Kiełbasa Sucuk

Plaster kiełbasy Sucuk waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 346 kcal 35 kcal
Białko 22,0 g 2,2 g
Tłuszcz 30,0 g 3,0 g
Węglowodany 1,5 g 0,2 g
Błonnik b.d. -

Kiełbasa Sucuk kalorie w 100g: 346kcal

Zobacz więcej: platser kiełbasa turecka 10g sucuk

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.28

Ważenie dodano: 2015.02.17 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: wołowina, białko sojowe, przyprawy, cukier, azotyn sodu E250, przeciwutleniacz E300, wzmacniacz smaku E621, barwnik: czerwień buraczana.
Informacje: Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 115 g mięsa wołowego.
Producent: Yayla

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Mój chłopak często kupuje w tureckim sklepie. Całkiem fajny smak kiełbaski po usmażeniu. Niestety rarytas bardzo kaloryczny.
  • Po co władowali to białko sojowe? Wygląda bardzo nieapetycznie przez nie ;/
  • Nie ma to jak cukier w kiełbasie- zawsze na czasie :P
  • Gdzie dostaliście Sucuk? :) Szukałam dłuuugo.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/18 08:06
    @Bell: Kiełbasę wraz z innymi tureckimi produktami zakupiłam w jednym ze sklepów internetowych. Gdy wpiszesz w wyszukiwarkę nazwę kiełbasa sucuk, pojawi Ci się kilka sklepów do wyboru.
    Ja przyrządziłam ją w następujący sposób:
    Zmiażdżony ząbek czosnku zeszkliłam na oliwie. Dodałam pokrojoną w kostkę kiełbasę. Chwilę smażyłam. Po czym dodałam przecier pomidorowy wraz z ajwarem. Pod koniec duszenia dorzuciłam pokrojoną, marynowaną okrę. Gotowe danie podałam z żółtą soczewicą.
    Poza przecierem pomidorowym, wszystkie składniki pochodziły właśnie z tego samego sklepu. A danie powstało na podstawie: co mam aktualnie w kuchni ;)
    Muszę przyznać, że potrawa wyszła bardzo oryginalna w smaku. W przyszłości kiełbasę Sucuk zamieniłabym na inną. Ta nie przypadła mi do gustu. Dla mnie bardzo specyficzna. Może głównie ze względu na dominujące przyprawy przypominające mi kadzidła ?
  • Jak dla mnie, nie wygląda zachęcająco.
  • Króliczę 2015/02/18 17:11
    Dominujące przyprawy, przypominające kadzidła?
    Uuuuuu - to nie dla mnie, bardzo nie lubię tego typu nuty smakowej (gdziekolwiek); już mi lżej, bo odeszła mi chęć na spróbowanie.
  • Króliczę 2015/02/18 17:40
    Aha, jeszcze jedno, bo mnie to zaciekawiło:
    @OliwiaKalinowska:
    jak Ty rozpoznajesz białko sojowe w tej kiełbasie, że w aż tak znacznym stopniu - według Ciebie - wpłynęło ono na jej wygląd?
  • obserwatorr 2015/02/19 07:55
    @Króliczę
    Skład wygląda nieapetycznie, pomyśl troszkę. ;)
  • Króliczę 2015/02/19 16:04
    Oliwia powiedziała wyraźnie o wyglądzie, dlatego pytam.
    Gdyby nie przeczytała składu, nie wiem, czy tak trafnie, po samym spojrzeniu, określiłaby która wędlina zawiera białko sojowe, a która nie :]
  • Paulina018373 2016/10/28 17:40
    Bo suzuk pokrojony jest za grubo. ... musi byc na bardzo cienkie plasterki prawie jak chipsy.... smazone z obydwu stron powinien byc brazowy. Polecam z salata i majonezem turekim Sriracha do tego grubo pokrojone pomidory. Oliwe na ktorej smazylas mozesz polac salate. Jak jest grubo pokrojone i nie dojdzie to mi tez nie smakuje. Sprobuj jeszcze raz a przekonasz sie :) tydzien bez suzuku to tydzien stracony :D

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę