Szklanka chrupiącej pszenicy z melasą i migdałami

Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami

Szklanka chrupiącej pszenicy z melasą i migdałami waży 35 g.

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 355 kcal 124 kcal
Białko 10,0 g 3,5 g
Tłuszcz 4,0 g 1,4 g
Węglowodany 66,0 g 23,1 g
Błonnik 8,0 g 2,8 g

Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami kalorie w 100g: 355kcal

Zobacz więcej: pszenica melasa migdały szklanka 35g

Ostatnia aktualizacja: 2014.04.27

Ważenie dodano: 2014.04.25 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: pszenica ekspandowana (70 g*), melasa buraczana (35 g*), migdały (5 g*). *masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i nasion sezamu.
Producent: Ekoprodukt
Marka: dobra kaloria

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gdzie mogę kupić ten produkt i w jakiej cenie?
  • czy to jest smaczne? :)
  • Z czym można jeść? Jako dodatek do owsianki? Samo bez dodatków też smakuje?
  • To jest bardzo smaczne! Smakuje troszkę jak Kangusy :) Ja dodaję to do jogurtu albo zalewam mlekiem sojowym, pycha :)
  • Sano bez dodatków jest bardzo dobre - ja tak jem, jako przekąskę zamiast czegoś słonego lub słodkiego i niezdrowego :)
    A lubić można np. w sklepie Leclerc.
  • @tyska_m W każdym realu, tesco ect na dziale eko
  • W Intermarche na przykład można znaleźć, dział produkty zbożowe- ten akurat na EKO. :-)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/04/27 20:32
    @KarinkaTrn: Dokładnie, smak bardzo zbliżony do kangusów (wygląd również).
    @Leeila: Jeśli lubisz produkty słodkie i chrupiące to ten będzie idealny. Melasa daje tuaj ciekawy posmak (zdecydowanie lepsza pod kątem smakowym w tym wypadku niż np. zwykły cukier).
    @LidaMikrus: Można jeść samodzielnie lub jako dodatek do innych płatków.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę