Plaster długodojrzewającego sera Rubin

Ser długodojrzewający Rubin

Plaster tłustego, długodojrzewającego sera Rubin waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 365 kcal 37 kcal
Białko 27,0 g 2,7 g
Tłuszcz 28,0 g 2,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 19,0 g 1,9 g
Węglowodany 1,3 g 0,1 g
Cukry proste 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g
Sól 1,5 g 0,2 g

Ser długodojrzewający Rubin kalorie w 100g: 365kcal

Zobacz więcej: plaster ser rubin długodojrzewający 10g tłusty

Ostatnia aktualizacja: 2018.01.25

Ważenie dodano: 2017.03.10 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej (laktoza), stabilizator - chlorek wapnia, substancja konserwująca - lizozym z białka jaja kurzego, barwnik - annato.
Producent: SM Spomlek

Mamy 5 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/03/28 06:31
    Od czasu do czasu kupuję ten ser. Posiada delikatny aromat. Smak jest wyraźny - nawiązuje bardziej do nut orzechowych, a nie owocowych. Ważne, żeby (tak jak w przypadku innych tego typu serów) przed konsumpcją wyjąć go wcześniej z lodówki.
  • Będę lada dzień testować ;) Kupiłam w promocji razem z Szafirem, Szafir już skonsumowany ;) Użyłam go startego do sałatki z brokułami, fasolą i mixem ziaren; mam zamiar powtórzyć coś podobnego, ale dodam jeszcze surową paprykę a ziarna chyba zamienię na grzanki. Uwielbiam sałatki z serem, i sery w ogóle ;)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/01/23 08:36
    @Tvk_91 w podobnym klimacie jest Old Amsterdam, spróbuj, pyszny!
  • Rubin bardzo smaczny :) Sałatka z brokułami, czarną fasolą, czerwoną papryką, starty ser, trochę pieprzu i oregano + olej rzepakowy z czosnkiem. Jutro na obiad będą kolorowe warzywa na patelnię z talarkami ziemniaczanymi + porcja sera :)

    Old Amsterdam z chęcią skosztuję, pewnie mi przypadnie do gustu ;) Z serów to właściwie tylko radamer, sokół, dziurdamer itp. niezbyt mi pasują, są zbyt ostro-kwaśne a brakuje takiego przełamania smaku. Smażony też mi nie podchodzi, natomiast całą resztę mogę wsuwać w ilościach praktycznie hurtowych ;)
  • Na ciepło też bardzo dobry :) Bardzo mi ten serek przypadł do gustu, ma wyrazisty smak ale przełamany lekką słodyczą; jest dosyć tłusty ale mimo to dobrze się go trze na tarce- w takiej postaci jest idealnym dodatkiem do sałatki

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę