizję, niż po paczkę Lays'ów. Przede wszystkim zachwyca mnie fakt, że są duże, dzięki czemu możemy wiele na nich umieścić, a tym samym bardzo urozmaicić naszą przekąskę. @Maciej - ja robiłam do tej pory jakby w trzech kategoriach:
    - na słodko (smarowałam jogurtem nat./greckim i kładłam na to kawałki truskawek, bananów, jabłek, gruszki, garść orzechów czy też płatków owsianych, zależy co, kto lubi)
    - na szybkiego z warzywami (podobnie jak powyżej, tylko zamiast jogurtu chudy twaróg, serek biały etc. i na to pokrojone kawałki warzyw np. pomidorki koktajlowe, papryka, marchewka)
    - "obficie" (super jako taka mini-pizza. Smarujemy przecierem pomidorowym, na to kawałki mozzarelli, szynki/łososia, świeża bazylia, natka pietruszki ew. kawałki pieczarek, wszystko kwestia indywidualna. Dajemy na 2-3 minutki do rozgrzanego piekarnika i gotowe!)

    Jedyną ich wadą jest to, że są dość cienkie i naprawdę bardzo kruche, przez co szybko się łamią i rozpadają, trzeba więc uważać.
  • ja je uwielbiam - te o smaku cebulowym. Zastąpiłam nimi pieczywo. Kruszą się mniej niż wafle ryżowe i świetnie smakują z serkiem białym, pomidorem czy rzodkiewką. Jem w pracy i na kolację. kiedy robię z nich kanapki łamię je na pół i składam jak kanapkę - wtedy się tak nie łamią.
  • Ta Chrunchella bardzo dobrze smakuje z jakims serkiem do smarowania np.Twoj Smak czosnkowy na to pomidir lub ogorek i już ma się kanapkę, ja jadłam podczas odchudzania, teraz też jestem na diecie i może sobie kupię by jeść zamiennie z chlebem, chleba ogolnie jem mało i jest on bardzo zdrowy wieloziarnisty prawdziwy chleb na wagę :)
  • Niewiedząca 2015/04/20 09:52
    Te zwykłe, powyższe, faktycznie są bez smaku, o wiele bardziej smakuje mi wersja "graham", choć szczerze mówiąc, nie przepadam za przekąskami tego typu, bo są - no właśnie - nijakie. Moja babcia jednak, z tylko sobie znanych powodów dostarcza mi ich w takiej ilości, że mam już małą kolekcję. Kiedyś pokusiłam się o zrobienie kanapek z tych wafelków, wersja warzywna była całkiem smaczna, choć niesycąca, np. w porównaniu do pieczywa chrupkiego, a wersja z twarogiem była bardzo dobra, ale przez pierwsze 2 minuty, później wafelek rozmiękał na tyle, że nie dało się go podnieść z talerza (a producent moich wafli sugeruje, że nadają się na "lekkie" kanapki). Na przekąskę między posiłkami też bym ich raczej nie wybrała, bo ich bezsmakowość i struktura sprawiają, że po minucie nie pamiętałabym czy coś zjadłam. Oczywiście może tylko ja mam takie odczucia, bo np. odpowiednio skomponowane kanapki z pieczywem chrupkim bardzo mi smakują, są dla mnie alternatywą dla zwykłego pieczywa i sycą mnie. Znowu wafle ryżowe, te najzwyklejsze, okrągłe, są dla mnie tak samo bezbarwne jak powyższa Crunchella, więc to pewnie kwestia preferencji smakowych. :)
  • te wafle są pyszne. lubię je z sosem jogurtowo-czosnkowym.
  • Ja kupuję od niedawna wafle i uważam że są znakomite, a ktoś kto nie lubi niech po prostu nie je.
    A tym co ludzie wypisują na różne tematy w internecie powinno się przestać przejmować
    Z reguły i własnego doświadczenia widzę że niektórzy piszą coś tylko po to by napisać tak na prawdę nic w danym temacie nie wiedząc.
    Wracając do wafli są dobre, @ zdrowe? Pewnie tak jak większość produktów na sklepowych półkach.
    No cóż jeść trzeba by żyć.
    Pozdrawiam forum

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę