Szklanka ugotowanego makaronu z czerwonej soczewicy

Makaron z czerwonej soczewicy ugotowany

Szklanka ugotowanego makaronu z czerwonej soczewicy waży 110 g.

  100g na zdjęciu (110 g)
Energia 156 kcal 172 kcal
Białko 10,5 g 11,6 g
Tłuszcz 0,8 g 0,9 g
Węglowodany 25,5 g 28,1 g
Błonnik 2,7 g 3,0 g

Makaron z czerwonej soczewicy ugotowany kalorie w 100g: 156kcal

Zobacz więcej: szklanka ugotowany makaron czerwona soczewica 110g

Ostatnia aktualizacja: 2016.08.20

Ważenie dodano: 2016.08.03 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mąka z czerwonej soczewicy.
Informacje: Może zawierać nasiona soi.
Producent: Alb Gold

Mamy 6 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • niespodzianka- kalorycznie nie wypada wcale lepiej niż makaron pełnoziarnisty. ciekawa jestem smaku :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/08/10 20:42
    @Pysiakowska: Makaron po ugotowaniu pachniał soczewicą. Utracił barwę po ugotowaniu: http://www.ilewazy.pl/szklanka-ugotowanego-makaronu-z-czerwonej-soczewicy, jednak smak i zapach cały czas nawiązywał do czerwonej soczewicy.
  • Dziękuję za odpowiedź :)

    Myślę teraz nad sosem jaki pasowałby do tego smaku. Pomidorowy jakoś mi nie leży.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/08/11 20:57
    @Pysiakowska: Ja któregoś razu przyrządziłam go z pesto bazyliowym. Do tego świeża rukola, oliwki czarne i zielone, suszone pomidory oraz przyprawy i oliwa z oliwek. Posypałam parmezanem. Mi bardzo smakowała taka kompozycja. Polecam :)
  • Brzmi pysznie, kolorystycznie też musiało być ciekawie :) jeśli znajdę gdzieś ten makaron w korzystniej cenie spróbuję i dam znać :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/08/20 18:30
    @Pysiakowska: W porównaniu do tych bardziej standardowych makaronów z pszenicy, makaron z czerwonej soczewicy wychodzi znacznie drożej. Przykładowo z firmy Alb Gold (powyżej zważony): 11 zł / 300 g; Govinda 16 zł / 250 g; Castagno 12 / 250 g; Felicia: 17 zł / 250 g.
    Tańszych niestety nie widziałam...

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę