Panierowany filet z kurczaka Strips

Panierowane filety z kurczaka Stripsy

Kawałek filetu z piersi kurczaka w pikantnej, chrupiącej panierce, marynowany i smażony waży 37 g. Zamrożony produkt został poddany obróbce cieplnej w postaci pieczenia.

  100g na zdjęciu (37 g)
Energia 240 kcal 89 kcal
Białko 15,9 g 5,9 g
Tłuszcz 11,1 g 4,1 g
Węglowodany 18,9 g 7,0 g
Błonnik b.d. -

Panierowane filety z kurczaka Stripsy kalorie w 100g: 240kcal

Zobacz więcej: zamrożony smażony pieczony filet pierś kurczak panierka sztuka 37g marynowany pikantny strips

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.09

Ważenie dodano: 2013.09.06 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: filety z piersi kurczaka 62 %, mąka pszenna, mąka kukurydziana, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, glukoza, gluten pszenny, sól, czosnek w proszku, woda, olej roślinny, pieprz kajeński, błonnik pszenny.
Producent: Frosta

Mamy 3 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • weronikaweronika 2013/09/06 21:22
    Na sztukę wychodzi bardzo mało, a jakie walory smakowe?? Pani Izabelo, straszna guma i mielonka, czy dobry pomysł na szybki obiad od czasu do czasu dla bardzo zabieganych?? Pozdrawiam :D
  • W smaku podobne do kurczaka z KFC,nawet niezłe ,ale drogie.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/09/09 19:19
    @weronikaweronika: "a jakie walory smakowe?? Pani Izabelo, straszna guma i mielonka, czy dobry pomysł na szybki obiad od czasu do czasu dla bardzo zabieganych??" Nie próbowałam, w związku z czym nie wypowiem się na temat smaku i konsystencji...
    Jeżeli chodzi o szybki obiad, to mam mnóstwo propozycji, jednak nie będę za bardzo zbaczać z tematu ważenia i podam coś na przykładzie filetów z piersi kurczaka. Co jakiś czas sporządzam obiad, który można z tych samych składników wykonać w dwóch wariantach.
    Składniki:
    - pokrojony filet z piersi kurczaka (polecam zamarynować przez kilka godzin, a najlepiej zostawić na całą noc w lodówce)
    - ryż pełnoziarnisty Uncle Bens (inne dostępne na rynku gotowe są w 30 minut, a ten po 10 minutach)
    - mrożonka warzywna (solo lub w zestawach)
    - czosnek i / lub cebula
    - dowolne przyprawy
    - oliwa lub olej
    1 wariant - parowar
    kawałki mięsa wrzucam do pojemnika (+ czosnek + przyprawy), warzywa umieszczam w koszyku z dziurkami. Włączam parowar na około 10 minut. W tzw. międzyczasie gotuję pełnoziarnisty ryż. Gotowe warzywa polewam oliwą z oliwek. Gotowe ! Szybko, prawda ?
    2 wariant - nieprzywierająca patelnia lub naczynie
    na pierwszej rozgrzanej patelni duszę kawałki mięsa, a na drugiej warzywa. W tym czasie również gotuję ryż. Uduszone warzywa polewam oliwą z oliwek. Tu czas wykonania również wynosi około 10 minut. Jeżeli lubimy zrumieniony czosnek i / lub cebulkę, możemy na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażyć przed wrzuceniem na patelnię kurczaka.
    Oczywiście możemy dowolnie modyfikować składniki, jednak czasami może okazać się, że będziemy wówczas potrzebować więcej czasu na wykonanie (np. czerwone mięso lub soczewica itp...).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę