Plaster kiełbasy krakowskiej

Kiełbasa krakowska

Dwa plastry kiełbasy krakowskiej ważą 10g (jeden 5g).

  100g na zdjęciu (5 g)
Energia 323 kcal 16 kcal
Białko 25,6 g 1,3 g
Tłuszcz 24,8 g 1,2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 8,4 g 0,4 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Cukry proste 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g
Sól 3,2 g 0,2 g

Kiełbasa krakowska kalorie w 100g: 323kcal

Zobacz więcej: kiełbasa krakowska 5g Wielkanoc

Ostatnia aktualizacja: 2017.07.30

Ważenie dodano: 2009.07.25 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Uwielbiam!
  • Jak malutko! A miałam wyrzuty sumienia! Jest pyszna :-)
  • No i to jest to!
    Smaczne, małokaloryczne, mega pozytywnie!
  • ShiNo0bi 2013/03/30 23:01
    A dało by radę wstawić informacje dla kiełbasy żywieckiej?
  • Mam pytanie, to jest krakowska sucha z indyka czy wieprzowa? Bo dzisiaj kupowałam i okazało się, że są dwa rodzaje
  • proszę zważyć żywiecką
  • palutekk 2014/02/21 15:56
    no własnie, a co z żywiecką ?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/02/21 17:34
    @nikamonika1991: Wieprzowa.
    @palutekk: Proszę bardzo: http://www.ilewazy.pl/plaster-kielbasy-zywieckiej
  • mam pytanko i prosze o szybką odpowiedź
    otóż czy 16kcal-5g dotyczy jednego czy dwóch plastrów krakowskiej?
    z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, bardzo cenię tą stronę! pozdrawiam
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/07 11:36
    @daria58910: Nad wartością 16 kcal podana jest informacja: "5 g". Pod zdjęciem znajduje się info: "jeden 5g".
    Oczywiście należy mieć na uwadze, że to są szacunkowe dane dla kiełbasy krakowskiej. Gdyby od 10 producentów wziąć do zbadania wędlinę o takiej samej nazwie, wszystkie zapewne w większym bądź mniejszym stopniu różniłyby się od siebie składem surowcowym i wartościami liczbowymi.
  • kiełbasę krakowską polecam z biedry taką długą ma całkiem dobry skład nie zawiera nawet glukozy i cukru

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę