Zupa kwaśnica

Porcja zupy kwaśnicy waży 265 g.

  100g na zdjęciu (265 g)
Energia 18 kcal 48 kcal
Białko 2,3 g 6,1 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 2,1 g 5,6 g
Błonnik b.d. -

Zupa kwaśnica kalorie w 100g: 18kcal

Zobacz więcej: porcja 265g kwaśnica zupa

Ostatnia aktualizacja: 2016.03.22

Ważenie dodano: 2015.03.27 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: drożdże suszone 40 %, naturalnie fermentowany sos sojowy (soja, pszenica - gluten pszenny usunięty podczas fermentacji, sól), skrobia kukurydziana, ekstrudowane białko sojowe, sól morska, przyprawy.
Producent: Ekoprodukt

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • nie rozumiem sensu dodawania produktow których kaloryczność mozna sprawdzić na opakowaniu:)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/28 06:56
    @anksa: Aby zrozumieć sens, należy zapoznać się z informacjami zawartymi w linku:
    http://www.ilewazy.pl/o-wyborze-produktow-do-zwazenia-slow-kilka Wyjaśniamy tam - dlaczego ważymy produkty, które mają podane wartości odżywcze na opakowaniu.
  • @up nigdy nie słyszałem o takiej zupie, a teraz pójdę i poszukam :p
  • @anksa
    Naprawdę tak ci ciężko zrozumieć, że niektórzy używają kalkulatora zawartego na stronie i prowadzą tu dziennik?
  • Myślałam, że kwaśnica to zupa z kiszonej kapusty, po składzie powiedziałabym, że mamy do czynienia raczej z zupą drożdżową. Ale może zupa drożdżowa to też kwaśnica?
  • Króliczę 2015/03/29 12:59
    Oczywiście, że kwaśnicę robi się z kiszonej kapusty! Dopóki tu nie zajrzałam - myślałam, sądząc po wyświetlanej nazwie, że właśnie taką zupę przeanalizowano powyżej :)
  • Niewiedząca 2015/03/29 13:01
    Wydaje mi się, że kwaśnica powinna być z kapusty kiszonej. Przynajmniej moja mama taką gotuje, ale nigdy jej nie lubiłam, w przeciwieństwie do kapuśniaku. A to faktycznie jakaś zupa drożdżowa.
  • ale ze to jest kwaśnica? ta polewka?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę