Raffaello

Kokosowy smakołyk z chrupiącego wafelka z całym migdałem w środku waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 623 kcal 62 kcal
Białko 9,3 g 0,9 g
Tłuszcz 47,8 g 4,8 g
Węglowodany 38,8 g 3,9 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Raffaello kalorie w 100g: 623kcal

Zobacz więcej: kokos raffaello migdał rafaello

Ostatnia aktualizacja: 2016.08.25

Ważenie dodano: 2011.08.19 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: suszony kokos 23,5%, cukier, olej roślinny, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcze roślinne, cały migdał (8%), mąka pszenna, serwatka w proszku, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), sól.
Producent: Ferrero Polska

Mamy 64 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Mmm... kokosowa rozkosz
    Uwielbiam je mimo tych 62 kalorii ;)
    swoją drogą to sporo jak na małą kulkę.
  • Moja wielka słabość w rodzinie słodyczy!
    Woo. Myślałam, że gorzej będzie z KCAL i węglowodanami.. ale nie jest tak źle jeśli chodzi o jedno Raffaello... U mnie na raz było od 3 do 6...
    MMm...
  • Super pralinka
  • kochaaaam <3
  • gosia2326 2011/08/20 07:26
    nareszcie! najlepsza rzecz świata <3
  • skład nie najgorszy :)
  • ooo a ja liczyłam 80 zawsze
  • Ja też zawsze liczyłam na 80. Miła niespodzianka :)
  • A ja nie liczyłam, ale potrafiłam wchłonąć duże opakowanie w ciągu jednego dnia. Jak mam zjeść coś mniej zdrowego to staram się wybierać fast foody, tłuste rzeczy itp., ale unikać jednak cukrów, zresztą do słodyczy aż tak bardzo mnie nie ciągnie. Ale raffaello nie przepuszczę nigdy, wyczuję z odległości kilkuset metrów i zjem!!:D:D:D to diabelski produkt jak dla mnie wśród słodyczy :D z powodzeniem można by mnie nim torturować ;] idę na inne ważenia popatrzeć, bo to się źle skończy :D
  • Matkoo, jak ja tego dawno nie jadłam. Chyba z 10 lat :o
  • Gabriela 2011/08/20 12:12
    Łał, prawie 5g tłuszczu w takiej maleńkiej pralince. I pewnie większość pochodzi z wafla i nadzienia, a nie z migdału.
  • So Lovely 2011/08/20 12:13
    mmm rafaello to zawsze na prezent dostawałam ;)
  • niebo w gębie
  • So Lovely 2011/08/20 12:15
    Ale ja wolę schoko bons'y ;) Pychaa.
  • I'm fine 2011/08/20 12:20
    Zero błonnika? Niemożliwe, wiórki kokosowe mają go trochę.
  • @So Lovely ja tez zawsze przy jakiejs wazniejszej okazji dostawalam od kogos rafaello ;)
  • gosia2326 2011/08/20 14:00
    już wiem co zrobię - zaraz pójdę do sklepu i kupię zgadnijcie CO i ZJEM!!! :D
  • miła niespodzianka! Raffaello jest przepyszne, ale jest przy tym tak słodkie, że nigdy w życiu nie zjadłam więcej niż 2 :S
  • I'm fine 2011/08/20 14:38
    Btw. ja wolę Rafaello trzymać w lodówce, i jeść takie schłodzone, żeby ten krem w środku był gęęęęęsty. Takie trzymane w szafce, z lejącym kremem, to mi nie podchodzi :P
  • BLOODY HELL potrafię takich zjeść 20... to mój ulubiony słodycz.
  • wczoraj szukałam, a dziś się pojawiło ;) dziękuje
  • 20 sztuk?!?!
    I'm fine, ja mam na odwrót, wolałam lejący krem, ale warstwa kokosu na zewnątrz nie mogła być roztopiona. (oczywiście, jak wszystko, musiałam rozdzielać :P)
  • Uwielbia.Ostatnio dostała opakowanie na Dzień Matki i obiecała sobie jeść jedno dziennie. Dałam radę, ale było ciężko.
  • wniosek, że nie jestem jakimś dziwolągiem i nie trzeba zjeść całego opakowania na raz. Chociaż w przypadku raffaello, kiedy każda kulka zapakowana jest w osobną folię, jest to zadanie łatwiejsze, co nie zmienia faktu, że np. ptasie mleczko też można jeść jedno na dzień :)
  • Z błonnikiem rzeczywiście podejrzane. Ale co do 5g tluszczu to zapewne 3.5 jest z kremu. Biszkopt raczej go nie ma-jes zbyt lekki. Ale oczywiście trochę migdał również dołozy "swojego" tłuszczyku :)
  • Nie zapominajcie o wiorkach kokosowych - one tez maja tłuszcz ;)
  • to jest pyszne <3
  • ja potrafie zjeść pół dużego opakowanie w jeden dzień ;>
    mam słabość do nich, są przepyszne <3
  • Dokładnie tyle liczyłam ;p Z tym że zawsze zrzucam wszytskie wiórki bo nie przepadam za nimi;p
  • Ile maja takie kulki kokosowe, zazwyczaj takie jak sa na weselach ?
  • justina wygrywa w kategorii Komentarz Miesiąca!!!!
  • a czy wie ktoś ile ma kinder joy, bo z tego co wyszukałam to ma 100g/545kcal a na opakowaniu jest napisane, że ma 20g ale to dotyczy tego słodkiego czy całego opakowania z zabawką bo mnie się wydaje, że razem wszystko, a kurcze nie zważyłam ;/
  • oczywiście, żę to jest masa samego slodkiego!!
    Cholera, zabawki są rożne, bez obrazy ale jak mało trzeba myśleć, żeby podejrzewać że każda waży tyle samo?? Czy może... im masz cięższą figurke tym mniej czekoladki
    No i kalorie- myslisz, ze plastikowy smurf albo samochodzik jakiś dostarczają?
  • Cookie: http://www.ferrero.pl/?IDpagina=251 raczej chodzi o jedną sztukę
  • Oj tam oj tam już nawet spytać nie można i dziękuję za pokazanie tej stronki @cuckoo :)
  • No problem:P To pierwsza strona, którą wypluwa Google po wrzuceniu hasła "Kinder Joy" :P Swoją drogą, tam jest więcej plastiku niż łakoci. Żal kupować (a Matka Ziemia płacze;)).
  • A Rafaello jest boskie, ale takie malutkie :(. Najlepiej przedłużać czas konsumpcji rozbierając kulkę zębami na części pierwsze:P
  • Natalie77 2012/11/18 20:05
    Jak na takie malutkie coś to ma od groma kalorii ;O
  • Taka mała kuleczka, a taka wielka przyjemność :)
  • Nie lubię.
  • ciekawe ile ma kawałek ciasta raffaello... pewnie niezła bomba kaloryczna;/
  • Kamilka , ja chyba nie chcę wiedzieć ... jeszcze w czasach liceum dostałam całą blachę od koleżanki na urodziny , i pamiętam że jadłam je przez 3 dni - tylko ciasto i nic poza tym
  • oj, to pewnie pokryłaś swoje zapotrzebowanie na 3 dni tą blachą :)
  • przez przypomnienie sobie o tym cieście , dziś postanowiłam zjeść je dziś na śniadanie ;))
    Owsianka rafaello ;

    3 łyżki płatków owsianych , 3 łyżki otrębów ,odrobine posolić, zalać wrzątkiem
    podgrzać 1/2 szklanki mleka ( ja ze względu na nietolerancje laktozy używam mleka "Łagodnego" - jest słodsze niż zwykłe )
    gdy będzie wystarczająco ciepłe, dodać płatki i chwilę potrzymać na ogniu
    przelać do miski
    dodać 1/2 szklanki mleka sojowego ( ja - moje ulubione Alpro soya light - TEGO mleka nie podgrzewamy bo traci wtedy słodkość )
    łyżeczke PRAŻONEGO siemienia lnianego ,
    łyżka wiórków kokosowych
    iiii jakieś 4-5 łyżek Muller Milka KOKOSOWEGO

    uwierzcie, wyszło mi lepiej niż to ciasto :)))
  • ja bym zjadła na raz przynajmniej z 10 takich...mm;))
  • Elena says: ciekawy pomysł, koniecznie musze spróbować;)
  • Polecam zdrową alternatywe na krem rafaello:

    Dietetyczny krem rafaello
    (słoik 400g)
    1 puszka białej fasoli konserwowej
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżka stewii
    aromat kokosowy

    Fasolę odsączamy z zalewy i blendujemy na gładko. Jeżeli chcemy uzyskać krem "crunchy" do zblendowanej fasoli wrzucamy wiórki i miksujemy (z przerwami) okolo 15-20 min aż wiórki "puszczą" olej, jednak nie zblendują się w ten sposób całkowicie. Dosładzamy, dodajemy aromat, po czym stopniowo mieszając masę z mlekiem uzyskujemy ulubioną konsystencję. W wersji "smooth" wiórki najpierw blendujemy w osobnym pojemniku, po czym mieszamy obie masy.

    źródło: ugotowane-z-pasja.blogspot.com
  • niezły patent z tym kremem z fasoli.. Próbowałaś go Martyna? jak smakuje? czuć trochę tą fasolę, czy nie?
    Słodkości z fasolą na surowo jeszcze nie próbowałam ;)
  • Jeszcze nie próbowałam, niestety jeszcze nie mam warunków.. Ale piekłam już ciasto z czerwonej fasoli i smaku nie czuć na pewno, nietypowa konsystencja to jedyne, co zwraca uwagę. A na surowo- wydaje mi się, że cukier (stewia, melasa, miód) "załatwią" sprawę wyczuwalności:)) Dlatego trzymam ten przepis i nie mogę się doczekać, gdy go wreszcie wypróbuję:)
  • Dużo kokosa to jedyny plus tego czegoś.
  • Wprowadzacie ludzi w błąd bo kokos ma sporo błonnika, a nie 0.
  • tomekk Ty jakiś życiowy cel sobie wyznaczyłeś skrytykować wszytsko z góry na dół?
  • Loki, własnie miałam napisać to samo - kolega tomekk albo wybitnie się nudzi w poniedziałkowy wieczór, albo obrał sobie jakąś fanatyczną misję uświadamiania ludzkości w sprawach pro- i antyzdrowotnych właściwości pożywienia. Tomekk, wyluzuj, chłopie, bo od takiego myślenia rośnie ci poziom kortyzolu, a jego nadmiar szkodzi znacznie bardziej niż te twoje "tony cukry, tłuszczu, chemia i konserwanty"... Take it easy ;)
  • właśnie delektuję się tym cudeńkiem z kawą waniliową eh... uwielbiam takie podwieczorki :D
  • Ogólnie skład jak na standardowe i niezdrowe słodycze jest całkiem dobry.
    Ale cena całkowicie nieadekwatna do jakości.

    Na drugim miejscu biały i najtańszy cukier, a potem najtańszy olej.

  • O_O jejku strasznie dużo ! Jak byłam mała mogłam jeść prawie całee pudełko ! :O
  • O jak ja tego nie znoszę! Kokos lubię, ale ten wyrób zupełnie mi nie podchodzi, za tłuste, za słodkie i wkurza mnie ten wafel :P
    Dostałam w prezencie całe opakowanie, ale na szczęście koleżanki w pracy to lubią, więc się nie zmarnuje ;)
  • Pistacj@ 2016/03/18 16:55
    Z kolei ja je uwielbiam :D ta masa jest pyszna ❤️
  • Takie cudo powstałe z połączenia dużych ilości węglowodanów i tłuszczu idealnie podkreśli krągłości kobiecych bioderek :-0 .
  • Króliczę 2016/03/18 21:34
    Ja również. Przepyszne jest!
  • To ja chyba jakaś dziwna jestem, mało które słodycze mi smakują. A już najgorsze jest dla mnie połączenie słodkiego z alkoholem, np. jakieś czekoladki, bombonierka z dodatkiem likieru, rumu itp. Koszmar ;)
  • Ja tez teraz juz nie przepadam xD ale wlasnie przez te wiorki kokosowe, nie przepadam za nimi, bez tego bylby pyszny :D
  • Nataliaia 2016/08/23 18:40
    Rafaello! Pychota, ale skład... Szkoda mówić.
    Na szczęście mam alternatywę.
    Kasza jaglana, mleko kokosowe, wiórki kokosowe, migdały i miód. I mimo iż kcal też sporo, to zdecydowanie zdrowsze i równie smaczne :P
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/08/25 14:30
    @Nataliaia: Twoja alternatywa brzmi bardzo zachęcająco do wykonania - wszystkie poszczególne składniki bardzo lubię, więc zmieszane w całość smakowałyby równie wyśmienicie i dla odmiany pod inną postacią :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę