Ser tofu

Plaster sera tofu naturalnego waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 112 kcal 28 kcal
Białko 12,0 g 3,0 g
Tłuszcz 6,0 g 1,5 g
Węglowodany 3,0 g 0,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser tofu kalorie w 100g: 112kcal

Zobacz więcej: 25g plaster ser tofu

Ostatnia aktualizacja: 2023.11.27

Ważenie dodano: 2023.11.27 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Polsoja

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Kasiunia 2011/01/04 17:56
    witam ;) Jako, że uważam, że najlepsze są proste, naturalne produkty zrobiłam sobie ostatnio sama takie tofu w domu. Pani Izabelo, czy wartości odżywcze dla takiego domowego serka przygotowane z użyciem soku z cytryny będą podobne?
    Uwielbiam Wasza stronkę! :))
  • Agnieszka 2011/02/01 10:25
    kupiłam ostatnio ten ser [jeszcze nie próbowałam] czy ktoś może mi napisać jak on smakuje? :D bo troszkę się boje :)
  • A ja zrobiłam ostatnio własnoręcznie. Tanio, pysznie i mało kcal:)
  • Karolcia 2011/06/24 10:08
    @Kasiunia @meggi oczywiście zapytam jak się robi samemu taki ser bo jestem lewa w kuchni ;)
  • przyłączam się do pytania:D
  • Też jestem leniwa, ale też oszczędna, a jak widzę cenę tego sklepowego......
    Tu bardzo fajny filmik z którego korzystałam przy własnej produkcji:) :http://www.youtube.com/watch?v=XBszMeQ1ylM SMACZNEGO:D
  • Pani Izabelo, mam prośbę, jak zajdzie Pani czas czy mogłaby Pani napisać jakieś przepisy na dania z tofu? bo te ktorych używam już mi się "przejadły" ;]
    jadłam omleta z tofu, szpinak, tofu po chińsku, na tostach, w sałatce warzywnej, owocowej.
  • jeżeli chodzi o przepisy, to polecam książkę "zaskakujące tofu" :)
  • Pyszne są kotleciki z takiego tofu, porządnie natarte czosnkiem i pieprzem ziołowym i usmażone w klasycznej panierce, albo z dodatkiem sezamu
  • Bardzo przyzwoite tofu jest w Lidlu, po 3,99 za opakowanie. Już mi się marynuje na jutro w lodówce, z czosnkiem, pieprzem cytrynowym i kardamonem :) Będzie z młodymi ziemniaczkami i fasolką szparagową z puszki (uwielbiam!).

    Naturalne tofu może jest najmniej smaczne, ale bardzo dobrze chwyta przyprawy oraz panierkę, nadaje się dla osób początkujących w gotowaniu
  • Całkiem nieźle smakuje tofu z różnymi ziołami- jadłam plastry o smaku pizzy, w pomidorach i migdalach. Moim faworytem jest tofu z bazylią z Lidla właśnie. :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/07/23 19:24
    @Pysiakowska: Ja również lubię tofu z dodatkiem przypraw i ziół, ale wolę kupić wyrób o smaku neutralnym i samodzielnie dodać różne dodatki :)
  • Nie jadłam nigdy tofu z przyprawami w środku, może kiedyś się skuszę. Też zazwyczaj kupuję neutralne i sama dobieram przyprawy, w zależności od aktualnej zachcianki :)
  • Rdffdfrescf5 2021/02/16 22:24
    Do wszystkich którzy mają przed sobą pierwszy raz z tofu (ale nie tylko), przygotujcie je według przepisu który znajdziecie pod hasłem 'tofu-zmieniające życie', a w dobrym i smacznym stylu przełamiecie pierwsze lody, bo samo tofu nie jest czymś co urywa kubki smakowe ale dobrze przygotowane o mamuniu.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę