Garść ekstrudowanej pszenicy orkisz

Ekstrudowana pszenica orkisz

Garść ekstrudowanej pszenicy orkisz waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 323 kcal 32 kcal
Białko 10,8 g 1,1 g
Tłuszcz 2,7 g 0,3 g
Węglowodany 63,2 g 6,3 g
Błonnik b.d. -

Ekstrudowana pszenica orkisz kalorie w 100g: 323kcal

Zobacz więcej: 10g orkisz pszenica ekstrudowana garść

Ostatnia aktualizacja: 2014.05.18

Ważenie dodano: 2014.05.17 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: pszenica orkisz.
Producent: Pro-Bio

Mamy 5 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Z czym to sie je? Jak to smakuje?
  • tak trudno wygooglować "ekstrudowana pszenica przepisy" ? :x wszystko na tacy trzeba mieć, jakby i tak już mało ta strona pomagała..
  • MoReLoWa<3 2014/05/18 11:07
    smakuje to może jak pszenica preparowana?
  • [komentarz usunięty. nie na temat. To nie jest miejsce do zgłaszania propozycji ważeń.]
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/05/18 21:12
    @Agataskate: "Jak to smakuje?": Jeżeli miałaś okazję konsumować kiedyś preparowany ryż: http://www.ilewazy.pl/szklanka-ryzu-preparowanego, to na tej samej zasadzie (taki sam proces technologiczny) powstała ta pszenica orkisz. Czyli to takie "nadmuchane" ziarno. Przyjmuje smak ziarna, z którego powstaje :)
    Na rynku znajdują się też wersje ekspandowanych ziaren z dodatkami: http://www.ilewazy.pl/szklanka-chrupiacej-gryki-z-melasa-i-migdalami lub http://www.ilewazy.pl/szklanka-chrupiacej-pszenicy-z-melasa-i-migdalami.
    @Z czym to sie je?: z czym tylko zechcesz ;) Możesz na przykład dodać do mleka, przetworów mlecznych czy roślinnych, soków itd..
    Ja wykorzystałam zważoną pszenicę w następujący sposób: połączyłam ją z naturalnym jogurtem i dodałam rozdrobnione, świeże owoce.
    @MoReLoWa<3: Nie wiem, czy chodzi Ci o rodzaj zboża czy o proces produkcji ?
    Jeżeli chodzi o zboże, to nie miałam okazji próbować wyrobu z pszenicy zwyczajnej. Jeżeli chodziło Ci o proces technologiczny - dla ziaren stosuje się zwyczajowo zamiennie nazewnictwo ekstrudowane - ekspandowane - preparowane.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę