Wątróbki z dorsza

Porcja wątróbek z dorsza w tłuszczu własnym waży 75 g.

  100g na zdjęciu (75 g)
Energia 520 kcal 390 kcal
Białko 4,5 g 3,4 g
Tłuszcz 55,0 g 41,3 g
Węglowodany 1,8 g 1,4 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Wątróbki z dorsza kalorie w 100g: 520kcal

Zobacz więcej: porcja wątróbki dorsz 75g

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.16

Ważenie dodano: 2016.02.17 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: wątróbki rybne z dorsza (99%), sól.
Informacje: Wątróbki z dorsza we własnym, naturalnym oleju. Wyprodukowane z niemrożonej wątroby dorszowej. Wyprodukowano w Islandii. Kwasy tłuszczowe Omega-3 8 g na 100 g produktu.
Producent: King Oscar Sp. z o.o.

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłem . Samo zdrowie na talerzu i ten znakomity tłuściutki smak mniamniuśne :-) .
  • Nie sądziłam, że kiedykolwiek napiszę przy wątróbce, że wygląda apetycznie; ale ta wygląda naprawdę nieźle ;)
    Szkoda, że nie ma trochę mniej tłuszczu a więcej białka; taka porcja z dwoma solidnymi kromkami chleba albo świeżą bułeczką idealna na śniadanie
  • Porcja ukazana na zdjęciu to cała zawartość opakowania bez tłuszczu własnego, czy to tylko jego część?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/02/18 13:19
    @marajoshi: Masa netto konserwy: 115 g; masa ryby: 75 g.
  • Mam następne opakowanie tego przysmaku . Spróbuję przyrządzić na niej jajecznicę z czterech jaj tylko z solą i pieprzem .
  • Niedobrze mi od samego patrzenia na to :/
  • Lokiiii
    O niebo lepiej smakuje niż wygląda , bo nawet rozpływa się w buzi niczym chmurka :-) .
  • Tłuściutki rozpływający się w ustach smak , poezja smaku . Bynajmniej nie ma silnego posmaku ryby . Ci którzy rezygnują z tłuszczu w swoim pożywieniu tracą smak , gdyż to on jest nośnikiem smaku . Takie wątróbki można dodawać do wielu innych rzecz , swego czasu wymieszałem je z ryżem , efekt smakowity :-) .
  • Atramentowa 2016/05/05 04:14
    Taka jedna puszeczka wchodzi w człowieka jak nóż w masło, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi. Fenomenalny smak bez zbędnych dodatków. No, chyba że z kapką dobrego chleba do "wylizania" tłuszczyku. :P
  • Jedna puszka i dawka omega 3 na tydzień. Brakowało mi tego ważenia, szczerze bałem się, że kalorie będą bliżej wartości 500-700/100g. Zastanawiam się jak często można to jeść? Raz na miesiąc/ dwa miesiące? Oczywiście uwzględniając osobę ze zdrowym układem pokarmowym
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/10/16 07:54
    @TatiQ: Zdrowa, dorosła osoba nie musi jakoś specjalnie się nad tym zastanawiać, o ile spożycie nie będzie miało miejsca każdego dnia. Ale nawet wątpię, że znajdują się na świecie aż tacy smakosze ;)
    Najrozsądniej po prostu będzie włączenie tego produktu jako urozmaicenie menu. W moim przypadku wyszłoby to mniej więcej raz na miesiąc :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę