Łyżka komosy ryżowej – Quinoa

Komosa ryżowa - Quinoa

Łyżka komosy ryżowej - Quinoa waży 14 g.

  100g na zdjęciu (14 g)
Energia 334 kcal 47 kcal
Białko 14,8 g 2,1 g
Tłuszcz 5,0 g 0,7 g
Węglowodany 58,5 g 8,2 g
Błonnik 7,0 g 1,0 g

Komosa ryżowa - Quinoa kalorie w 100g: 334kcal

Zobacz więcej: komosa ryżowa Quinoa

Ostatnia aktualizacja: 2015.08.16

Ważenie dodano: 2011.09.27 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Bio Planet Sp. z o.o.

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • bayaderka 2011/09/30 22:17
    od dawna mam ochotę spróbować komosy, ale nie wiem gdzie kupić. jakiś wskazówki(sieciówki może?) :)
  • piotr i paweł, bomi, alma, kuchnie świata
  • czy wartości dotyczą surowej komosy ?

    Bayaderko, warto, jest przepyszna, zawiera cały skład aminokwasów, może być zamiennikiem mięsa dla wegetarian. W smaku lekko orzechowa, chrupiąca. Podprażona na suchej patelni, następnie ugotowana w soku owocowym stanowi przepyszną bazę do deserów, czy arcy zdrowych śniadań. Poezja!
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/12/06 19:58
    @joolianka: dokładnie tak :)
  • ślicznie dziękuję :)
  • Czy mogłabym prosić o zważenie łyżki UGOTOWANEJ komosy? :) Baardzo byłabym wdzięczna
  • Zakupiłam wczoraj komosę w Tesco (podobno z serca Andów) i na opakowania są podane następujące wartości na 100 g:

    Kcal: 372
    Tłuszcz: 6,7 g
    Węglowodany: 60,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 15,6 g

    To dość duża rozbierzność między tą, którą zakupiłam, a tą zważoną na stronie. Z czego to wynika?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/08/16 07:53
    @Avii666: Pragnę Cię uspokoić - to nie jest duża rozbieżność. We wszystkich surowcach naturalnych mogą występować różnice w makroskładnikach (mikroskładnikach również). Należy oszacowywać dostarczaną ilość składników, a nie brać ich pod uwagę dosłownie, ponieważ ostatecznie nie wiesz jaką wartość z podanych liczb wykorzysta Twój organizm :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę