Salceson

Plaster salcesonu waży 50g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 318 kcal 159 kcal
Białko 14,6 g 7,3 g
Tłuszcz 29,3 g 14,7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 11,4 g 5,7 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Cukry proste 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g
Sól 2,0 g 1,0 g

Salceson kalorie w 100g: 318kcal

Zobacz więcej: 50g plaster salceson

Ostatnia aktualizacja: 2015.09.25

Ważenie dodano: 2010.03.23 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • nienawidzę tego...
  • papryczqa 2011/09/25 21:56
    a ja bardzo lubię i z tego, co mi wiadomo jest dobry na stawy :)
    Najlepszy z musztardą lub majonezem :D
  • To jest biały ? Czy dane znacznie będą się różnić w przypadku salcesonu czarnego ?
  • matko, fuuj!
  • Fuj Fuj, ale wcale nie jest taki zły ponoć .. Ja go nie wsadziłbym do ust anyway
  • dziadova 2012/06/07 08:34
    Mniam, mniam, mniam. W czasach kiedy w szynce jest więcej nastrzyków niż mięsa, a w kiełbasie więcej kaszy manny niż mięsa, salceson wydaje mi się ,,ostatnim sprawiedliwym".
  • pyszny jest!
  • Czy możecie podać kaloryczność dla salcesonu z drobiowego? :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/02/13 10:51
    @Ania: Wartość energetyczna dostępnych na rynku salcesonów drobiowych może się różnić od siebie, ponieważ do ich sporządzenia używa się różnych surowców w różnych proporcjach, to znaczy każdy zakład mięsny posiada własną recepturę. Na jednej ze stron internetowych dotyczących przetargu na salceson drobiowy, zmalałam takie informacje:
    "Salceson drobiowy produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna."
    "Zabrania się stosowania dodatków mięsnych i tłuszczowych innych niż drobiowe."
    Energia: 207 kcal
    Białko: 18 g
    Tłuszcz: 15 g
    Węglowodany: 0 g
  • Pycha! ;) A najlepszy jest taki domowy...
  • Jestem aktualnie na diecie i tak mam ochote na mieso ...oczywiscie jem gotowane albo pieczone ,ale salceson mmm :D uwielbiam ,przebija wszystko.Mama kupila wczoraj go i normalnie az mnie skreca :D kocham...
  • Króliczę 2014/10/30 19:40
    Jedyny salceson, jaki przełknę, to "Królewski" z Łmeat-Łuków. W delikatnej galarecie są tam kawałki mięsa, zaś ilość tych dziwnych, chrząstkowato-skórkowato-tłustawych rzeczy, jest ograniczona do skrajnego minimum :)
  • @Ola, zmien diete na niskoweglowodanowa, nadal bedziesz na diecie, a salceson bedzie nawet wskazany, a nie zabroniony :)
    i tak salceson jem, nie tylko ze wzgledu na "diete" ale po prostu lubie bardzo, a w zestawieniu z majonezem - delicje
  • Salceson sama dobroć :-) .
  • Pani izo i Macieju czy smakował wam salceson?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/09/14 18:41
    @Agataskate: Ważenie było wykonywane ponad 4 lata temu i szczerze mówiąc nie pamiętam już, czy próbowałam po zważeniu tego wyrobu. Maciej z pewnością nawet nie powąchał salcesonu, ponieważ nie akceptuje tego typu produktów ;)
  • Najlepszy salceson jest z głowizny z wiejskiego uboju bez żadnych dodatów typu żelatyna spożywcza . Tylko naturalna galaretka zawarta w już przerabianym mięsie . Oprócz tego również ozorkowy i kosteczkami słoniny tzw czarny gdyż czynnikiem spajającym jest ścięta krew . Mniamniuśne :-) .
  • dzięki salcesonom i galaretom nie jestem na wózku inwalidzkim a znów chodzę

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę