Pasta kawiorowa

Łyżeczka pasty kawiorowej waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 500 kcal 50 kcal
Białko 9,0 g 0,9 g
Tłuszcz 47,0 g 4,7 g
Węglowodany 13,0 g 1,3 g
Błonnik b.d. -

Pasta kawiorowa kalorie w 100g: 500kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 10g pasta kawiorowa ikra

Ostatnia aktualizacja: 2015.09.10

Ważenie dodano: 2014.01.16 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: wędzona ikra ryb dorszowatych (Gadidae),42 %, olej rzepakowy, woda, cukier, sól, płatki ziemniaczane, przecier pomidorowy, substancja konserwująca E 211, przeciwutleniacz E 300, kwas cytrynowy E 330.
Producent: Aakerman
Marka: Dalmare

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Dlaczego te wszystkie pasty mają tak dużo kalorii , po co tej olej olej olej..
  • @kasikk Żeby miały odpowiednią konsystencje. Moje ulubone pasty to Pasta z tuńczykiem i Pasta z łososia, które kupuje w Biedronce, bodajże z firmy Marinero. Są dosyć tanie i pyszne, ale niestety też dosyć kaloryczne :) Podejrzewam, że gdyby skrócić wartość tłuszczu o połowę to straciłoby to na smaku duuużo.
  • najlepsza od zawsze jest pasta kawiorowa z firmy Abba, potrafilam zjesc cala tubke na jedno posiedzenie, ilosc kalorii w tym produkcie jest niestety przerazajaca :(
  • Z czym to się je? Chleb , mięso?
  • Może nie powinnam tego pisać, ale przypomina mi to jelita :$
  • @Shellerini, takie pasty to chyba robione są do kanapek, przynajmniej ja jadłam je tylko w takiej postaci, w sumie nie przepadam, ale może ktoś wykorzystuje je jakoś inaczej.
  • lorelalei 2014/01/17 18:06
    najlepsze jajeczne :x
  • @kasikk olej do odpowiedniej konsystencji nie jest potrzebny, a przynajmniej nie w takich ilościach, to jest zapychacz i problem w tym że ten olej trzeba by było czymś zastąpić, gdyby dodano więcej ikry to cena poszłaby w górę a i tak mało osób kupuje taką pastę, a jeśli nie ikra czy olej to co? maltodekstryna?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę