Garść zielonych szparagów

Szparagi

Garść zielonych szparagów waży 500 g. Waga po usunięciu części niejadalnych wynosi 380 g.

  100g na zdjęciu (380 g)
Energia 18 kcal 68 kcal
Białko 1,9 g 7,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,8 g
Węglowodany 3,7 g 14,1 g
Błonnik 1,5 g 5,7 g

Szparagi kalorie w 100g: 18kcal

Zobacz więcej: garść 380g szparagi

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.15

Ważenie dodano: 2010.06.15 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/06/15 21:58
    Moi Drodzy
    Zapraszam do wypróbowania pysznego, zdrowego i pożywnego dania na bazie szparagów.
    Poniżej znajduje się link do przepisu umieszczonego na http://www.zdroweconieco.pl
    Szparagi z płatkami migdałowymi: http://www.zdroweconieco.pl/szparagi-z-platkami-migdalowymi.html
    Zachęcam do udziału w komentarzach pod przepisem, jak Wam smakowało to danie :)
    Izabela
  • Katarzyna 2010/06/16 17:07
    Hmmm... Czemu nie ma ważenia Nestle Frutina? ;) Widziałam je dosłownie przez chwilę ;p
  • kupilam dzis te zielone szparagi i mam zamiar je dzis ugotowac ;) zawsze kupowalam tylko biale, ale slyszalam, ze zielone przyrzadza sie inaczej - stad mam pytanie - co dokladnie w nich jest niejadalne, czyli do odkrojenia?
  • ale dużo błonnika! dzisiaj jadłam na obiad, bardzo smaczne
  • dzisiaj pierwszy zjadłam na obiad szparagi, są przepyszne:) szkoda tylko że z powodu ceny nie będę sobie mogła na nie pozwolić za często;)
  • O, cieszę się, że zważone, bo dziś robię na obiad, tylko, że białe :) Ale nie sądzę, żeby to była jakas ogromna różnica
  • Pizza ze szparagami najlepsza na świecie <3
  • Sezon otwarty! Mam ochotę na jakieś ciekawe sałatki z udziałem szparagów. Ktoś może robił jakąś i podzieli się przepisem?
  • Na co zwrócić uwagę przy zakupie szparagów, żeby wybrać te smaczne?
  • cuckoo
    Zawsze patrz na obcięte końcówki , nie mogą być suche z dziurami , ani zbyt ciemne , znaczy przetrzymane :-( . Szparag nie powinien być zbyt gruby ni cienki , chociaż te cienkie są znacznie tańsze a świetnie nadają się do zupy , po przetarciu rewelacja ! .

    [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • W prawdzie to nie salatka ale tez fajny przepis. Szparagi blanszujemy we wrzatku. Owijamy szynka parmenska (inne tez daje rade) i tak przygotowane grilujemy ok 7 min. Podajemy polane sosem beszamelowym :)
  • Dzisiaj zjadłem cały pęczek zielonych szparagów maczanych w sosie śmietanowo-majonezowym z dodatkiem musztardy , poezja w gębie :-) ! . Skutek uboczny jedzenia ich z którym trzeba się pogodzić to siki zalatujące słodkawym zapachem trupa ;-) .
  • Króliczę 2016/05/14 23:14
    Na Hefajstosa, skończ Waść z tymi sikami o zapachu trupa, bo się tego czytać nie da! Zwłaszcza w kontekście jedzenia :P

    ...a szparagi lubię podane w każdej postaci. Chyba.
  • [komentarz usunięty. Słownictwo łamiące zasady komentowania. Maciej]
  • Króliczę 2016/05/15 00:08
    [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej
  • Króliczę 2016/05/15 00:25
    [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • Dzisiaj na obiadek szparagi białe :-) . Nie raz byłem pytany , które są lepsze , odpowiadam jeżeli polubisz szparagi to wszystkie będą dla ciebie mniamniuśne , mimo skutków ubocznych ich jedzenia o których pisałem powyżej .
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2016/05/15 20:10
    @Ijon i osoby mu odpowiadające: dobór słownictwa i metafora w komentarzu Ijon nie najciekawsza, ale faktem jest, że skutek uboczny o którym Ijon wspomina jest prawdziwy, dlatego jego komentarz zostawiam. Specyficzny zapach moczu, jest cechą zważonego produktu, czy się to komuś podoba czy nie.
  • Dzisiaj były białe , mniam mniam , dla odmiany z tartą bułką na masełku .
    Palce lizać , kto nie jadł ten nie wie , warto ! . Tylko jedno , nie rozgotujcie ich . Najlepiej sprawić sobie koszyczek do gotowania szparagów , my taki używamy , na jeden pęczek . Wkładamy do niego szparagi i zanurzamy we wrzątku do połowy koszyczka ! . Górna część szparaga jest bardzo delikatna , wystarczy jej gotowanie w samej parze . Smacznego ! .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę