Boczek wędzony Pancetta

Łyżka wędzonego, włoskiego boczku Pancetta waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 351 kcal 53 kcal
Białko 17,5 g 2,6 g
Tłuszcz 31,0 g 4,7 g
Węglowodany 0,5 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Boczek wędzony Pancetta kalorie w 100g: 351kcal

Zobacz więcej: łyżka 15g wędzony boczek

Ostatnia aktualizacja: 2013.08.07

Ważenie dodano: 2011.09.08 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: wieprzowina, sól, przyprawy korzenne, dekstroza, aromaty, przeciwutleniacz: E 301, konserwanty: E 250, E 252.
Producent: Fratelli Beretta

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • fuj, co to za cudo z konserwantami?
    jak już mam jeść skwarki, to wolę kupić w mięsnym, gdzie w składzie boczku jest BOCZEK, a nie aromaty i różne E-tysiąc pięćset sto dziewięćset ;).
    chociaż przyznaję się, że boczku nie jadłam od dobrych 3 lat (chyba, że babcia wcisnęła do żurku czy bigosu ;)).
  • Moja mama dtarsznie lubi boczek... Kiedyś jej czasem podjadalam same różowe fragmenty :D
  • na początku jak spojrzałam na zdjęcie to myślałam, że to kandyzowana papaja :p
  • Miałam nadzieję, że to moja kandyzowana papaja, którą zgłosiłam ^^ Nie lubię boczku - no i dobrze, bo tłusty jest.
  • a feeeeeeee
  • Gdy pierwszy raz sprobowalam tego w dziecinstwie(moja babacia to lubi) zemdlilo mnie,odruch wymiotny i od tamtej pory nie moge nawet na to patrzec...
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/09/09 09:52
    @Lila88: ale pisząc "Gdy pierwszy raz sprobowalam tego w dziecinstwie" miałaś na myśli polski boczek, czy ten ze zdjęcia ? Bo to oryginalny włoski, wyprodukowany innymi technikami produkcyjnymi. Do niedawna rzadko dostępny w Polsce.
  • Ania1105 2011/09/09 10:34
    ma zupełnie inny smak, niż polski boczek.
  • Tego boczku nie próbowałam, a chociaż ogólnie nie jestem fanką, to są okazje, w których boczek jest niestety wyśmienity - np. z grilla, albo w sosie carbonara, albo w .... zalewajce :D Zbyt lubię dobrą kuchnię, żeby całkowicie wykluczyć ten produkt, ale ograniczam go i jem bardzo sporadycznie. Szynka szwarcwaldzka też ma taki tłusty, biały pasek i ogólnie jest tłusta, ale też nie wykluczyłabym jej całkowicie. Oczywiście zawsze przyrządzam już bez dodatkowego tłuszczu, ale to i tak niewiele chyba pomaga :)
  • Mialam na mysli polski boczek,nie zwrocilam uwagi na wloskiego producenta:)
  • Uwielbiam taki boczek, ale w chrupiącej postaci na pizzy! Mniamniusie;) [komentarz edytowany] - usunięte uwagi osobiste. Maciej.
  • Jeśli ktoś jest bardzo dokładny, to może mu się przyda.
    Wyżej podane wartości najdokładniej (lepiej nawet od zważonego na stronie "Serka brie") oddają wartości dla "Ser Brie naturalny - Turek" - róznica jest tylko w węglach (tutaj o 0,2g więcej na 100g).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę