Mąka konopna

Łyżka mąki konopnej waży 12 g.

  100g na zdjęciu (12 g)
Energia 356 kcal 43 kcal
Białko 33,2 g 4,0 g
Tłuszcz 6,5 g 0,8 g
Węglowodany 41,2 g 4,9 g
Błonnik b.d. -

Mąka konopna kalorie w 100g: 356kcal

Zobacz więcej: łyżka mąka konopna 12g

Ostatnia aktualizacja: 2017.02.13

Ważenie dodano: 2016.10.13 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 100% częściowo odtłuszczonej mąki konopnej.
Informacje: Może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały.
Producent: Olvita

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • mia123456 2016/10/13 17:25
    Do czego się używa i w jakiej cenie?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/10/14 08:25
    @mia123456: Ja zakupiłam ze strony producenta. Koszt: 8 zł / 250 g.
    Powyższą mąkę można używać "na surowo" jako dodatek do różnych płatków śniadaniowych, zup mlecznych, musli, deserów, sałatek. Bądź do wypieków, ciast, chleba, babeczek itp...
  • edytagfgfgf 2016/10/14 10:32
    nie polecam, ma bardzo dziwna konsystencje, ktora jedynie co robi to wchodzi w zeby :) i smak tez dziwny
  • ja czulam jakbym jadła piasek :P
  • Paulinka1202 2017/02/10 14:28
    Ktoś się orientuje jak taka mąka prezentuje się w wypiekach typu ciasta lub babeczki? Tzn czy bardzo wyczuwalna jest różnica w smaku miedzy ciastem z taką mąką a zwykłą?
  • oj tak, ma mocny aromat...
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/02/13 15:06
    @Paulinka1202: "Tzn czy bardzo wyczuwalna jest różnica w smaku miedzy ciastem z taką mąką a zwykłą?" Dodatek tego typu mąk do wypieków powinien wynosić średnio 10% - ale czym bardziej specyficzny charakter mąki, tym bardziej będzie wyczuć różnicę nawet po dodaniu kilku %. Również miało to miejsce w przypadku wyżej zważonej mąki. Brat wykorzystał ją do sporządzenia chleba i nawet niewielki jej dodatek powodował wyczuwalność w gotowym wyrobie drobinek o charakterze piasku.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę