Żabie udka pieczone

5 żabich udek pieczonych waży 70 g. Mięso pozbawione kości waży 45 g.

  100g na zdjęciu (45 g)
Energia 104 kcal 47 kcal
Białko 23,4 g 10,5 g
Tłuszcz 0,4 g 0,2 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Żabie udka pieczone kalorie w 100g: 104kcal

Zobacz więcej: żabie udka pieczone 45g porcja

Ostatnia aktualizacja: 2018.03.11

Ważenie dodano: 2015.04.16 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Króliczę 2015/04/16 23:23
    Jakkolwiek smacznie i zdrowo by tego nie przyrządzono, wydaje mi się, że zawsze będę miała jakąś psychiczną blokadę przed spożyciem jakiejkolwiek gadziej części ciała, podobnie zresztą z mięczakami.
  • klarissa 2015/04/17 08:07
    to akurat płaz ;) jak smakują, co przypominają w smaku ?
  • Osobiście nie jadłam ale podobno smakują jak kurczak ;) znajomy często testuje dziwne potrawy i o cokolwiek go nie zapytam zawsze uzyskuje odpowiedź typu "smakuje jak kurczak tylko bardziej słone albo bardziej pikantne". Wąż też smakował jak kurczak, tylko suchy. NIe wiem, być może to prawda ale czekam na czyjąś opinię co do smaku udek :)
  • Wielokolorowa 2015/04/17 13:56
    Cóż, żabie udka smakują jak... żabie udka. Coś pomiędzy kurczakiem, a rybą. Mi osobiście bardzo przypadły do gustu, ale smażone z cebulką i czosnkiem. Pieczonych nie miałam okazji kosztować, ale z chęcią kiedyś spróbuję.
  • Króliczę 2015/04/17 18:06
    O kurde, co się ze mną dzieje - słuszna uwaga, Klarisso: oczywiście, że płaz! :D
    Tak to jest komentować coś późną porą.
    ...i tak nie wyklucza to sensu tamtego komentarza :P
  • klarissa 2015/04/17 20:09
    drobny szczegół :)
    ja bym z chęcią spróbowała tylko patrząc na cenę trochę odstrasza.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/04/18 18:01
    Według mnie, smakują tak jak wspomniała Wielokolorowa: "Coś pomiędzy kurczakiem, a rybą."
  • kozaśnierzna 2018/03/10 23:02
    Nie mogę zrozumieć dlaczego żabie udka są okryte tak złą sławą. Nie twierdzę, że jest to szczególnie zachęcające danie, ale na pewno nie bardziej odpychające (dla mnie ofc) niż popularna u nas wątróbka, kaszanka czy flaczki. Jeśli kiedyś będę mieć okazję, to na pewno spróbuję, na przekór opinii społecznej! :D
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/03/11 12:47
    @kozaśnierzna bo to kwestia kultury i społecznej akceptacji. Ja podobnie jak Ty pozostaję otwarta na flaki, czerninę, skropiony, robale i żabie udka. W końcu raz się żyje!
  • Zgadzam się: "coś pomiędzy kurczakiem a rybą", dla mnie w stronę kurczaka. Gdybym kosztowała samego mięsa, nie widząc kształtu, to bym od kurczaka nie odróżniła. Ale to też pewnie kwestia przypraw.

    Ja zupełnie nie mam oporów przed ich jedzeniem, za to nie uważam, żeby były jakieś specjalne. Ot, "coś pomiędzy kurczakiem a rybą", równie dobrze można zjeść kurczaka lub rybę :D

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę