Fladra

Tuszka flądry waży 115 g. Po usunięciu ości waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 83 kcal 83 kcal
Białko 16,5 g 16,5 g
Tłuszcz 1,8 g 1,8 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Fladra kalorie w 100g: 83kcal

Zobacz więcej: sztuka 100g ryba flądra tuszka

Ostatnia aktualizacja: 2014.09.26

Ważenie dodano: 2013.01.25 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Super :D Dziękuję za ważenie, akurat czeka na mnie w zamrażarce, ale z racji braku wiedzy odnośnie wartości odżywczych leżakowała ;) Nie wiem jak to robicie, ale zawsze czytacie Państwo w moich myślach ^_^
  • super, kolejna rybka. fajnie jakby jeszcze były podane wartości dla flondy gotowanej, smażonej i pieczonej :)
  • Nie wyobrażam sobie nie jeść czegoś tylko dlatego, że nie znam wartości odżywczych o.O
  • A jaka to flądra?
  • Martha, rozumiem martwieniem się o wartości produktu, ale w przypadku ryb to głupota. To czyste białko i zdrowe tłuszcze - od nich nie przytyjesz, nie ma takiej szansy. A tylko poprawisz sobie włosy i skórę.
  • Bardzo, bardzo dziękuję za to ważenie:)
  • carolotta 2013/01/26 18:29
    Taka flądra a taka smaczna :)
    PS.Jak ktoś jest na diecie to każde nadprogramowe kalorie tuczą, nawet te "dobre".
  • Julietta 2013/01/27 17:45
    Okropna ryba. Nie cierpię flądry. U mnie wchodzi w grę jedynie łosoś i dorsz atlantycki.
  • @Julietta: A kogo to obchodzi ;)? Nie lubisz, to nie komentuj pod produktem,za którym nie przepadasz - proste. Wpis dotyczący Twoich preferencji kulinarnych niczego nie wnosi.

    Wiecie może jak przygotować flądrę, aby nie zyskiwała za bardzo na kaloryczności? Ma ktoś dobry przepis na flądrę np. z piekarnika? :)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/01/28 15:08
    @lupa: Uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania i wcale nie trzeba lubić produktu, żeby go komentować. Opinie smakowe są oczywiście mocno indywidualne i o ich wpływie na poziom dyskusji można dyskutować, ale nie uważam, żeby były bezwartościowe i jako autor portalu nie mam nic przeciwko, żeby się pojawiały pod naszymi ważeniami (są chociażby dobrym zaczątkiem do dalszej dyskusji na temat przepisów, sposobu przygotowywania, itp. - nieraz widzieliśmy ciekawe propozycje od obrońców smaku danego produktu, właśnie po komentarzu negatywnym od kogoś, kto go nie lubi).
  • anastazja 2013/01/29 00:37
    Gdzie można dostać taką rybke? Może jakis konkretny sklep? Byloby mi wygodniej szukać :) Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/29 22:16
    @anastazja: ja tę rybę zakupiłam w Piotrze i Pawle, przy czym widziałam ją tam po raz pierwszy.
  • Ja przygotowuję taką fląderkę w piekarniku. Układam tuszkę na papierze do pieczenia, solę ( nie dużo), posypuję pieprzem ziołowym i przesmarowuję musztardą. Piekę rybkę ok.7 min, po tym czasie polewam ją odrobiną roztopionego masła (wiem wiem niezbyt zdrowo:)), posypuję natką pietruszki i zarodkami pszennymi (można użyć tartej bułki) i ponownie zapiekam ok.10min. Polecam:)
  • lupa: proponuję zawinąć flądrę z ulubionymi przyprawami i kapką oliwy z oliwek w folię aluminiową i do piekarnika na 20minut temp. ok.180. Idealnie pasuje do ryżu ;) Sama tak robię i jest całkiem smaczna ;]
  • Screalieve 2013/10/15 21:25
    @anastazja Ja widziałam w Delikatesach.
  • flądrę gotuję na parze, przepyszna!
  • Jak flądra to tylko w panierce smażona na głębokim tłuszczu. Smak i zapach jak smażalni nad Bałtykiem ;)
  • Czy liczne ciemne plamy na flądrze są oznaką czegoś niebiezpiecznego? Czy taką rybę mogę zjeść? W internecie znalazłam tylko wzmianki o czerniawce, pasożycie bezpiecznym dla człowieka, ale mimo to... Miał ktoś do czynienia z czymś takim?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę