Porcja ryby z pieca z sosem bordelaise

Ryba z pieca z sosem bordelaise

Porcja pieczonego filetu z mintaja z sosem bordelaise waży 340 g.

  100g na zdjęciu (340 g)
Energia 184 kcal 626 kcal
Białko 10,2 g 34,7 g
Tłuszcz 12,0 g 40,8 g
Węglowodany 10,2 g 34,7 g
Błonnik b.d. -

Ryba z pieca z sosem bordelaise kalorie w 100g: 184kcal

Zobacz więcej: porcja ryba 340g sos filet mintaj bordelaise

Ostatnia aktualizacja: 2015.02.20

Ważenie dodano: 2015.02.02 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: filety z mintaja 50%, sos bordelaise 50% (woda, mąka pszenna, masło 7%, cebula, olej słonecznikowy, zioła, sól, skrobia ziemniaczana, cukier, papryka, czosnek, koncentrat soku cytrynowego, drożdże, pieprz kajeński, pieprz czarny, glukoza, przyprawy.
Producent: Frosta

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Niby danie rybne a białka tak mało i dość kaloryczne ;/ Smaczne chociaż? :)
  • ...A może jakiś błąd z tym białkiem?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/02 21:44
    @LostHighway91: Dziękuję za spostrzeżenie. Poprawione.
  • Izabela jak w smaku? bo mało apetycznie wygląda :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/03 13:50
    @Milenawasil: Jak dla mnie smakowało tak samo jak wygląda ;) Nie dałam rady spróbować więcej niż jeden kęs ;)
  • Do_mi_ni_ka 2015/02/03 15:38
    Dlaczego kupujecie i wstawiacie tu takie rzeczy? :/ To nie jest raczej zdrowe, a kaloryczność i wartości odżywcze można przeczytać na opakowaniu.... ciekawe było by to, gdybyście wstawiali posiłki które na co dzień przygotowujecie, bo nie wierze że żywicie się gotowa żywnością.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/03 16:34
    @Do_mi_ni_ka: W tym miejscu: http://www.ilewazy.pl/o-wyborze-produktow-do-zwazenia-slow-kilka wyjaśniamy, dlaczego ważymy produkty, które mają podane wartości odżywcze na opakowaniu. Proszę zapoznać się z zawartymi tam informacjami.
  • Pani Izabelo: @Do_mi_ni_ka nie pyta o powód ważenia produktów o podobnej wartości odżywczej a pyta dlaczego nie propaguje Pani od dłuższego czasu jedzenia zdrowego, zbilansowanego, takiego, które sama Pani wykonuje bądź zaleca swoim pacjentom? Ostatnio pojawiają się wyłącznie rzeczy, których normalny dietetyk nie poleca w diecie a brak jest przysmaków wykonanych przez Panią. Osobie o dobrych nawykach żywieniowych nie przydadzą się żadne z zaproponowanych w ostatnim czasie produktów. Pozdrawiam
  • ...ale za to zapewniają klikalność, dużą liczbę odsłon i sporo komentarzy. I o to chyba chodzi w całej tej zabawie od jakiegoś czasu.... Smutne to
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2015/02/03 20:10
    Można swobodnie kontynuować wątek wyboru produktów, ale bardzo proszę w odpowiednim miejscu, które już zostało wskazane: http://www.ilewazy.pl/o-wyborze-produktow-do-zwazenia-slow-kilka Tutaj komentarze nie dotyczące zważonego produktu będą usuwane.
  • Hanukaaa 2015/02/03 23:36
    A co niby zlego w skladzie tej ryby? Zadnych eeeee czy tluszczu palmowego. A ze tlusta? Taki sos. Ja tam nie lubię dan frosty, ale moja mamawprost za nimi przepada. Są smakosze tych dan ;)
  • Jadłem taką rybkę, próbowałem też w sosie włoskim (akurat były w promocji jakiś czas temu). Wychodzi nie najgorzej (i cenowo i kalorycznie), ryba wygląda porządnie, nie jakaś mielonka jak w paluszkach. Mnie smakowało. Raz na jakiś czas fajna rzecz na szybko (oczywiście nie do codziennego spożycia :)). Mnie jakoś przygotowanie ryb na szybko (poza łososiem) niezbyt wychodzi smakowo, więc to dobra alternatywa (bo robi się naprawdę błyskawicznie - prosto z zamrażarki do piekarnika). Chociaż w normalnej cenie to mi nie wchodzi, już wolę wtedy kupić czystego łososia w promocji i do pieca :).
  • Nie wygląda specjalnie zachwycająco ;).
    Nic nie może się równać z rybką upieczoną w piekarniku, w folii aluminiowej z ziołami. :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę