Salami Bretońskie

Plaster kiełbasy wieprzowej drobno rozdrobnionej, surowej, suszonej, dojrzewająca, pleśniowej waży 3 g.

  100g na zdjęciu (3 g)
Energia 470 kcal 14 kcal
Białko 25,0 g 0,8 g
Tłuszcz 40,0 g 1,2 g
Węglowodany 2,6 g 0,1 g
Błonnik b.d. -

Salami Bretońskie kalorie w 100g: 470kcal

Zobacz więcej: plaster kiełbasa wieprzowa rozdrobniona surowa suszona dojrzewająca pleśniowa 3g

Ostatnia aktualizacja: 2015.11.27

Ważenie dodano: 2015.11.25 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, glukoza, cukier, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu; kultury starterowe, pleśń szlachetna.
Informacje: Możliwa obecność: selera, soi, gorczycy, pochodnych mleka. Do wytworzenia 100 g produktu zużyto 170 g mięsa wieprzowego.
Producent: Sokołów S.A.

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • ilewazy.pl spełnia rolę edukacyjną, nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim jak kiełbasa pleśniowa :)

    A właściwie po co glukoza i cukier w kiełbasie?
  • Tvk_91
    Węglowodanów dodaje się by była smaczniejsza i bardziej uzależniająca niczym słodycze , To taki chwyt masaży poniżej pasa w stosunku do konsumentów . Każda długodojrzewająca kiełbasa pokrywa się takim pleśniowym nalotem . Ta tu specjalnie została zaszczepiona .
  • Połączenie tłuszczu cukru i soli mocno uzależnia i tuczy , do zdrowych nie należy .
  • ljon, zgadza sie to połączenie jest jak narkotyk jesli czesto spozywamy. Nawet wele słonych potraw zawiera cukier, chocby chipsy...nie wspominając juz o fast foodach, zupkach w proszku czy niestety mięsnych wyrobach, zwiększając tym ilość weglowodanow

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę