Wątrobianka

Plaster wątrobianki waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 234 kcal 47 kcal
Białko 10,7 g 2,1 g
Tłuszcz 20,9 g 4,2 g
Węglowodany 0,7 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Wątrobianka kalorie w 100g: 234kcal

Zobacz więcej: 20g plaster wieprzowina podroby wątrobianka wątroba wieprzowa

Ostatnia aktualizacja: 2016.11.30

Ważenie dodano: 2011.09.25 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy to coś na zasadzie pasztetu?
  • Pomijajac wszystko - pewnie kazdy widzial watrobe? Ciekawe ile watroby jest w tej watrobiance - patrzac na zabarwienie pewnie pelno... tylko takiej wyimaginowanej :P
  • dzisiaj coś takiego znalazłam i zastanawiałam sie ile to ma kalorii tylko było w słoiku i pachniało jak pasztetka ;p
  • no właśnie: co to i z czego ??
  • Mademoiselle 2011/09/26 09:06
    hmm.. nie wygląda apetycznie. Choć wątróbkę i pasztet kocham, to tego bym nie chciała raczej jeść.
  • ehe.. dokładnie. PEŁNO w tym wątróbkii . :))
    jak to smakuje w ogóle ?
  • I'm fine 2011/09/26 19:33
    W imieniu wszystkich spragnionych mocnych wrażeń pragnę zapytać o skład tego czegoś xD
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/09/27 16:35
    W skład wątrobianki wchodzi przede wszystkim wątroba wieprzowa oraz inne podroby, a także mięso wieprzowe i słonina. Można też spotkać wątrobiankę drobiową, która posiada w składzie wątróbkę drobiową, mięso z kurczaka, dodatek tłuszczu np. w postaci słoniny lub skór drobiowych.
  • o fuj. wątróbka, słonina i skóra. czy może być coś gorszego?
  • @jo watroba to sporo bialka i zelazo, skorki to kolagen ( ;) ), a slonina nie jest wcale taka zla i uwazam lepsza niz np. typowe margaryny, a jesli rozwazac smażenie to lepsza od oslawionej oliwy extra virgine, ktora jest tu logiczna pomylka :) pozdrawiam! a...jest sporo gorszych rzeczy :)
  • Paweł, wiedząc, że to wątroba nie ruszyłabym tego w nigdy w życiu. może być zdrowe, pyszne, ale po prostu nie dałaby rady tknąć
  • Może i wątroba jest zdrowa, ale jak dla mnie napewno nie jest pyszna :P a skór i sloniny nienawidzę. Zreszta mnoim zdaniem slonina śmierdzi...
  • Ach i jeszcze - slonina i smalec pozostawiają na potrawach swój posmak, zawsze można poznać, ze coś było właśnie na tym smażone.
  • Macie racje, to tez,a wlasciwie przede wszystkim kwestia smaku:) Ja watrobke lubie,choc nie pod kazda postacia:P Akurat co do potraw smazonych na smalcu - osobiscie uwazam je za smaczniejsze niz te ktore smażono na oleju, bo przegrzana oliwa mi zwyczajnie nie smakuje, a i zapach odrzuca. Skory...dobra przemilcze, kto by to jadl :P
    pozdrawiam!
  • Nie zna smaku prawdziwej wątrobianki ten co wielkopolskiej leberki nie próbował :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę