Smażony filet śledziowy w zalewie octowej

Filety śledziowe smażone w zalewie octowej

Panierowany i smażony filet śledziowy w zalewie octowej waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 170 kcal 170 kcal
Białko 15,9 g 15,9 g
Tłuszcz 10,1 g 10,1 g
Węglowodany 4,0 g 4,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filety śledziowe smażone w zalewie octowej kalorie w 100g: 170kcal

Zobacz więcej: sztuka 100g filet śledź smażony ocet panierowany zalewa octowa

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.27

Ważenie dodano: 2012.05.25 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: filety śledziowe 37 %, woda, cebula, marchew marynowana, mąka pszenna, kwas octowy - kwas, sól, cukier, przyprawy, substancja słodząca - sacharynian sodu, substancje konserwujące E 202, E 211 aromat
Producent: Komers - Mag
Zobacz przepisy na świątecznego śledzia: Śledzie w oleju z żurawiną, śledzie z piernikowym sosem, śledziowe bombki niespodzianki.

Mamy 22 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • epileptyk/w klinice:(( 2012/05/25 21:55
    ee i tak dobry skład jak na smażony filet
  • Ania1105 2012/05/26 08:44
    pierwsze widzę, a śledzie w zalewie octowej naprawdę lubię. jak to się robi? smaży a potem marynuje? przecież ta panierka musi okropna być ...
  • szczerze powiedziawszy nigdy nie jadłam śledzi w panierce ;D
  • One są gotowe :) Można je kupić w każdym większym markecie. Zazwyczaj są w słoikach. Smak bardzo specyficzny, ale ja lubie bardzo :) Dobra rybka
  • Ania1105 2012/05/26 12:30
    wierzę, że rybka dobra, bo śledź jest pyszny. ale jakoś polączenie panierki i octu nie przemawia do mnie. sama raczej nie kupię, bo zwykłej panierki też nie lubię, ale jakby ktoś mnie poczęstował, to chętnie bym spróbowała ;-)
  • bardzo dziękuję za zważenie propozycji. Moja ulubiona kolacja, a nie miałam pojęcia jak ją liczyć. Ale jest gorzej niż się spodziewałam, myślałam że ma 100 kcal, a tu prawie 200.
  • uwieklbiam!!!!
  • [komentarz usunięty] - totalnie nie na temat (na ilewazy nie rozwiązujemy zadań domowych z biologii...). Maciej
  • Śledź zielony, czyli nie solony, panierka to właściwie tylko lekkie posolenie, obtoczenie w mące,smażenie, wystudzenie. Zalewa na 1 kg śledzia: 1,5 szkl wody; 20 liści laurowych, 5 dag marchwi w 2-4 mm plasterki, 5 ziaren jałowca(!@) lub ziela angielskiego 2 średn ie cebule w 5 mm plastry. Cebulę wyjmujemy po 2-3 minutach z wrzątku, potem dodajemy ją do słoika(ja robię w małej ceramicznmej baryłeczce). Przed studzeniem dodajemy pół łyżeczki pieprzu zielonego świeżo zmielonego, a po wystudzeniu(powinno być 1,5 szklanki samego płynu) dodajemy ocet jabłkowy 3 szklanki.Śledzie układamy na przemian, z wkładem do zalewy, zalewamy i w chłodne miejsce. Po trzech dniach już można konsumować.
    Taką samą zalewę sytosuję do innych ryb.
  • sara1306 2012/05/26 22:17
    octówki!!!
    u mnie wiele ryb tak sie robi
    sa pyszne, nie maja osci 9rozpuszczaja sie w tym occie)

    mniam (i nie tylko sledzie)
  • dziadova 2012/05/27 08:56
    Mniam, wciągnęłabym takiego śledzika. Robię właście w ten sposób co Kazik (no, różni nasze przepisy nieznacznie inna proporcja octu), ale są rewelacyjne :P
  • To jest pyszne :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/28 13:41
    @sara1306: "octówki!!!" Osobiście nie spotkałam się z takim określeniem. To słowo kojarzę od razu z muszkami owocowymi ;)
  • Super, że go zważyliście! :) Trudno znaleźć wartość kaloryczną dla takiej rybki, ja bardzo lubię i teraz wiem, że mogę od czasu do czasu zjeść :)
  • nie ma to jak zwłoki z octu wyławiać ;/
  • zgadzam się z Łukaszem...dla mnie to wygląda tak samo..jak zwłoki w słoiku, tak więc nieapetycznie, u mnie w domu to jedzą, ja nie.. i byłam w szoku gdy zobaczyłam ile kalorii ma taka jedna porcja..ale to wszystko przez tę panierkę.
  • Shattered 2012/06/24 21:24
    Pani Izabelo, czy takie filety również można włączyć w dietę polegającą na poprawieniu lipidogramu czy lepiej ich unikać?
  • Pozwolicie Dziewczyny, że wtrącę się lekko w dyskusję: lipidogramowi nie zaszkodzi zalewa sporzadzona na occie jabłkowym, lub winnym, ale dla pewnosci lepiej te octy sporządzić własnoręcznie. Od kilkunastu lat nie używam absolutnie octu spirytusowego, chyba że do prac gospodarczych.
    Ocet jabłkowy ma wiele zalet, w tym antycholesterolowy(!).Znikły u mnie również problemy gastryczne w tym koniec z wrzodami zołądka i dwunastnicy, nie mówiąc o częstym pieczeniu w gardle (zgaga).
    Pozdrawiam
  • a na moich jest napisane 65 kcal / 100g :)
  • Ja obieram z tej panierki, żeby nie było takie kaloryczne! Smakuje równie dobrze. Obstawiam, że sama panierka to ze 100 kalorii.
  • Mój brat złowił 3kg, a mama zrobiła takie w słoiki. Na pewno będą lepse bez tych wszystkich "E".
  • uwielbiam takie ryby,robię je sama.są pyszne na obiad z ziemniaczkami lub na kolację z kromką razowca

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę