Czerwona fasola konserwowa

Szklanka czerwonej fasoli konserwowej waży 170g.

  100g na zdjęciu (170 g)
Energia 87 kcal 148 kcal
Białko 8,1 g 13,8 g
Tłuszcz 0,6 g 1,0 g
Węglowodany 12,3 g 20,9 g
Błonnik 5,4 g 9,2 g

Czerwona fasola konserwowa kalorie w 100g: 87kcal

Zobacz więcej: 170g fasola szklanka czerwona konserwowa

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.04

Ważenie dodano: 2009.07.25 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Agnieszka 2011/02/06 10:29
    czy ta szklanka to jest cala puszka fasoli?
  • @agnieszka zależy jaka puszka
  • agnieszka 2011/03/06 14:18
    standardowa puszka....bo mi wchodzi cala fasola do szklanki [z puszki] tylko ze jest bardziej pelna ;p
  • Zależy ile produktu jest w puszce, zawsze pisze ile waży produkt bez zalewy.
  • Hmm ta ma znacznie mniej niż surowa biała fasola... A czy ta nie jest czasem tak ze woda w puszce zaniżają wartości fasoli? Czyli czy nie powinno sie uznać, ze jedząc cała puszkę trzeba policzyć kcal właśnie jak dla całej puszki a nie tylko fasoli? Czyli np. całe 400g a nie 220, które ma sama fasola?
  • dołączam się do pytania powyżej, wie ktoś coś na tan temat?
  • a to jest już zależne od konkretnej puszki (=producenta) co podaje: czy wartość energetyczną produktu (cala zaw. puszki wraz z zalewą) czy odcieku!
  • Surowa fasola jest sucha, po ugotowaniu nasiąka wodą i jej kaloryczność "spada". Na opakowaniu podaje się kaloryczność bez zalewy, chyba, że napisano inaczej. Kompoty, na przykład, mogą mieć podaną kaloryczność dla całej zawartości słoika, bo zwykle spożywa się je w całości.
    Zawartość standardowej puszki nie mieści się w szklance, zwykle to 220-240 g bez zalewy.
  • Uwielbiam :) Ile błonnika w tak malej ilosci produktu :)
  • Uwielbiam muffiny i różnego rodzaju ciasta właśnie z dodatkiem czerwone fasoli:) Praktycznie całkowicie zastępują mi mąkę przy tego typu wypiekach:)
  • Fasola zastępuje mąkę?:o Jak to?
  • Karolina 2012/09/13 10:50
    A jak wygląda rozkład wartości odżywczych w fasoli suchej,a nie konserwowej z puszki?
  • A na mojej fasolce było 104 kcal / 100 g ...
  • Karolina 2012/10/30 20:35
    A na mojej jest 102 kcal / 100 g ... (i co z tego??)
  • Nielubię fasoli ale uwielbiam w różnego rodzaju wypiekach, ostatnio robiłam ciasto czekoladowe, dziś upiekę chleb:)jest świetnym zamiennikiem mąki
  • MoReLoWa<3 2014/10/03 22:12
    @anita; Ja też niedawno użyłam jej do wypieku ;) Zrobiłam muffinki czekoladowe, których przepis znalazłam przypadkiem i szczerze je polecam, bo ich smak na prawdę mnie zaskoczył. Robiłam z tego przepisu http://pychotka23.blogspot.com/2014/06/czekoladowe-muffinki-z-fasoli.html :)
  • @MoReLoWa<3 a czy one były bardziej suche czy wilgotne? bo próbowałam ciasta z fasolą na targu śniadaniowym i baaardzo się rozczarowałam, a ogólnie ciasta z warzywami bardzo mi smakują i nie wiem czy to kwestia przepisu czy akurat fasola na słodko nie leży moim kubkom smakowym.
  • @Pysiakowska wg mnie ciasta fasolowe są mocno zależne od przepisu/rodzaju fasoli- czasem zbyt wilgotne czasem za suche. Mnie raz smakują, raz nie i potem żałuję, że akurat to upiekłam. Choć raczej nie ma co się spodziewać rewelacji.
  • @ Dooly, dziękuję! :) może wobec tego zaryzykuję podejście, poszukam przepisu z niewielką ilością suchych składników. czekoladowe ciasto z burakiem to do dziś najlepsze co upiekłam, więc mam nadzieję, że i z fasolą się uda, bo mniej roboty z robieniem puree. :)
  • Uwielbiam połączenie takiej fasoli z oregano i szczyptą czosnku, często używam do sałatek albo jako składnik obiadu

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę