Trójkąt twarogowego sera topionego z pieprzem Hochland

Ser twarogowy topiony z pieprzem

Trójkąt twarogowego sera topionego z pieprzem Hochland waży 18 g.

  100g na zdjęciu (18 g)
Energia 296 kcal 53 kcal
Białko 7,6 g 1,4 g
Tłuszcz 28,0 g 5,0 g
Węglowodany 4,0 g 0,7 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser twarogowy topiony z pieprzem kalorie w 100g: 296kcal

Zobacz więcej: trójkąt ser twarogowy pieprz hochland topiony 18g

Ostatnia aktualizacja: 2013.10.26

Ważenie dodano: 2013.10.20 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ser twarogowy (62 %), woda, masło, kazeina, aromat, odtłuszczone mleko w proszku, sole emulgujące: E450, E452, E339, sól, pieprz kolorowy (0,4 %), regulator kwasowości: E331 i kwas cytrynowy, pieprz (0,2 %).
Producent: Hochland

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Jedzenie serków topionych ma niekorzystny wpływ na działanie naszego metabolizmu!!
    Chcesz być zdrowy? Unikaj tego typu produktów. Sama chemia co nawet obok prawdziwego sera nie stała
  • exiables 2013/10/20 22:16
    super skład nie ma co..

    dla lubiących zdrowsze wersje serka, a jak dla mnie jeszcze lepsze to polecam:
    twaróg+ ketchup
    twaróg+szczypiorek/rzodkiewka/papryka+pieprz
  • @Natalia Bartman - oho, po treści (już wielu) komentarzy i sposobie adresowania czytających widać, że znalazła się fanatyczna aktywistka zdrowej żywności, chcąca robić za pomocą komunałów wszystkim robić rewolucję na talerzu.

    Topione sery są niezdrowe. Nic nowego. Niektóre są za to bardzo dobre - i zjedzenie takowego raz na jakiś czas nikogo nie zabije. Ten akurat do najbardziej udanych produktów nie należy. Bardziej niż jak twaróg smakuje jak gęsta, twarogowa galareta.
  • Fakt... skład nie powala na kolana. Jestem absolutnie uzależniona od nabiału w każdej postaci, ale po topione serki sięgam chyba najrzadziej. Ewentualnie kanapkowe. Najlepszy jest zwykły twarożek grani albo w kostce ze szczypiorkiem i bazylią. Jeśli chodzi o topione to ja stawiam na Delikate albo Turka :)
  • Agata111 2013/10/23 18:00
    A co to jest te e 450, e 452 i e 339
  • emulgatory
  • A ja z chęcią sięgnę czasem po tradycyjnego ementalera.
    Tyle syfu ile jemy, często o tym nie wiedząc, to taki serek za jakieś zło nie uważam.
  • Shattered 2013/10/25 22:30
    Bawią mnie komentarze, że serki topione nie mają nic wspólnego z prawdziwym serem. Jak sama nazwa wskazuje, są to sery roztopione, najczęściej przy pomocy soli (topników). Sery poddawane obróbce to dokładnie te same sery, które kupuje się w sklepie w formie kostki lub plasterków.
  • Byłam teraz na zakupach i przyszła mi ochota właśnie na serek. Z ciekawości poczytałam składy poszczególnych i różnice są mega. Najlepiej składem prezentuje się tradycyjny emetaler, w innych znalałzm skrobie modyfikowane i inne ciekawe rzeczy.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę