Smalec z jabłkiem

Łyżka smalcu topionego z mięsem, jabłkiem i dodatkami waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 651 kcal 130 kcal
Białko 6,0 g 1,2 g
Tłuszcz 67,0 g 13,4 g
Węglowodany 6,2 g 1,2 g
Błonnik b.d. -

Smalec z jabłkiem kalorie w 100g: 651kcal

Zobacz więcej: smalec łyżka 20g jabłko

Ostatnia aktualizacja: 2014.09.24

Ważenie dodano: 2014.09.19 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, jabłko, cebula, sól, przyprawy i aromaty (zawierają gorczycę, seler), cukier, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu.
Informacje: Produkt może zawierać śladowe ilości: soi, glutenu, mleka, orzechów, sezamu, jaj. Z 74 g tłuszczu wieprzowego, 22 g mięsa wieprzowego i 12 g suszonego jabłka wyprodukowano 100 g produktu. Konserwa wieprzowa, sterylizowana.
Producent: Tarczyński

Mamy 22 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • daybreak 2014/09/19 15:04
    Czego to ludzie nie wymyślą...Szczerze powiedziawszy wygląda po prostu obrzydliwie i nie zachęca do zakupu.
  • O matko O.o
    Nie spróbowałabym...
  • kasia1111111111111111 2014/09/19 17:47
    ochyda ? o.O
  • smalec jak smalec, moja rodzina zajada się smalcem pod każdą postacią. faktycznie, ja z bratem nigdy nie odważyliśmy się spróbować, mimo wieku dalej nas trąca, ale to nie powód żeby obrzydzać go innym.
  • Jakkolwiek głośno ludzie 'miastowi' by nie krzyczeli jak bardzo ohydna jest ta 'potrawa' to dla mnie domowej roboty smalec jest po prostu pyszny.
  • lubie_smalec_ale_tu 2014/09/20 13:42
    zawartosc tluszczu jest mniejsza niz w masle
  • patty.slezak 2014/09/20 15:14
    A ja smalec bardzo lubię ale tylko domowy z cebulka a jestem miastowa ;)
  • BostaonClub 2014/09/20 15:25
    Ja mam pytanie bo mnie to fascynuje - skąd pomysł na jabłko ze smalcem czy to jakiś regionalny produkt czy może ten smalec do jakiś specjalnych rzeczy ma być. Bardzo jestem ciekawa.
    Podobnie mam z chrzeanem z żurowiną czy ktoś wie o co z tym chodzi?
  • Taki smalec jest po prostu smaczniejszy. Tak samo żurawina wydobywa smak chrzanu .
  • a pomaranczy w margarynie nie mieli? ... o_O porazka, jak lubie eksperymenty i jestem otwarta na nowe smaki tak tu sie mowiac delikatnie zdziwilam...nie tknelabym kijem.
  • aleksanha 2014/09/22 11:27
    nie rozumiem oburzenia, sama pamiętam jak moja Mama robiła podobne żarełko i każdy się objadał bo było pyszne ;) to akurat jest pełne dziwnych wypełniaczy więc nie uważam, żeby było jakieś wybitnie dobre, ale od biedy... ale tak, obecnie panuje moda na wegańskie sojowe podróby pełne E i dziwnych składników, bo przecież TŁUSZCZ! i to NASYCONY! w dodatku ZWIERZĘCY! jest okropny... paranoja.
  • a na weselach przy wiejskich stołach każdy się zajada chlebem ze smalcem pod bimberek i ogóreczka i wszyscy się zachwycają :D
  • Co w tym dziwnego i ohydnego? Smalec jest spoko! I chodziaż na co dzień nie jadam wcale, to jak są okazje, to nie pogardzę od czasu do czasu. I "miastowość" nie ma tu nic do rzeczy. Na każdym "miejskim" weselu na jakim byłam był wiejski stół i ludzie wsuwali pajdy ze smalcem aż miło. A gdybyście widzieli na festiwalach (Openerze na przykład) kolejki "miastowej" młodzieży do stoiska z pajdami ze smalcem :)
  • Julietta 2014/09/23 13:34
    Co w tym obrzydliwego? To, że jest to stopiona tkanka tłuszczowa wyprodukowana ze zwłok świnki :) poza tym można spojrzeć na jakieś otłuszczone miejsce na ciele człowieka i pomyśleć sobie, że je się takie samo, tylko ze świnki. Mnie to obrzydza.
  • leeeeeeee 2014/09/23 13:51
    @Julietta obrzydliwe jest ze patrzysz na czlowieka jak na cos do jedzenia ;)
  • @julietta haha najlepszy ten usmieszek
    ale zgadzam sie z tym co powiedzialas
  • Julietta 2014/09/23 15:03
    Kalincia@ cieszę się :D
  • Ludzie, dajcie sobie spokoj z tym fanatycznym negowaniej jedzenia miesa i pozwolcie innym w spokoju jesc co chca. A tak z innej beczki to co za roznica czy to smalec czy szynka ze swinki? Przeciez i tak zwietrze musialo umrzec. Chyba dobrze, ze wykorzystuje sie wszystkie jej czesci. A co jesli ktos nie ma kasy na zdrowe zywienie a musi nakarmic rodzine i taki smalec czesto gosci na ich stolach czesto....wasze uwagi tez moga byc krzywdzace wiec wyluzowac prosze!
  • @zubikacja ty odmawiasz życia niewinnym stworzeniom, a ja staje w ich obronie nie nazwalabym tego naprzykrzaniem sie
  • @kalincia, nie napisalam, ze jem mieso wiec? Nikomu tez, nie odmawiam zycia ale litosci! to jest forum zywieniowe.
  • Julietta 2014/09/23 21:21
    leeeeeeee@ czlowiek też ssak :) trochę wyżej stoi ewolucyjnie, ale mięso/ smalec z człowieka pewnie smakowałby podobnie do tego ze świnki.
    Nie róbmy ze zwierząt bezuczuciowych przedmiotów, uważając człowieka za dużo lepszą istotę.
    Kalincia@ teraz to ja się z Tobą zgadzam :D
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/09/24 11:29
    Bardzo proszę o komentowanie zważonego produktu. Osobiste poglądy na temat jedzenia/nie jedzenia mięsa są tu nie na miejscu. Komentarze nie dotyczące produktu (wykraczające poza opinie na temat smaku, właściwości, dostępności, zastosowania, itp.) będą usuwane.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę