Porcja niskowęglowodanowego makaronu spaghetti z dodatkiem psyllium

Makaron spaghetti niskowęglowodanowy z dodatkiem psyllium

Porcja niskowęglowodanowego makaronu spaghetti z dodatkiem psyllium waży 50 g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 229 kcal 115 kcal
Białko 30,0 g 15,0 g
Tłuszcz 1,0 g 0,5 g
Węglowodany 25,0 g 12,5 g
Błonnik 30,0 g 15,0 g

Makaron spaghetti niskowęglowodanowy z dodatkiem psyllium kalorie w 100g: 229kcal

Zobacz więcej: porcja 50g niskowęglowodanowy makaron psyllium spaghetti

Ostatnia aktualizacja: 2014.03.17

Ważenie dodano: 2014.03.16 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: izolat białka sojowego, albumina (z jaj kurzych), gluten pszenny, mąka pszenna, błonnik pszenny, stabilizator: guma guar; psyllium, woda. Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.
Producent: FOODITALIA
Marka: CiaoCarb

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/03/16 22:15
    Dodatkowe informacje od producenta:
    "Makaron Nutriwell:
    - jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),
    - jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
    - ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
    - ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
    - doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron
    - zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów."
  • anonim7421 2014/03/16 23:39
    Niestety jest to białko sojowe ,a więc najgorsze z możliwych ;/
  • W którym ze sklepów zakupiliście go Państwo? Jaka była jego cena?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/03/17 09:17
    @zahaara: zakupiliśmy go w jednym ze sklepów internetowych. Koszt: 25 zł / 500 g.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę