Porcja warzyw na patelnię z grillowanym bakłażanem

Warzywa na patelnię z grillowanym bakłażanem

Porcja warzyw na patelnię z grillowanym bakłażanem waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 121 kcal 242 kcal
Białko 1,7 g 3,4 g
Tłuszcz 8,9 g 17,8 g
Węglowodany 7,4 g 14,8 g
Błonnik b.d. -

Warzywa na patelnię z grillowanym bakłażanem kalorie w 100g: 121kcal

Zobacz więcej: porcja warzywa bakłażan 200g

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.26

Ważenie dodano: 2013.07.12 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: warzywa 99% w różnych proporcjach: ziemniaki podsmażane (ziemniaki, olej roślinny), papryka, pomidor, bakłażan grillowany 15% (bakłażan, olej roślinny), cukinia, cebula, przyprawy 1% + olej do smażenia.
Producent: Hortex

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Jej, naprawdę tak dużo? Ile tłuszczu zostało użyte do usmażenia tej porcji?
    Tak przy okazji, to grillowany bakłażan i cukinia (w 'domowy' sposób, nie z mrożonek) to fantastyczna sprawa! Do tego oliwa i ocet balsamiczny... :) A samego bakłażana lepiej nie smażyć na tłuszczu, bo bardzo nim nasiąka.
  • Portugalia 2013/07/12 15:14
    Super! Właśnie czekałam na takie wrażenie:-) bardzo by mi zależało na tym aby więcej było produktów tego typu na tej stronie np. Mrożona lasagne, mrożone canelloni, ryby na parze, mrożone gotowe dania. Ale żeby wartość energetyczna była podana po przyrządzeniu jak wyżej:-) bardzo bym prosiła o zważenie gotowych sałatek fit&easy.
  • uwielbiam własnie te warzywa na patelnie, czekałam na to ważenie, moja porcja to całe 400 g smażone bez tłuszczu na patelni do smażenia bez tłuszczu wiec wartość kaloryczna jest taka jak mrozonych warzyw czyli niecałe 250 kcal;)
  • Wole te warzywa wsadzic do piekarnika. O wiele lepsze
  • Scatty77 2013/07/12 19:50
    Zawsze powinno się używać trochę tłuszczu do warzyw - część witamin rozpuszcza się tylko w tłuszczach. Chyba że zależy wam tylko na jak najniższej kaloryczności...
  • spoko tylko ze bakażan oraz ziemniaki są już wstępnie podsmazane nie zamierzam ich jescze obciązac olejem.
  • Po za tym że smażone warzywa z dodatkiem oleju są smaczniejsze to dodawanie do nich tłuszczu aby nie było strat witamin nie ma najmniejszego sensu. Tłuszcz ma zupełnie inną drogę wchłanialności a pewna jego ilość znajduje się już w naszych organizmach. Ze wszystkich zwierząt tylko ludzie wymyślili takie komplikacje.
  • Ona jest taka kaloryczna bo są w niej ZIEMNIAKI proste ;p
  • Ona jest taka kaloryczna bo są w niej ZIEMNIAKI proste ;p
  • @olqa16 popieram, ja to w ogóle wolę kupić świeże i zrobić poswojemu bez dodawania udziwnień typu tłuszcz :x mrożonki są fajne jak na cos szybkiego, ale chyba tez wolałabym wybrać produkt wczesniej nie przesmażany, albo chociaz faktycznie upiec niż jeszcze "dokaloryczniać".
  • A ja ponawiam swoją prośbę o dodawanie tego typu produktów również firm własnych sklepów pt. Biedronka, Lidl, Netto, Kaufland itp... Naliczyłam 5 rodzajów zważonych warzyw mrożonych, a myślę, że ludzie kupują te z tzw. dyskontów przede wszystkim ze względu na cenę, a jakościowo zazwyczaj w ogole sie nie różnią od tych z np. Hortexu.
  • Po co wam dziewczyny ważenie produktów gotowych skoro na nich to akurat jest wyraźnie napisane co ile ma kalorii i tłuszczy itp...
  • Żarta ten temat byl juz wielokrotnie poruszany, poczytaj http://www.ilewazy.pl/co-jak-i-dlaczego-wazymy
  • @klaudia no i teraz Państwo mają ważyć wszystkie dostępne marki na rynku bo ty akurat te nie kupujesz? .. no proszę cię, przecież to wszystko będzie miało bardzo podobne wartości i tak jak mówi Żarta - wszystko masz na opakowaniu mimo wszystko, własnie aby te niewielkie różnice samemu wyłapać.
  • nie przepadam za gotowymi mieszkankami mrożonek.. jakoś nie lubię mrożonych ziemniaków, a są prawie we wszystkich mieszankach :P zazwyczaj robię takie miksy ze świeżych warzyw, ale w zamrażarce mam zawsze szpinak, brokuły i fasolkę szparagową.. Tak na wszelki ;)
    Zazwyczaj wrzucam warzywa na patelnię grillową bez tłuszczu, a jak są już gotowe to polewam kropelką dobrej oliwy- zdecydowanie bardziej mi smakują, niż takie usmażone z tą oliwą ;)
  • @Klaudia pod podanym linkiem nie ma odpowiedzi na pyrtanie Żartej
  • Portugalia 2013/08/21 17:13
    A jeżeli nie dodam do tych warzyw oliwy to będą mieć te 125kcal?
  • @Portugalia nawet mniej będzie ale tłuszcz też potrzebny jest
  • Portugalia 2013/08/21 20:27
    Ja jadłam bez oliwy i bardzo dobre było. Tylko interesuje mnie czy kaloryczność będzie wynosiła 125kcal?
  • Posiągając wątek robienia wąłsnych miksów: czy pokrojone w plastry cukinię, marchewkę i kawałki kalafiora lub brokuła należy przed zamrożeniem zblanszować?
  • @Cuckoo,
    Nie robiłam własnego mixu do mrożenia (robię taki obiad bezpośrednio ze świeżych), ale moja Mama twierdzi, że powinno się je zblanszować. Zresztą, tak na logikę, jeśli będą zblanszowane przed mrożeniem, zmiękną i będą szybsze później w przyrządzeniu. Mrożę jedynie kukurydzę z puszki, to po prostu przepłukaną i odsączoną wkładam do woreczka i do zamrażalnika; bardzo przydatne, szybka w rozmrażaniu i nigdy mi się nie zepsuła ;)

    Jadłam wczoraj na kolację bardzo podobną mieszankę, też z hortexu, ale z brokułem zamiast bakłażana. Udusiłam na patelni bez dodatku tłuszczu, i zjadłam na ciepło posypane żółtym serem i z kromką macy. Jutro powtórka ;)
  • Kupuje podobna mieszanke w Tesco. Dodatkowo w mojej znajduja sie jeszcze grilowane pomidory, cukinia i papryka. Nie posaiada ona za to ziemniakow dlatego dodaje kilka wedgesow (takich do piekarnika), sporo brokula oraz duzo ostrych przypraw. Na koniec mozzarella light lub ser feta. Pycha. Dla odmiany jesli nie dodaje ziemniakow, cala mieszanke zalewam dwona jajkami rozbitymi na omleta. Fajnie mozna zapiec z serem w piekarniku na koniec jesli posiada sie patelnie z odpinana raczka. Warzywa nie sa rozciapciane lub wodniste. Dzieki szybkiej obrobce na patelni pozostaja al'dente
  • @zubikacja
    Ja robię podobnie, dodaję do takiej mieszanki ziemniaki pokrojone w talarki i podsmażam z przyprawami, a na koniec posypuję serem. Wersję z jajkami tez czasem robię, ale zazwyczaj też dodaję ziemniaki, tyle że pokrojone w kostkę. Wychodzi coś w rodzaju grubego omletu, smaczne i sycące, idealne na szybki obiad :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę