Porcja sera topionego Kiri z twarogu i śmietany

Ser topiony Kiri z twarogu i śmietany

Porcja sera topionego Kiri z twarogu i śmietany waży 17 g.

  100g na zdjęciu (17 g)
Energia 301 kcal 51 kcal
Białko 8,5 g 1,4 g
Tłuszcz 28,5 g 4,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 19,0 g 3,2 g
Węglowodany 2,5 g 0,4 g
Cukry proste 2,5 g 0,4 g
Błonnik b.d. -
Sól 1,5 g 0,3 g

Ser topiony Kiri z twarogu i śmietany kalorie w 100g: 301kcal

Zobacz więcej: sztuka porcja ser twaróg śmietanka topiony 17g kiri

Ostatnia aktualizacja: 2015.06.29

Ważenie dodano: 2012.08.10 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: twaróg 77%, woda, masło, białka mleka, sole emulgujące: E341, E452, E331, sól, koncentrat składników mineralnych z mleka, substancja zagęszczająca: E407
Producent: Fromageries Bel
Marka: Kiri

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • JAKIE NIEZDROWE, WOW ;O A reklamuje się to jako coś dobrego, zdrowego itd...
    Jest tyle na rynku twarogów, serków,że nie ma kompletnie potrzeby jedzenia tego "czegoś"
    Polecam serek "Bieluch" albo ricotte :D
  • Nie jadłam tego z 10 lat, kiedyś ów serek był moim przysmakiem. :)
  • Serek Kiri... pamiętam kiedy pojawił się pierwszy raz na naszym rynku, może będzie i ze 20 lat temu i mama mi go kupowała, a ja zjadałam go po prostu kostka po kostce. Smaki dzieciństwa... wtedy go uwielbiałam. Teraz nie wiem. Chyba muszę kupić i znowu spróbować.
  • Pamiętam jak mama kupowała mi paczki a ja jadłam kilka prosto z paczki,albo jak koleżanka mnie odwiedziła i razem zjadaliśmy całą paczkę :)
  • Weronika 2012/08/11 07:03
    Oj za dzieciaka jadlo sie nie po 17g ale tonami ;) Pomimo wszystkich "E" dzis pedze do sklepu i szukam kiri kiri za wszelka cene, nawet cene roztycia, byleby tylko znow poczuc sie jak w domu u mamy...
  • Weronika 2012/08/11 07:09
    Ps.

    Kto pamieta - Krowki robia muuu i daja mleko, a z mleka jest twarozek, a z twarozku Kiri - wie cos o pieknym dorastaniu w latach 90 w naszym rownie pieknym kraju :)
  • Karmelowa 2012/08/11 12:08
    Ja lubie wszelkie topione serki byleby bez dodatków typu szczypiorek. Z pomidorem, świeżym, prosto z folii:) i szczypiorem świeżym to rewelacja!:)
  • evergreen 2012/08/22 16:40
    @Weronika, pamiętam tą reklamę!:D a Kiri świetnie smakowało mi zawsze z keczupem.
  • dawno tego serka nie jadłam, a jak byłam mała - prawie codziennie. kochałam go ;)
  • Widzę, że inni tak jak ja gdy byłam mała jedli ten serek kostkami bez chleba :D
    Dobrze, że przeczytałam komentarz UnhappyHippie, bo chciałam napisać dokładnie to samo!
  • Maciek_z_Katowic 2013/06/18 22:47
    Odnośnie tego, jaki ten ser niezdrowy - współpracowałem z Bel jako trener przez około 8 lat. Przez ten czas trzykrotnie oglądałem cały proces produkcyjny.

    Krótko, napiszę tak: nie widziałem bardziej zdrowego produktu, w którym wykorzystywano by bardziej naturalne składniki. Pewnie, ser grani byłby zdrowszy i bardziej naturalny. Tyle, że jest praktycznie nieprzetworzonym odpadem produkcyjnym.

    Ja osobiście polecam Bel i moje dzieciaki go jedzą.

    Pozdrawiam ekipę z Bel - Anię, Dorotę, Mariusza, Maćka i innych ;-)
  • Smak dzieciństwa ;) Też zjadałam takie kostki bez dodatków, albo na świeżej suchej bułce.

    Dotarłam do tego ważenia szukając zwykłego sera fromage, i nie znalazłam. Nie macie go w bazie? Taki popularny gatunek serka? Normalnie jestem w szoku ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/28 06:33
    @Tvk_91: "Dotarłam do tego ważenia szukając zwykłego sera fromage, i nie znalazłam." Serek Kiri pojawia się w wyszukiwarce na frazę: "fromage", ponieważ nazwa producenta nakłada się na wpisywane wyrażenie: Fromageries.
    Fromage to po francusku ser. W Polsce niektóre firmy nazywają tak sery do smarowania. Być może kiedyś zakupimy i zważymy taki ser, który posiada w swojej nazwie słowo fromage. Na tę chwilę zachęcam wpisać do naszej wyszukiwarki frazę "serek" lub "serka" i pojawi się solidna liczba serków do smarowania.
  • Pani Izabelo bardzo dziękuję za odpowiedź, całe życie byłam pewna, że fromage to właśnie ten gatunek serka do smarowania ;)
    A konkretnie chodziło mi mniej więcej o coś takiego: http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/007750/7743.jpg , taki serek w papierku; są różne opcje: naturalny, z czosnkiem, ziołami, papryką, chrzanem itp. Czy on będzie mieć zbliżone wartości jak Kiri ?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/29 08:36
    @"Czy on będzie mieć zbliżone wartości jak Kiri ?"
    Serków przedstawionych na zdjęciu nigdy nie widziałam, więc nie wypowiem się w kwestii wartości. Producent Sobik również nazywa swoje serki do smarowania "fromage". Na przykład "Górski Przysmak" o smaku cebuli posiada następujące wartości / 100 g:
    E: 342 kcal
    B: 12,2 g
    T: 30 g
    W: 5,8 g

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę