Ser Sokół

Plaster sera żółtego "Sokół" waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 334 kcal 67 kcal
Białko 25,0 g 5,0 g
Tłuszcz 26,0 g 5,2 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser Sokół kalorie w 100g: 334kcal

Zobacz więcej: 20g plaster ser żółty

Ostatnia aktualizacja: 2015.10.06

Ważenie dodano: 2010.07.16 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Mlekovita

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • No no, sery żółte są dość kaloryczne.
  • natalka199 2010/07/17 19:52
    na szczęście do kanapki nie wciskamy 100g, a kalorie w jednym plasterku są w porządku ;D
  • a dziury tez policzyliście:)?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/07/18 12:24
    W tym konkretnym przypadku dziury są tak duże i widoczne, że każdy bez problemu może sobie dla swojej przyjemności policzyć ;)
  • w jednym plastrze jest sporo kcal... ser żółty to ponoć sam tłuszcz, nie wiem czy to prawda
    lepiej posmarować kanapkę serkiem wiejskim albo chudziutkim twarogiem.
  • I odebrać organizmowi źródło tłuszczu? Chudziutki twaróg to jedna wielka chemia. Jak wybierać twaróg, to co najmniej półtłusty..
  • jej_torebka 2012/06/07 10:59
    "I odebrać organizmowi źródło tłuszczu? Chudziutki twaróg to jedna wielka chemia. Jak wybierać twaróg, to co najmniej półtłusty.."

    Abstrahując od tego, że żółty ser warto jeść choćby dla wapnia w nim zawartego, to jednak stawianie w opozycji chudego twarogu rzekomo "napakowanego chemią" jest symptomem niezbyt dużej wiedzy na temat odzywiania.

    Nie wiem jakie białe sery widujesz, ja natomiast jem takie, których skład jest bez zarzutu. Do tego zawartość białka w serach chudych jest niejednokrotnie wyższa niż w półtłustych, czy tłustych.

    Poza tym sformułowanie "napakowane chemią" odrzuca mnie już na wstępie, bo co to właściwie dla Ciebie znaczy? Pewnie to, że produkty zawierają konserwanty, barwniki, różne E-cośtam? W serach białych raczej ich nie ma. Do tego histeria wokół E-cośtam jest często nieuzasadniona, bo pod tymi numerkami czasem kryją się witaminy, np. E300 to wit. C.
  • swojego czasu uwielbiałam wszystkie żółte sery i żarłam prawie codziennie ale nie wyszło mi to na dobre... teraz nie jem wcale. noo może mi się zdarzy raz na pół roku, mimo że nadal uwielbiam. ale trudno coś za coś.
  • ja tylko jeden rodzaj sera preferuje-świetokrzyski innego nie rusze zwlaszcza francuskiego bo stare smierdzace i wogole czesto zaplesniale :C
  • czy to jest taki mały talerzyk deserowy czy większy sniadaniowy?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/02/04 11:23
    @UnhappyHippie: To dość płynne rozróżnienie i nie umiem tego jakoś jednoznacznie przyporządkować. Do porównania przy własnym szacowaniu wskazówką może być zdjęcie z palcami, które daje pojęcie o skali, bardziej dokładnie nie umiem tego przypisać (nie ma to też moim zdaniem znaczenia).
  • Jadłam go ostatnio na podwieczorek; nie był zły, ale trochę za ostry jak na mój gust, wolę sery łagodniejsze w smaku. Ale konsystencję miał ok., takie grube i lekko tłuste plasterki :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę